親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

如果我要買2大2小門票,租2個locker,買4張面值THB500 美食卷,我又想精明利用減$25 coupon, 分開7次用7張減$25 coupon購買。

1)1張成人門票
2)1張成人門票
3)1張小童門票
4)1張小童門票
5)租2個locker
6) 2張美食卷
7) 2張美食卷

請問有冇人試過,是否可行?另外,如果我refer嘅朋友經Klook 成功購買後送贈給我的coupon是否可以即時使用?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

Klook

男爵府

我暑假時都係經klook買cartoon network 門票, 每條手帶(即每人)已有THB500充值, 所以可以考慮唔洗買咁多美食coupon.

大宅

好媽媽勳章

MiniMickeyMouse 發表於 16-11-22 22:25
我暑假時都係經klook買cartoon network 門票, 每條手帶(即每人)已有THB500充值, 所以可以考慮唔洗買咁多美 ...

我係打算Klook分開買一日門票,並不是買套票(一日門票+THB500 美食卷)。
你的意思是只買一日門票都包一條手帶,而手帶內已充值有THB500,可用於購票食物?

男爵府

你幾時去呀? HOPETRIP 有2大1細套票, HK$728. 做到12月.

大宅

好媽媽勳章

coney 發表於 16-11-23 16:07
你幾時去呀? HOPETRIP 有2大1細套票, HK$728. 做到12月.

出年1月底去

複式洋房

多謝分享

大宅

好媽媽勳章

JackyBobby 發表於 16-11-23 17:33
多謝分享

我未實行,只係有咁嘅想法,所以等有用過減$25coupon嘅JM 回覆是否可以咁做

複式洋房

我都想知

男爵府

candyPo 發表於 16-11-22 23:21
我係打算Klook分開買一日門票,並不是買套票(一日門票+THB500 美食卷)。
你的意思是只買一日門票都包一 ...
係呀! 我買一日門票,手帶已有THB500充值,可用於租locker及買食物飲品等,餘額不可退. 但呢個優惠應該係經klook買先有,因當時見其他人用第二啲途徑買門票,手帶係無錢架。

男爵府

candyPo 發表於 16-11-23 17:36
我未實行,只係有咁嘅想法,所以等有用過減$25coupon嘅JM 回覆是否可以咁做
...
refer嘅朋友經Klook 成功購買後送贈給我的coupon是否可以即時使用?

唔可以, 要等朋友
成功購買後並使用後, coupon先入你account.

舉例: 你refer嘅朋友今日買咗下星期二嘅門票, 要等下星期三,
coupon先入你account.

大宅

好媽媽勳章

MiniMickeyMouse 發表於 16-11-24 13:40
refer嘅朋友經Klook 成功購買後送贈給我的coupon是否可以即時使用?

唔可以, 要等朋友成功購買後並使用後 ...

多謝你回覆!咁我一家4口每人係Klook 開一個a/c, 當一人推薦三人,每個戶口只有一張減$25 coupon, 我地total 有4張。朋友消費後回贈果張coupon要等下次先可以用。

明白哂! Thx!

大宅

好媽媽勳章

MiniMickeyMouse 發表於 16-11-24 13:35
係呀! 我買一日門票,手帶已有THB500充值,可用於租locker及買食物飲品等,餘額不可退. 但呢個優惠應該係經 ...

Klook買仲送THB500 係手帶,正呀!

其實THB500 夠唔夠買一個人嘅lunch? Cartoon Network 入面正正常常一餐lunch要大約幾多THB, 我諗緊一家4口要另外買幾多張美食卷!

男爵府

candyPo 發表於 16-11-24 13:53
Klook買仲送THB500 係手帶,正呀!

其實THB500 夠唔夠買一個人嘅lunch? Cartoon Network 入面正正常常一 ...
正常夠, 我哋6個人買6張門票另加1500THB充值, 因當時唔確定手帶是否已有充值. 我哋買咗6個午餐, 加雪糕及飲品, 仲有剩, 最後買夠買多6杯雜莓沙冰攞走.

題外話, 雜莓沙冰好好飲.

大宅

好媽媽勳章

MiniMickeyMouse 發表於 16-11-24 14:58
正常夠, 我哋6個人買6張門票另加1500THB充值, 因當時唔確定手帶是否已有充值. 我哋買咗6個午餐, 加雪糕及飲 ...

多謝你嘅資料,非常有用

男爵府

用DBS卡係KLOOK比錢有DISCOUNT. 如你有卡, 入去OFFICIAL WEBSITE睇睇. 平好多.

大宅

好媽媽勳章

coney 發表於 16-11-27 01:24
用DBS卡係KLOOK比錢有DISCOUNT. 如你有卡, 入去OFFICIAL WEBSITE睇睇. 平好多.

...

我冇DBS 卡!純粹八卦,大人同小童票價大約平幾多?

大宅

好媽媽勳章

昨天去完Cartoon Network Amazone, 經Klook買嘅一日門票係冇THB500增值在手帶,今日check Klook a/c 已有推薦入會朋友去完CN嘅$25 coupon。

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

candyPo 發表於 17-1-27 11:42
昨天去完Cartoon Network Amazone, 經Klook買嘅一日門票係冇THB500增值在手帶,今日check Klook a/c 已有推 ...

天氣涼嗎?怕小朋友游水凍

大宅

好媽媽勳章

sasafan 發表於 17-1-30 12:34
天氣涼嗎?怕小朋友游水凍

我第一日下午在酒店泳池D水好凍,第二日去Cartoon network 好猛太陽,好曬,D水唔凍,如果有長袖泳衣記得著,如果冇要幫小朋友查防曬。

首頁

尾頁

跳至