自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

希望大家要認清楚真偽義工😡😡😡已確定百份百真相,唔好又話網絡欺凌, 竟然以自己救出毛孩生B,一胎4隻全部售出、搶狗事件、疑賣假玉、臭屎被揭發後案中有案,竟向買狗客博同情,(以媽入老人院藉口,急需錢,呃同情心)借$4000,還欠$1500賴皮。要將此人公諸於世,不要再以義工名義, 招搖撞騙,會損害真心幫義工的形象

https://www.facebook.com/groups/1471030829577146/

FB 已有群組, 都有其他受害人貼文, CH全名 --CHRISTINE HO ,希望多D人關注,而家假義工,借人地同情心來騙財,扮FRIEND,有D受害人借錢畀佢,唔還仲大聲夾惡,且仲滋擾受害人,無法無天.

本人是事主之一,事情是發生在2016年2月,原本已告一段落,但最近才知道,原來陸續有人被她欺騙,現希望各位知道,不好再有人被此騙徒欺騙!

原本我們不打算重提此事,當時亦從不同渠道知道此人,在近年有用不同方法騙財,死了又返生,而家我出來post目的,提醒大家不好給CH欺騙及利用,錢我們一早预不能取回,知道有此群組都不小人被騙,所以都訴說下我的經歷,務求能再推上報紙及各大媒體。

之前在寵物趣談post

男爵府

好媽媽勳章

2016年2月21日 CH出post 領養櫻木 ,自稱FOSTER ,於繁殖場救出,原本我們想領養櫻木,但她說另有芝女CHARMAINE,是一對的,需一起領養,當時我們已出發途中,還說付每隻HKD1500,合共HKD3000.一直是如此做法的….. ,到達了,我們一對交收後,便說遺留櫻木狗牌等文件. 之後發覺2隻狗相處有問題,歸還她,我們因誤以為她義工身份,可以有相有量,此刻即反轉她的豬肚就係屎.惡形惡相,兼她說話內容超賤齊出.

因兩隻狗相處有問題, 櫻木成日禽CHARMAINE,導致打架及CHARMAINE好惡,還咬了我兩次,基於這問題,所以只能領養1隻或退回,經過一輪電話相討,由CH說不能退回,或退回2隻不退錢….最後定於2月22晚,送回大圍隆亨商場,ch並答應退回1500元,但只肯收回未做絕育櫻木。當晚,老公到達交回櫻木,ch即發爛說不會退錢,就算退只回500元,見佢發爛衰相,傾唔掂,而且ch口口聲聲是義工,話自己個會既負責人,不容許退回….(大話連篇),且老公感覺ch有古怪及誠信問題,背後又可能是什麼有組織老千集團..,所以決定報警, 奇怪是在場發現有個禿頭+肥肥地男人拖著狗在附近,應該是幫拖,當時以為ch 老公,而家已知道這禿頭+肥肥地男人,真正身份.

這禿頭+肥肥地男人是某個協助動物平台管理員,因錢銀問題(唔方便講住),跟CH一同被踢出谷,所以相信CH騙徒,很懂利用各媒體平台騙財. 2月22晚報警,警察到場介入,只問櫻木狗主是誰,當然,我們沒有櫻木狗牌啦,有心人裝無心者, 1500元被CH騙了, 翌日CH還在FB,大肆宣稱擔心CHARMAINE,迫使我們還回CH,她根本想狗同錢都兼收. 經過ch一輪轟炸機式電話,facebook,ws 滋擾, 其間還誤導同SPCA有關連等,所以當時不斷用其他渠道,了解CHARMAINE身世. 可憐CHARMAINE 給CH用盡, CHARMAINE十分瘦弱,沒安全感所以好惡.. 小小身體20個月大前,已共生了2胎, 第2胎共4隻,第一胎資料不詳. 被CH這狗販利用完,出領養,何等賤格,無恥,倆母子同流合污,人渣敗類. 後續…

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆:PEGGY0529 的帖子

琥珀宮

畀面勳章

公爵府

回覆樓主:

年頭個個?

子爵府

最憎利用毛孩搵食嘅人
仲要係假義工!

momososo    發表於 16-12-7 23:53

大宅

PandaRabbitttt 發表於 16-12-7 18:04
最憎利用毛孩搵食嘅人
仲要係假義工!

