網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

呢兩架我自己估係一樣,或者差不多!可能只係廠嘅問題!大家有無介紹邊間會好d?
同埋呢款車實物ok嗎?因為要湊住兩個小朋友出出入入,好多時要拎好多野,細果個又成日扭抱,諗住有架車,又可以坐下,又可以幫手掛起d袋!
本身都有架combi, 都可以單手開收,但收左都係一碌咁企向度,好多時拎住好多野再拎埋架車,又要拖小朋友上落巴士真係勁論盡、所以先諗買架摺得細部d, 上落巴士都可以當袋咁揹晒上膊!

大宅

annatse45 發表於 16-11-9 21:34
呢兩架我自己估係一樣,或者差不多!可能只係廠嘅問題!大家有無介紹邊間會好d?
同埋呢款車實物ok嗎?因為 ...
我之前都淘過呢款車, 用落其實一d都唔好用, 我買左1個月用唔夠10次就放左部車. 呢部其實好難單手開收車, 架車手把位因為收車設計問題,其實係唔可以掛到重嘢,唔太受力. 車架好似好細咁但都唔輕磅, 有時有d路如果坐咗b再要抬兩三級樓梯真係手都斷. 揹上膊又重, 如果你原本多嘢拎根本好難兼顧. 個人覺得佢優點純粹只係坐位夠寬落, 同埋收車後收得細部算慳位. 如果你嘅情況嚟用, 我就唔建議你揀呢部.

大宅

畀面勳章

koyuki_zoie 發表於 16-11-10 12:14
我之前都淘過呢款車, 用落其實一d都唔好用, 我買左1個月用唔夠10次就放左部車. 呢部其實好難單手開收車, 架 ...

好多謝你意見!咁我要再諗諗先喇

首頁

尾頁

跳至