自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 gigi1227 的帖子

我交咗cut from,offer 18個月約,平均$6x-…我話再考慮吓,佢就話comfirm咗取消先

跟住收到確認取消信,我打返去問,比埋平均$5x-既內容問佢做唔做到

佢話睇機無呢個plan,仲話我個戶口唔同咗,連平均$6x-plan都睇唔到,最新要$7x-…

同佢講乜,佢都答話睇機無

我懷疑個職員係新仔一名,叫佢問吓先,佢只係識答唔同時間優惠唔同,而家睇機無

男爵府

ydoris 發表於 16-12-2 09:05
回覆 mamawwong13 的帖子

佢SELL eye, 問過好多次,吾要佢無咁多野送.咪當多年野LOR.計落俾返111蚊一個月算 ...
有時間用 cut form 的話應該可以唔要o的無用電器. eye 個舊o野都好要連住 PCCW network 先用到

男爵府

shystc 發表於 16-12-2 09:29
打多幾次 1000 吧, 之前都試過 PCCW o個邊用 cut form 都比唔到最平個 plan, 係最後個日再打, 先比到平少少. (個時網上話最平可以去到 $3x 一個月, cut 個下比 $4x, 最後個下比 $5x)

男爵府

我都諗住過2日打去1000

因同時處理2條電話合約 (同一個登記名)

但其中一個電話係99,有長者,一定唔可以取消

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

吾CUT啦,N年前CUT過一次.吾通次次續都CUT咩.限FORM要去門市攪,又要排隊,去幾次.佢話我之前塊平板已OUT,而家UPGRADE左,可以出街用WOR.任佢講啦,妳吾要佢塊野,一年煩妳幾次,除非轉會..SO..算啦...真係好煩...

男爵府

ydoris 發表於 16-12-2 10:34

吾CUT啦,N年前CUT過一次.吾通次次續都CUT咩.限FORM要去門市攪,又要排隊,去幾次. ...
上幾年都係直接係電話到話 CUT, 都會飛去留客部直接傾
如果真係要寄 cut form 真係無咁多時間玩...

子爵府

shystc 發表於 16-12-2 09:29

收到確認信佢就會CUT個喎, 你要用返或轉台, 好打上去取消返終止喎

我交左表, 我係唔會同佢CONFIRM 停的, 就算佢俾唔到好OFFER, 我都會話考慮下先
我再打上去CONFIRM終止

跟住再打上去搵另一個傾, 傾唔掂都無去到確認終止呢部, 我只會話我唔取消啦,
我安排帶號碼走, 最後問多佢一次俾唔俾OFFER我.......
我自己交完表, 都成功續約的

子爵府

mamawwong13 發表於 16-12-2 11:13
上幾年都係直接係電話到話 CUT, 都會飛去留客部直接傾
如果真係要寄 cut form 真係無咁多時間玩...
...
我初初續約時都覺幾煩,但習慣左, 我好快完成續約, 基本上唔聽佢推介

佢一SELL EYE, 我就STOP佢話呢個少用,只係最基本電話就得,問佢做唔做自己心目的的PLAN

男爵府

我同個職員講,我要考慮吓,佢話咁照同我comfirm,考慮完想續可以打返比佢

點知而家佢話做唔到再平不特止,仲要貴咗

2次通話都只係識講睇機無plan

子爵府

shystc 發表於 16-12-2 15:22
最主要知道自己個度做唔做到平PLAN, 好似如果係村屋地方, 無其他供應商, 只會貴

都係個句, 我唔會同佢CONFIRM, 只會話考慮下, 我再打返上去CONFIRM

我未試過CONFIRM, 所以唔知咁樣得唔得

打返上去, 同佢講取消返就OK, 問你點解, 我帶走號碼原來唔需要終止服務

順勢再問多佢一次做唔做到平PLAN, 做唔到就帶走

大宅

回覆樓主:

已 send cut form ,最終給予 99 蚊一個月的優惠價比我,決定轉台。

珊瑚宮

ykhmlyhyh 發表於 16-12-8 07:08
已 send cut form ,最終給予 99 蚊一個月的優惠價比我,決定轉台。
填了cut form 舊号碼是不能带走的
玩具萬歲!

珍珠宮

Up

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

上星期收到上網個680蚊CUPON信啦,跟住CFU上來整固網,佢帶左個新MODEM同送個部聯想yoga tab3 8.0.原來好耐之前UPGRADE個eye已駁左入我個網上行度,所以吾洗用eye 個modem. cfu話個modem 要幾千蚊,不過我是送的.現在不用裝.
另外個部平板你可以上自己個wifi同出街用架.我用來煲劇代替部三星tab2.而家等佢分2次寄埋個1千蚊超市卷俾我...前後睇怕要攪到出年啦...

大宅

fitfish 發表於 16-12-8 07:53
填了cut form 舊号碼是不能带走的

已電話再 confirmed 取消狀態,跪求都冇平均 4?, 5? —個月,心淡

男爵府

今年又企硬o左?

打上 1000 口頭上話取消未寄 cut form, 都係比 $6x. 一個月 (上次續都好快手比 $4x 1 個月, 今次少o左餅咭又減o左惠康, 姐姐仔仲水我話同上年一樣 )

男爵府

gigi1227 發表於 16-12-1 13:19
我要求: 110X18 198 X 4 回贈 200 COUPON (話無呢個)
cut 前 : 110X18 132 X 4 回贈 400 COUPON(佢俾, 考慮 ...
請問係寄了 cut form 定就咁係電話傾?
打 1000 電話上話 cut, 都係比
110x12, 132 X 2 回贈, 250 COUPON, 平均 $67/月.

珊瑚宮

不填 cut form.....110x12......減132x2...........送250券.....再送 rasonic 電池爐或飛利浦室內電話或再加150券.............12個月約

如填 cut cut.............電池爐變高速煲

私樓價
玩具萬歲!

珊瑚宮

個rasonic 煲確係幾好用
玩具萬歲!

水晶宮

回覆 fitfish 的帖子

你幾時到期架?剛剛有人打黎叫我爸爸續期,但佢3月先到期。又話冇電器送的優惠了。

首頁

尾頁

跳至