自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

木馬 發表於 16-11-16 12:24
好心大瘤自我檢討先, 唔好將所有嘢推晒畀呂大姐
檢討??佢點會呀~有咩家事..即係搵毒果揚哂出來.. 唔通有你講無人講就係合理??

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

maggie196 發表於 16-11-16 12:30
點對阿媽?有大宅住有私人飛機有20億,一開始阿媽同老豆一齊都係為錢啦,求仁得仁,仲唔開心?
...
小朋友眼中就唔係睇錢既, 睇到既係個老豆去咗第二個女人度啫

翡翠宮

我仔見到邊個都會主動叫,係爸爸唔會 (有時都會), 原因係我老公成鬼日整佢,搞到我仔成日好嬲或者喊佢先肯收手!
所以,我仔某程度上唔係幾鐘意爸爸............(當然我有教我仔要叫人,所以佢先有時肯叫爸爸)

子爵府

eeyorepigpig 發表於 16-11-16 12:33
小朋友眼中就唔係睇錢既, 睇到既係個老豆去咗第二個女人度啫

咁就係個阿媽對仔女教養問題,點樣去開導個女,又唔見金比對仔女會咁對個老豆?一有對比就好難睇

珍珠宮

BK Milk勳章

双方都有關係

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

見人要叫, 係基本禮貌, 等於朝早見到人要叫早晨一樣, 何況個個係阿爸, 米飯班主, 呢D咪蠢囉, 老來得子得女, 一般都會好寵好錫, 個女人要攻心計既, 就一早同D仔女洗晒腦要佢地賣口乖, 好好地氹掂個老豆!! 蠢!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

木馬 發表於 16-11-16 12:24
好心大瘤自我檢討先, 唔好將所有嘢推晒畀呂大姐

同意, 如果我老豆風流成性, 把口又唔收, 對阿媽又唔見得好, 我做囡都幫阿媽!

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章

小朋友邊度會諗咁多野,只知道老豆唔錫自己一家人

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆:個女見到爸爸,但唔主動叫聲爸爸,係咪媽媽有問題

我又甘諗,呢個女都唔細,有自己感受,雖系非婚生,但童年與婚生子無疑,直到甘比女出世一切都變曬,到後來祗會更差。我系佢都會怨個老豆

大宅

要咁樣唔正常既關係...答案好明顯係啦

個女人自稱對方為老公...咁唔教個女叫亞爸..唔通嗌阿叔咩~

媽..我好亂呀..你叫佢老公..點解唔係叫阿爸既

大宅

回覆樓主:

爸爸問吓自己, 一年見個女幾多次先!
唔鍾意個媽媽, 但我相信佢想見個女, 無人可以阻止囉!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:恩庭寶貝+發表於+16-11-16+12:21+有

原帖由 恩庭寶貝 於 16-11-16 發表
補充,可能亞媽教有錢就教佢叫爸爸。都係果句,成家都不知所謂

大宅

如果講緊係大樓,
我係佢個女都唔會叫啦。。
個女咁大,成日睇報紙見到個老豆陪第2個女人同d仔女。。自己好似無阿爸咁。點叫得落。。

不如問下佢自己 點解同小朋友關係咁疏離

子爵府

taisiumami 發表於 16-11-16 12:44
爸爸問吓自己, 一年見個女幾多次先!
唔鍾意個媽媽, 但我相信佢想見個女, 無人可以阻止囉!
...

阿爸入院年半,個阿媽先帶個女去探過一次,心都淡啦下話

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

係,因為仔女跟呂住

侯爵府

回覆樓主:

除咗大劉風流呢筆外,大劉真係幾錫佢啲仔女,以前見佢拖出拖入食飯,又買呢樣嗰樣,就算嬲自己亞爸風流,都應該係寶詠琴仔女先有資格嬲啦,亞爸病咗,只係見一次,仲唔叫佢,好明顯呂從中作梗啦。

男爵府

我老豆都有第二個 我都唔叫距做老豆 最嬲距嗰時係社交網站寫:距走咗,離開我們了,希望你在天堂會快樂。 。。 因為男人變心,係可以好變態,莫說認個乸,連仔女都可以唔認,只會一味責怪仔女待距不親仲要詛咒距死。 我唔認我老豆係因為我心淡,個大L都係一樣,一味係度責怪女小姐,但唔識搵自己原因。 小朋友係需要爸爸媽媽一起教,如果小朋友有問題,咁一定係父母雙方的問題。

子爵府

個女吾鍾意個老豆咪吾叫囉, 佢咁多女人又咁多仔女, 1年見幾多次個女? 佢問下自己個良心先喇.

大宅

回覆樓主:

其實係父母都有責任。但係, 如果個女人有能力吾使靠男既,而男既又講d禁無賴既野,個女人可大聲講“養不教,父之過”。
但係呢個富豪case,女既要靠男人條水喉,禁就個男人講咩都無野反駁。

翡翠宮

畀面勳章

根本唔可以用正常家庭黎睇呢件事

佢呀媽一早知自己係未婚生子,一早知道「老公」不會得佢一個,一早知道靠仔女cap 水,咁都唔教個女叫爸爸,當然是她的責任

富豪人家不得寵的子女更加要爭氣,表現要比他同父異母的子女更優秀或者更識做先有出頭,有本事教到仔女不認爸爸,就要有骨氣唔去分錢

大人失寵,手上有仔女做籌碼,都唔去打親情牌,怪得了誰?世上沒有免費午餐的

日日是好日

首頁

尾頁

跳至