跳至

首頁

尾頁

大宅

我想同阿仔換奶粉,而家食梗S26,想轉日本奶粉,有無食開和光堂媽媽可以俾啲意見,隻奶粉好唔好呀?因為阿仔食咗S26到而家成6個月,仲係有好多痰同嘔奶,而且SKIN又唔太好,想試下轉第2隻。唔知和光堂會唔會太稀呢,怕呀仔唔肯飲。

別墅

你可以買D旅行裝俾bb試下飲一餐先,如果bb鍾意飲先轉俾佢飲囉,卓越有旅行裝賣

別墅

我個女食開A+, BUT D 便便有時會硬, 前幾日試和光堂, 但和光堂既TASTE唔SWEET, 我個女唔飲... 我就趁一朝早第一餐奶沖和光堂既奶俾佢飲LAW...... 今日佢既便便軟左D.... 不過要再試..

大宅

係啦,飲開啲又濃又偏甜嘅奶粉真係難搞,試下旅行裝先都好。

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

原文章由 ahwoon666 於 08-11-23 21:34 發表
係啦,飲開啲又濃又偏甜嘅奶粉真係難搞,試下旅行裝先都好。

我個仔由出世到而家都係食和光堂,都係鍾意佢好淡,因為知道一比bb試左有味野好難番轉頭!
曾經係2個月時轉左幾日森永低敏,不過成日放屁同便便好臭,當時因為塊面出哂野,不過睇醫生又話食咩奶粉唔係好大關係,於是轉番和7光堂一直到而家!便便好ok!
同意其他媽咪話你去買試下,不過我建議買細罐,因為旅行裝太少試唔到咩野!

大宅

我個囡一直飲和光堂, 每日便便兩次, 腸胃唔錯~
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

別墅

我個囡都係一開始食和光堂, skin & 便都ok嫁

洋房

我個女都係一出世食和光堂到而家, 皮膚同poo poo 都好好

禁止訪問

大宅

我終於幫仔仔轉梗飲和光堂啦,so far都ok,佢無話唔飲,而且poo poo都正常,皮膚好似好咗啲
唔該哂咁多位媽媽!

複式洋房

我亞B剛剛相反, 佢食開人奶, 轉明冶比佢食,一開始就唔係太LIKE, 仲發晒疲氣,諗住佢只係未習慣,飲咗兩個星期,點知情況愈來愈惡劣,佢一見到我攞住支奶就喊,平時飲7安,而家就算好肚餓都只係飲3~4安,所以前晚收工即刻去買其他奶粉比佢試下,東西個老細話和光堂好啲,淡口啲比較似人奶,明冶就甜啲,又真係好似好啲喎,亞B冇咁擴拒。。。

別墅

我都轉左和光堂 ( 在東西買的 ), 我個b既poo poo 真係ok 左, 軟身, 幾乎日日有, 軟身既...

我想問您地係咪都係在"太子東西"買奶粉 ? " 在"東西"買既1號奶粉轉左新裝...... but i see the same 奶粉 in 吉之島&藥房是舊裝的, 有冇媽咪知其實都 係一樣呢 ???

大宅

我係沙田第一城間FULLMOON到買嘅,都係新裝,唔知有咩分別,不過應該分別不大,可能只係轉下包裝順便減下容量變相加價。:;pppp:

首頁

尾頁

跳至