自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

有冇好滿意或者都有70-100% 滿意自己公司? 或者你知道有朋友公司做得好開心? 可唔可以暗示下咩公司對員工好d...?
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

珍珠宮

回覆樓主:

我以前間公司做野好開心,而家做緊呢份工就一般開心,不過黎緊又轉返去以前間公司,我估將來都返得開心既。

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

公司人少少會好d...起碼唔會有是非先

侯爵府

虎到金來勳章 減齡達人勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

完全唔開心, 日日番工睇錢份上

子爵府

畀面勳章

回覆 choco_soup 的帖子

返去開心既公司都精神D, 咁但係點解之前轉工既?
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

大宅

我都係
公司同同事都唔可以話好好, 但唔會唔會有D好離譜既事, 搞到自己好嬲同唔開心
最緊要既係老細對自己好

子爵府

畀面勳章

回覆 twc729 的帖子

咁都幾好喎 , 細公司有細公司既好, 不過我之前都係貪細公司冇乜員工會好D, 不過我依加都係細公司, 點知同事間相處唔錯, 反而係個老闆奇奇怪怪咁....羨慕你呀!

tsung    發表於 16-11-18 15:53

子爵府

畀面勳章

回覆 miriamfans 的帖子

我係又唔開心, 人工又低好在就轉得工了, 大家努力呀!

子爵府

回覆:成日都話返工唔開心, 有冇JM返工好開心?

我,活在溫室中

男爵府

我算係滿意.

公司平時得我一個. 近家, 時間啱.

唯一 就多嘢做, 多嘢記.
老細話我呢份工可以防止腦退化
我都唔知俾乜反應佢好

男爵府

大公司先衰,人多是非多,又搞小圈子,真係好鬼煩~

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我囉。不過我只係炒散,勝在有咩唔高興,以後唔返呢間囉。
不知所謂的乙陸!!!

珍珠宮

Tingche 發表於 16-11-18 15:32

返去開心既公司都精神D, 咁但係點解之前轉工既?

升職及再做多年又會升職

子爵府

畀面勳章

回覆 applepanman 的帖子

同事好就最好, 唔好都唔緊要, 老闆對你好, 其實已經無敵

子爵府

畀面勳章

回覆 Gloria22sen 的帖子

係喎, 我發現上面幾個JM講返工滿意都係細公司黎, 大公司人際關係好麻煩

子爵府

畀面勳章

回覆 chowqv 的帖子

全職炒散? 我以前中學時期都做過暑期, 5-6年前已有$5X 人工, 依加咩價位?

子爵府

畀面勳章

咩類型公司升得咁快

珍珠宮

Tingche 發表於 16-11-18 15:54

咩類型公司升得咁快

機構

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

85分
最主要係,上司認同自己付出嘅努力,又唔會 A 字膊

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

我識一d舊同事都幾鐘意我舊公司 (當然都一樣好多人唔鐘意), 我舊公司入面大部份人都係"開心"既, 因為公司culture比較flexible, 冇咩人事問題, 工作量同壓力又正常, 而我舊公司就好多都係有小朋友有家室的同事.....對於呢d同事黎講佢地應該係幾滿意份工。

咁我當然係有野唔鐘意所以先轉工啦......轉了工之後, 有部分舊同事就好鐘意我而家間公司仲成日問我公司仲請唔請人之類
主要原因係因為我而家間公司一樣好flexible, 唔駛OT, 冇咩人事問題, 工作量同壓力都正常, 但同前公司其中一個大分別就係我而家公司人工/benefit package方面比舊公司好好多.....所以變相我d舊同事好多都好羨慕我, 覺得我可以繼續好似係前公司一樣hea下hea下但又搵多好多錢

我而家公司大部分同事 (除左我), 應該都係好滿意份工既, 因為佢地都做左十年八年, 唔滿意應該都唔會做咁耐既我估.....

我諗其實好滿意份工既人, 多數係既得利益者, 或者已經上晒位上晒岸果D.....
我對於我而家份工, 又唔係話唔開心, 不過又未至於好滿意咁囉.....我都想轉工

首頁

尾頁

跳至