自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今朝去醫院抽血,抽完如常紗布按一陣就放手...跟住係袋摷野,突然覺得手涼涼地,原來已經成手血仲滴到成袋都係...於是即刻邊按住邊去外面的洗手區...沿途有個警察經過佢瞄左我一眼就無野...

正當我博命整濕d紙巾抹手抹袋個陣,剛才個位警察走埋黎問我:點啊?仲未止到血未啊? 跟手遞左幾塊膠布比我,我唔該都未講完然後佢就走左lu..
我整理乾淨之後走去7仔買左支津路唸住穩返阿sir多謝佢,終於比我係急症室穩到佢..同佢講頭先好多謝佢,請佢飲...佢好開心笑住甘話唔好唔好,幫到人咪得咯.

雖然好小事,但一塊小小的膠布真係可以令人全日心情好..

wcpcelia    發表於 16-10-19 15:52

男爵府

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

NoddyPooh 發表於 16-10-19 14:39
今朝去醫院抽血,抽完如常紗布按一陣就放手...跟住係袋摷野,突然覺得手涼涼地,原來已經成手血仲滴到成袋 ...

好感謝

子爵府

開心吸收勳章

兩個都是好人

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

好人

大宅

回覆:正能量~ 又一好人好事分享

感動

珍珠宮

回覆:正能量~ 又一好人好事分享

多謝樓主造福人間

男爵府

2018復活節勳章

好人~ 但下次抽完血穩陣起見都係坐低一陣 抖抖先

水晶宮

回覆 NoddyPooh 的帖子

好人好事.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆:NoddyPooh 的帖子

男爵府

珍珠宮

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

抽血支針粗啲架,所以下次按耐啲
疫情期間,JM們加油

男爵府

你都好好,一般人地幫左我,我好感動,但唔識好似你甘表達,我要向你學習

大宅

回覆 NoddyPooh 的帖子

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

好似樓主好人d喎
要向你學習!

大宅

咬香口膠 發表於 16-10-19 15:14
好似樓主好人d喎
要向你學習!

起碼係佢伸出援手先嘛..
講真如果發生地方唔係在醫院我未必會甘感動,但佢係一個到處都是醫護人員的地方做左佢工作以外的事,更甚係佢有細心留意身邊的人ge需要,(我只係一個路人咋,佢都會特登穩返我比膠布我。。)...就係呢一點令我好想親自多謝佢

咬香口膠    發表於 16-10-20 10:42

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

水晶宮

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至