婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

我今年20歲 由15歲開始次次嚟m第1-3日都會痛 爭在係5級痛定10級痛

我試過痛到暈 痛到嘔 痛到個人好似唞唔到氣咁 要捲喺張床唔郁 啱啱呢次痛到喺餐廳要好無儀態咁擺對腳上凳捲埋個人 勁唔好意思(卡位 有幫人抹返個位) 好彩男朋友喺到幫我買藥 但次次食藥都唔係辦法

佢都有講過不如睇下婦科 睇下咩事 但我又覺得m痛要睇醫生好似好奇怪 有無jm可以share下點樣可以無咁痛(飲熱嘢/暖水袋嗰啲麻麻哋work) 同埋咁痛法係咪真係要睇醫生

大宅

m痛成咁唔正常,快d去睇醫生照下ultrasound,m痛睇婦科醫生一d都唔奇怪

大宅

ruby135 發表於 16-12-6 00:16
我今年20歲 由15歲開始次次嚟m第1-3日都會痛 爭在係5級痛定10級痛

我試過痛到暈 痛到嘔 痛到個人好似唞唔 ...

正常唔應該痛到咁!我之前都係因為好痛所以睇醫生,結果係因為朱古力瘤。醫生話好彩我唔算太差發現,而家食藥控制到唔使做手術。你快啲去check下,有無事都買個安心。

禁止訪問

複式洋房

我都是好常m痛的。。痛到柯嘔都試過。但剛剛最近自己開始沖玫瑰花茶飲,食omega 3魚油丸,再加m完食d中藥沖劑,感覺有改善。
另外m痛個時,我有用精油按摩,對我經痛有舒緩。如有需要的可pm我send比你。

洋房

cacamon 發表於 16-12-7 00:19
正常唔應該痛到咁!我之前都係因為好痛所以睇醫生,結果係因為朱古力瘤。醫生話好彩我唔算太差發現,而家 ...
咁都係去睇下醫生好 聽有講朱古力難啲有bb QAQ

洋房

katherine503 發表於 16-12-7 14:11
我都是好常m痛的。。痛到柯嘔都試過。但剛剛最近自己開始沖玫瑰花茶飲,食omega 3魚油丸,再加m完食d中藥 ...

我試過念慈x隻四物飲 但唔鐘意陣味 加上聽講黑糖唔好就無繼續飲 但點解要食魚油丸嘅?

複式洋房

ruby135 發表於 16-12-7 18:38
我試過念慈x隻四物飲 但唔鐘意陣味 加上聽講黑糖唔好就無繼續飲 但點解要食魚油丸嘅? ...

我就是飲四物喔(emoji) 為什麼不可飲的呢?

Omega 3 請看下文
http://www.seraphng.net/p2451/

但食療/藥物因人而異啦⋯⋯未必人人岩

洋房

katherine503 發表於 16-12-7 18:51
我就是飲四物喔(emoji) 為什麼不可飲的呢?

Omega 3 請看下文
我聽chem miss講 煉黑糖嗰陣會煉埋啲唔好嘅嘢出嚟 致癌㗎

複式洋房

http://www.sundaymore.com/health-fitness/healthcare/6%e6%8b%9b%e6%93%8a%e9%80%80-%e7%b6%93%e7%97%9b/5/

甘岩見到。參考一下^_^

別墅

平時多d運動,可以試下月見草油的supplement, period 時做輕度運動如散步可舒緩

公爵府

我公司好多女同事,m到都痛到坐唔到,去照咗都系發現子宮有野,但幸好系小事,所以建議樓主先睇醫生,如果檢查完無事就再打算

首頁

尾頁

跳至