依d害狗騙錢假義工一定要踢爆,吾好放過,放過的話佢會更變本加厲,咁就會有更多受害人同動物!!!推到上報就最好,讓市民知道,要認清點利用動物去呃人騙錢手法,吾好連累真係救狗幫狗的真義工或組織!

男爵府

回覆:FB ---CH 埋沒良心偽義工 &踢爆臭屎爆料區

侯爵府

回覆樓主:

男爵府

好媽媽勳章

受害人貼文

我同佢就係買左其中一隻櫻木BB,冇記錯係4千蚊,上網標價好似2千5,問佢嗰陣佢話個仔打錯價錢,要4千
我問佢邊度嚟d狗仔,佢話吾知邊個親戚大肚吾得閒,佢負責同佢賣的,我話想要隻女,佢話留左比個學生,吾可以賣
佢家中還有貴婦仔仔,佢話如果吾介意就送比我養,吾收$
佢話佢家中太多動物,怕比人趕走

後來真的帶了兩只狗狗回家,一星期左右要去我屋企睇下四少,同隻貴婦

入來前已經打電話同我講話自己是什麼什麼義工,要我捐$入比佢,我話你返正要過來睇狗過來先講

一入嚟,啲編劇導演引開始上身了😂😂
又話凍,d流浪貓狗好慘,啱啱去完一田買左被比d小動物
我想問冇$點去一田買被吾叫人捐被,又話個場冇野食,d貓又病,要去買藥⋯⋯籍口多到記不清

然後佢開始講$了
我同佢講我吾會比$佢,但要物資我會比佢,例如要糧話我知,我買左搵人送去狗場,佢答我d糧要去獸醫度買,我話咁我去獸醫度買,然後佢又話d狗肚痾要食特別糧,我話我有id糧喺度比左佢攞走,然後佢話d空氣吾好要清新機,我又比埋屋企部佢(買左吾夠半年),然後佢冇癮話要走,咁我咪送佢出門口,然後佢話一千蚊都冇?我答冇,佢話五百呢?我話呢度吾係銀行,吾係要襟就襟到⋯⋯佢臨走著鞋都要做場戲,對住個仔講,咁好啦,攞吾到,我哋自己出元朗買藥啦,我話你比藥名我,我叫獸醫開,再送去狗場。

再隔兩日就話要攞返隻貴婦走,仲要我送返去佢屋企樓下😥

完😂

男爵府

好媽媽勳章

其他受害人貼文-----2016年約1月女兒在FB見CH post有芝娃娃狗B領養,約見上Ch家睇狗B,CH自稱獨立狗義工在繁植埸救咗狗媽才知道狗媽有咗BB生咗3仔1女,我女兒要咗1隻仔CH要收5500作為狗媽開刀,保身之費用。當時見佢屋企有7只狗4只狗B,3只貓共14隻
3月Ch找我話本來留自養的狗女因自已病不能照顧,CH知我錫狗話平D賣比我$2800終於要咗!
4月CH找我話佢媽有病又無錢交安老院費問我借$4000我女兒覺得佢好慘便借咗比Ch
到了8月我追CH還錢,佢話每月只可還$500前後還咗2500到了11月佢吾還錢而且還用粗口閙本人,還咀咒我家人
CH 吾係人把口好賤,扮義工騙人同情心!

男爵府

好媽媽勳章

其他受害人貼文

我係曾經捐過款,借過錢比ch,Ch呢頭話佢媽已去世,但大半年後用丫媽要做通波仔手術而借,我太心軟而且覺得二千唔多咪借比佢,好好彩我係義賣谷開post一追就好快追反!踢爆Ch已經N次,所以好多義工,受害人都廢Q時再浪費時間數佢臭💩。但我睇到佢死性不改不但止,連義工錢都呃,真係好仆街!佢一隻貓棉花糖籌完又改名MiuMiu(妙妙)扮第二隻貓又籌款,佢d衰野呃錢野真係數唔完,我求其cap幾張圖比大家睇!
PS*Ch,你fb無人睇架,好心你咪白痴係自己fb作野屈反d苦主,你真係反去青山醫好d「精神分裂+思覺失調+妄想症」先啦⋯⋯

子爵府

miname 發表於 16-12-7 18:12

講得岩!
希望更多人識分真假義工

我以前唔知,好易就捐錢
而家我會留意多左

例如:叫人入左錢私下pm、
無post醫療單據,只係隨便開數話無錢、
無再公開動物嘅醫療進度和近況.....

呢啲籌款但無公開透明度嘅,唔捐!

首頁

尾頁

跳至