婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

困擾多年M痛, 血崩終於要而對!
最近一次又血崩, 去左睇陳樹武, 佢建議先用藥性子宮環, 上了環半個月再黎M, 依然血流成河, 痛不欲生, 而家開始睇下有否需要切子宮(我有小朋友也都唔唸住生了), 記我上次問過陳醫生, 佢話唔係人人可以微創架, 要入到手術室先可以決定, 咁就開始睇下FORUM不如睇多個醫生啦!
睇D SIS講幾個微創始祖打去問, 好多都唔收新症(范德忠, 阮邦武, 盧兆輝) 而且呢幾個出名都係卦牌養和, 我想係KLN或NT方便家人照顧我!
再睇話鄧遠釗, 靳嘉仁, 都要排到1月中, 等我再找下再UPDATE

禁止訪問

別墅

我睇黃斯雄(中環), 佢做微創, 你可以問下, 范醫生吾收新客啦...黃醫生多系causeway bay st.paul. 你稔稔

別墅

Minatabo03 發表於 17-1-3 17:08
最近一次又血崩, 去左睇陳樹武, 佢建議先用藥性子宮環, 上了環半個月再黎M, ...

, "佢話唔係人人可以微創架, 要入到手術室先可以決定:" 醫生點會廿講?佢即系話佢吾識。。。

侯爵府

引用:Hi sis, 咁啱睇到你個 post, 我睇嘅婦科係

原帖由 aligran 於 17-01-03 發表
Hi sis, 咁啱睇到你個 post, 我睇嘅婦科係東區醫院都係最叻做微創, 最近出左黎掛牌, 佢浸會法國都有掛單, ...
謝謝呀sis,醫生咩名呀?

侯爵府

引用:Quote:Minatabo03 發表於 17-1-3 17:08 困

原帖由 Rebeccalsy 於 17-01-03 發表
, "佢話唔係人人可以微創架, 要入到手術室先可以決定:" 醫生點會廿講?佢即系話佢吾識。。。
...
係呀!陳醫生係咁講(佢執仔係幾出名),但做手術好似保守D,比吾到好多信心我,吾緊要既人夾人,咪再穩下囉!

禁止訪問

侯爵府

香港地識人先好辦事(好似大陸), 好多醫生都唔收新症, 收既就等到1月尾, 終於都係要識人插到今日睇鄧遠釗, 一個親戚睇左佢1X年話佢好好, 有醫德! 點知上網一SEARCH D COMMENT嚇死人, 唉, 不過得佢今日有位睇就去睇下啦, 睇完再UPDATE

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:困擾多年M痛, 血崩終於要而對! 最近一次又

原帖由 Minatabo03 於 17-01-03 發表
最近一次又血崩, 去左睇陳樹武, 佢建議先用藥性子宮環, 上了環半個月再黎M, ...
吓,醫生唔收新症,點解既,佢搵夠唔做?

侯爵府

MM2005 發表於 17-1-5 19:27
吓,醫生唔收新症,點解既,佢搵夠唔做?

唔知呀, 有自己客同介紹, 又湊D舊客, 咪唔接新卦

侯爵府

UPDATE下先, 昨天終於睇左鄧遠釗, 說老實佢雖然網上劣評如潮, 佢睇我又幾詳細WOW, 都有問有答, 我都好清楚應該要做手術, 佢都睇左我大半個鐘, 據我所了解, 鄧遠釗同靳嘉人都有經驗做微創, 而佢也好確實話到比我知, 我只需開3個孔, 手術約3小時, 住4日院! 診所姑娘就OK啦, 唔算惡又唔算NICE! 醫生話預計呢個手術8萬元, 住浸會, 鄧遠釗就講到無咩後遺症TIM, 因為佢話我而家直頭係無生活質素, 又痛又不停流血(我係去到食葯才停止D血, 月經已經黎左1個月無停過), 我決定左做手術了

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:MM2005 發表於 17-1-5 19:27 吓,醫

原帖由 Minatabo03 於 17-01-06 發表
啊,原來如此。我都是佢舊客

大宅

Minatabo03 發表於 17-1-6 10:48
UPDATE下先, 昨天終於睇左鄧遠釗, 說老實佢雖然網上劣評如潮, 佢睇我又幾詳細WOW, 都有問有答, 我都好清楚 ...

我剛有此症。想問下你是切了子宮or 吃藥。我看岑德強。他叫我吃半年藥。

侯爵府

ng1211 發表於 17-12-10 23:12
我剛有此症。想問下你是切了子宮or 吃藥。我看岑德強。他叫我吃半年藥。
...
要食咩葯? 我無食呀

大宅

Minatabo03 發表於 17-12-11 10:33
要食咩葯? 我無食呀

請問你不吃藥怎冶比症。
我又唔想切子宮

侯爵府

ng1211 發表於 17-12-11 11:18
請問你不吃藥怎冶比症。
我又唔想切子宮

我做左手術了, 之前有食, 都係食荷爾蒙和止血葯, 但後來已經止唔到, 月經1個月都無停過, 都係做手術了

男爵府

Minatabo03 發表於 17-12-12 09:50
我做左手術了, 之前有食, 都係食荷爾蒙和止血葯, 但後來已經止唔到, 月經1個月都無停過, 都係做手術了

...
我想問一下是否每個月都會一樣經期出血成個月?天天都是很多血?一或是之前幾天是血,後來的是少少或流啡呢?

侯爵府

Wawaapple 發表於 17-12-12 10:40
我想問一下是否每個月都會一樣經期出血成個月?天天都是很多血?一或是之前幾天是血,後來的是少少或流啡呢 ...

是天天都好多, 最勁係有幾日用夜用, 每15MIN要換一塊, 我係坐係WASHROOM起唔到身, 醫生話係血崩, 我最尾頂唔順入左急症室

大宅

Minatabo03 發表於 17-12-12 09:50

...

唔好意思,你是微創手術?那位醫生。因為我都40,有三位小朋友都唔考慮再生。切後會影響婚姻生活嗎?對不起太多野問。現吃藥一個月都流血兩星期了中量有血塊,如吃藥長期系咁情況都好影響我生活,最後可能都想做手術,你可説給我知詳細情況。因網上沒有太多呢個病的資料(emoji)(emoji)(emoji)

侯爵府

ng1211 發表於 17-12-12 11:01
唔好意思,你是微創手術?那位醫生。因為我都40,有三位小朋友都唔考慮再生。切後會影響婚姻生活嗎?對不 ...
微創, 上面有寫醫生名

首頁

尾頁

跳至