自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

小朋友冇爸爸做 role model 的確令人担心,特別係男仔,但係爸爸個底咁花係唔係仔仔應該學嘅對象? 或者係時候放手啦。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:elong+發表於+16-11-24+23:21+因為,

原帖由 mini1204 於 16-11-24 發表
其實佢係乜人你心裡有數路
結婚結100次我都吾 care, 離婚後可以吾睇仔女既,我吾識欣賞呢D人,亦吾會想同 ...
我諗就算肯乖乖俾錢,佢之前有2個家庭,可以俾幾多(如果佢still有供養),除非佢掙得多

男爵府

引用:Quote:20020116 發表於 16-11-24 23:00 信

原帖由 elong 於 16-11-24 發表
支簽嘅内容
直情話佢好談花柳,
照字面都真係好似講緊我件事。
咁我會等多幾個月睇下點

珍珠宮

elong 發表於 16-11-25 00:36
同意
而家係錢大,無愛情就抓住麵包。
如果……唔知離婚佢會唔會走數,

佢個個都唔愛,總之要有個女人在身邊
你要佢斷左一邊先,然後盡 cap 左佢水先
幾時頂唔住再爆鑊就理得佢
爭取時間cap 水姐

珍珠宮

elong 發表於 16-11-25 00:36
同意
而家係錢大,無愛情就抓住麵包。
如果……唔知離婚佢會唔會走數,

千祈唔好將唔離婚住等如隻眼開隻眼閉一世。
係把口話唔離,實在係遲 d 先離姐

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

elong 發表於 16-11-24 22:52
簡單講返之前嘅事
老公向澳門工作澳門住,
知道左向澳門有女人同居,
你大約幾多歲?自己有冇賺錢能力?
名下有冇物業?

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

你老公其實唔c a r e女人,結婚幾多次都冇所謂

你唔好諗佢會回頭,只做有名無實夫婦算了,叫做比個仔有個家

還掂單親同而家都冇分別,我唔會離,但亦唔會對佢有期望

子爵府

我愛Corina 發表於 16-11-25 06:14
一齊返之後ok嗎?

改變了自己的心態是ok的

男人是管不了,越管越走,還是要等他自願改變

佢就一樣係照樣一星期兩三晚飲酒,我就變得更加佢去玩一個電話都唔搵

有無再試?真係唔知架。。。不過我就選擇左唔管同相信去令自己好過

件事發生左好多好多年了,我到而家還會記起

但老實一句。。我係超愛我老公的
但當有了小孩,心目中的位置改變左小小
無將老公放到最大,小朋友為先,關係好左

不過當然亦都看過不少例子,事實
表面上係同老婆好番
但事實係番屋企前,會再有識女仔

禁止訪問

好媽媽勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

elong 發表於 16-11-24 23:18
支簽嘅内容
直情話佢好談花柳,
照字面都真係好似講緊我件事。
我認同問左C父就信,既然唔係等太耐

子爵府

回覆樓主:

請唔好介意我好直接咁講 …… 如果你唔想離婚,你要諗下你比澳門嗰位有咩吸引之處?甚至係比其他女人有咩優勝之處?
lee 個問題非常難答,但我覺得作為老婆(我自己也是) ,有乜條件令個老公一心一意對我對家庭好?例如相夫教子,心靈伴侶,同甘共苦?佢需要嘅係乜呢?

珍珠宮

elong 發表於 16-11-24 23:06
剛剛20個月大渣。
佢未滿月,爸爸已去澳門,
好少相處又唔係一齊生活,

個底咁花的男人, 仲有女人跟??無法啦.. 愛情係盲目的..
樓主.. 人係自私的..先諗自己同仔的前途啦.

珍珠宮

Edelweiss88 發表於 16-11-24 23:16
男人對女人嘅內疚唔會好耐,親佢仲有內疚嘅時候可以攞到幾多就幾多,保障自己同個仔仔將來生活
...

同意,但係長遠黎講離婚先係出路

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

好明顯是死性不改,快D離早D搵個新爸爸俾亞仔!!

珍珠宮

好媽媽勳章

elong 發表於 16-11-24 23:06
剛剛20個月大渣。
佢未滿月,爸爸已去澳門,
好少相處又唔係一齊生活,
兩個前妻的仔女佢都無睇, 這個男人真是無情無義, 唔要都罷!

你現在做掛名夫妻, 不代表佢會睇住個仔, 對個仔好, 而且個仔未滿月就走左去同人同居, 這男人要即時飛, 太離譜了!

離婚吧, 襯後生搵個第二春, 你和那衰男人拖拖拉拉, 哭哭啼啼, 負面情緒反而會影響個仔成長, 這點比無老豆有更大殺傷力.

子爵府

回覆樓主:

樓主我記得你。。
其實我覺得你個心仲未係好sure,不防再俾少少時間自己clear一下。你所有嘅顧慮及對前路嘅擔憂,雖然係事實,但我覺得呢一刻你無須要去諗太多,始終有舍才有得,人生嘅際遇好難講,有時顧慮太多未必係好事,反而會成為阻礙,而且現實上好多事都唔係你可以提前顧慮到,要行到果一步先知下一步應該點行。
我覺得你依家最需要嘅係用多啲時間去理清自己對佢嘅感情,呢樣先係最重要嘅。
結婚容易離婚難,不防再俾啲時間自己,無須急於一時。
祝福你。

珍珠宮

好媽媽勳章

elong 發表於 16-11-24 23:53
唔係有錢架!
我地只係住村屋,
普通人家,
花心, 對仔女無情無義 (這點最不能接受), 又無錢兼大駛, 點解你仲要猶豫?!

男爵府

回覆:各位,又係我,人生交叉點,如果係你會點?

Elong 佢肯吾肯睇心理醫生和婚姻輔導?肯的話不急一時決定,比時間自己觀察同決定

吾好以為一齊對個仔係好事。我父母係一齊,但関係好差。我媽成日講因為我地而吾離婚。我好討厭佢將個責任賴在我地到。我好憎佢地關係差又要扮好。呢d對我成長和関係處理有好大影響。我相信佢地分開我會開心正面好多

最重要問自己邊個決定會令你開心舒服。你開心,小朋友就會開心。不要信命,命運決定喺你手。take care

首頁
34567...8

尾頁

跳至