親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

買左機票出年暑假2大1小去沙巴,點知亞女學校通告出年暑假有英國遊學團,撞曬期。亞女本來今年6月去,點知出發前學校先通知遊學團突然取消,佢喊得死去活來,出年學校再選學生時機會應大D,如果又無得去佢會好遺憾。頭先上網改期去沙巴,旅遊保險比左無得退蝕曬,機票貴6成,重要加改機票手續費二千四。太貴啦,點決定好?

水晶宮

abinayams 發表於 16-12-8 19:40
買左機票出年暑假2大1小去沙巴,點知亞女學校通告出年暑假有英國遊學團,撞曬期。亞女本來今年6月去,點知 ...

我唔會改住囉。等學校確認左及阿女有得去至搞。
天空之城, 快樂之地

男爵府

回覆樓主:

旅保試過藍✞,原本15~24號,改10~19號,叫我重新買一份,之後電郵俾佢講返原因,佢有退第一份俾我,不過就等幾星期…

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我女又係話出年暑假有,但又未有日子,亦未知有無份,依家我咩都未買到,以往經驗係3月先有通告,即係我想暑假飛又要焗等4-5月先買得

珍珠宮

回覆:點算好

我會比亞女二選一!如果佢跟學校!咁咪2大人自己去旅行囉!

伯爵府

姸媽 發表於 16-12-8 21:53
我都想,佢出世後我地都未試過2人世界,但去沙巴要早兩日出發,無理由亞女自己係屋企獨居2日

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

引用:我會比亞女二選一!如果佢跟學校!咁咪2大

原帖由 姸媽 於 16-12-08 發表
我都會咁揀

珍珠宮

引用:Quote:姸媽+發表於+16-12-8+21:53+我會比亞

原帖由 abinayams 於 16-12-08 發表
我都想,佢出世後我地都未試過2人世界,但去沙巴要早兩日出發,無理由亞女自己係屋企獨居2日 ...
噢!咁又真係有難度喎

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

abinayams 發表於 16-12-8 19:40
買左機票出年暑假2大1小去沙巴,點知亞女學校通告出年暑假有英國遊學團,撞曬期。亞女本來今年6月去,點知 ...

你地改遲2日出發得唔得? 係只係要俾二千四改機票?

如果係我, 我會揀全家一齊照去沙巴, 我唔會勞師動眾去遷就一個人, 亦唔覺得遊學團係重要到要大灑金錢去實現呢個機會. 唔講遊學團既價值, 既然一早安排左去沙巴, 無解決方法下梗係要先到先得, 即係去沙巴. 今年唔去下年唔去遊學團, 以後總有機會去, 一日讀書一日都有機會, 唔遊學咪搵一年自己一家人去英國. 小朋友有得出門旅行, 佢地都要知道自己係身在福中, 小朋友既失望心情絕對可以理解 (自己作為媽媽見到小朋友喊到死去活來都心痛啦!), 唯有慢慢同佢傾下, 叫佢接受現實, 當係一個機會俾佢去學習處理情緒.

伯爵府

bosch 發表於 16-12-9 01:02
你地改遲2日出發得唔得? 係只係要俾二千四改機票?

如果係我, 我會揀全家一齊照去沙巴, 我唔會勞師動眾去 ...
我同意,試試,謝謝

首頁

尾頁

跳至