興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

有一些是PDF版的溫習 worksheet, 想在PDF上擦除答案, 再比女女做, 請問可以怎樣做, 謝謝.

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 wonber 的帖子

嘗試用 MS Word 開, 再在上蓋上白式方格.
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

複式洋房

我會capture screen, 再用word / powerpoint / 改圖程式油白 / 黑佢。

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

biothermus 發表於 16-11-6 20:08
我會capture screen, 再用word / powerpoint / 改圖程式油白 / 黑佢。
除非你的螢光幕夠大,可以清楚顯示一整頁,否則capture screen會很麻煩,要兩次或三次capture才能處理一頁;不如參考下列網頁把pdf file轉做jpeg或其他image format:4 Ways to Convert PDF to JPEG - wikiHow

完成轉換後,再把image files用改圖程式(沒有的話用「小畫家」也可以)修改,把答案去除後再印出來就可以。

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

linggo發表於 16-10-25 10:10嘗試用 MS Word 開, 再在上蓋上白式方格.
用MS Word可以開啟/修改pdf file嗎?我試過2010的版本,但不成功呢!

真要請教一下!

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 ckl28 的帖子

用2013/2016 .. 是可以的.
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

侯爵府

畀面勳章

回覆 wonber 的帖子
有一些是PDF版的溫習 worksheet, 想在PDF上擦除答案, 再比女女做, 請問可以怎樣做, 謝謝.

倒很簡單,用呢個free tool...想刷乜刀得,得左!
>>
<< {按圖進入啦}

首頁

尾頁

跳至