夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

要生細路?
家人催?
奉子成婚?
年紀大?
分身家?
想綑住對方?

有幾多真係真心真意想比對方一種安定而結婚?最近好負面 ,眼見好多結左婚之後都出軌,咁當初宣讀誓言承諾一生一世愛對方既諾言又去左邊?結婚一定會幸福嗎?

男爵府

回覆:結婚的理由是什麼?

誓言,誓願當食生菜,美麗的謊言?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Katycheung1111 發表於 16-11-23 11:31
要生細路?
家人催?
奉子成婚?

結婚/人生 如一場賭博,沒有係絕對。

翡翠宮

感情從來都係 unknown, 引人入勝亦因為佢unknown

唔好講對方; 我自己都無法保証會唔會變心

且行且珍惜; enjoy 過程已經足夠

wcpcelia    發表於 16-11-25 16:12
pomanlife    發表於 16-11-23 12:28

大宅

現今婚姻的確很兒戲. 我結婚都是找到一個真心真意的人, 一同建立自己的家庭, 一起走餘下的人生路. 可惜, 往往想是想得多美好, 但結果也是離婚

pomanlife    發表於 16-11-23 12:31

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

試過先知好壞~

pomanlife    發表於 16-11-23 12:46

珍珠宮

開心吸收勳章

Katycheung1111 發表於 16-11-23 11:31
要生細路?
家人催?
奉子成婚?

如果妳有留意,其實100對結婚嘅人,有幾多個講得出具體愛對方咩呢?答得出都係好表面嘅:「佢愛我,錫我,顧家,孝順..........」

咁其實愛嘅定義係咩呢?佢哋係唔係真係愛對方而結婚?還是只係喜歡對方,而咁啱想結婚時對方又啱啱同佢一齊呢?係唔係只係覺得拍咗咁耐拖都係要結婚㗎啦!咁其實大家適唔適應到婚姻生活,還是為結而結呢?呢樣值得反思!
百花叢裡過,片葉不沾身。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

wing1388 發表於 16-11-23 12:17
如果妳有留意,其實100對結婚嘅人,有幾多個講得出具體愛對方咩呢?答得出都係好表面嘅:「佢愛我,錫我, ...
在世間尋覓愛侶 尋獲了但求共聚

然而共處半生都過去 x偏偏又後悔

珍珠宮

開心吸收勳章

pomanlife 發表於 16-11-23 12:30

妳嘅心聲果然感人肺腑!

珍珠宮

減齡達人勳章

pomanlife 發表於 16-11-23 12:30

你簡直導出好多人嘅心聲!

彩鑽殿

wing1388 發表於 16-11-23 12:35
妳嘅心聲果然感人肺腑!
即係一份工咁, 有人會平步青雲, 有人做到魂斷職場, 冇野可以係絕對

再參透落去, 人生婚姻畢竟也係如此

彩鑽殿

FennieMan 發表於 16-11-23 12:41
你簡直導出好多人嘅心聲!
唔係我講架, 係佢講架===>潘源良

珍珠宮

開心吸收勳章

pomanlife 發表於 16-11-23 12:43
即係一份工咁, 有人會平步青雲, 有人做到魂斷職場, 冇野可以係絕對

阿彌陀佛...

wcpcelia    發表於 16-11-25 16:12
pomanlife    發表於 16-11-23 12:45

瑪瑙宮

因為
易求無價寶, 難得有情郎
千金易得, 真愛難求

咁婚後的變數係無得預知.

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

因為我想同佢一齊生活

彩鑽殿

wing1388 發表於 16-11-23 12:44
阿彌陀佛...
誰人是我一生中最愛 答案可是絕對 (是自己)

侯爵府

要生細路?
家人催?
奉子成婚?

點解自己肯同佢結婚,以前都有bf求婚,但係我選擇分手,只有而家呢個俾到我需要既感覺,願意駁一駁結婚。
拍拖時已經好崇拜佢,有智慧氣度做人處事令我臣服, 結婚超過十年,感覺越黎越舒服。
學佢話齋~"你豎起條尾我知你諗乜"(大家咁話)

伯爵府

2024年龍年勳章

pomanlife 發表於 16-11-23 14:55
誰人是我一生中最愛 答案可是絕對 (是自己)

男爵府

想向對方承諾,會愛佢,支持佢,守護佢,一生一世

別墅

想嫁而嫁?

首頁

尾頁

跳至