嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

bb經常會爆c,片片漏c都算,最慘係試過好幾次便便完以為佢痾清哂,點知換緊片時噴多野出黎,身又係床又係手又係c,可以點樣避免呀

洋房

如果你片片咁容易爆c,可能隻片唔係太好or size唔岩,因為正常唔會咁容易爆c,或者你可以試下pamper,因為佢包得幾好又有彈性,咁就算all左c,都可以等多幾分鐘先換,等丫b all清點先,因為pamper 佢個設計同質地都比較好,無咁容易爆

複式洋房

katybbb 發表於 17-1-9 18:28
bb經常會爆c,片片漏c都算,最慘係試過好幾次便便完以為佢痾清哂,點知換緊片時噴多野出黎,身又係床又係手 ...

換過隻片囉,我用緊merries同huggies好好,至於柯c個方面就要你自己慢慢摸索啦(emoji) btw bb柯c有樣睇

大宅

可能係片片唔岩佢, 同埋留意BB想去便便時唔好壓住條片片, 留返啲空間裝便便

別墅

謝謝各位,咁我先研究吓點包片,包的好似乎都有好多學問只係睇佢幾時便便有D難度

大宅

開心吸收勳章

bb經常會爆c,片片漏c都算,最慘係試過好幾次便便完以為佢痾清哂,點知換緊片時噴多野出黎,身又係床又係手 ...
哈哈,bb整蠱你XDbb著開h牌,試過其他牌子就好易爆,總之片片岩bb,爆既機會細啲。但除左片先爆發就真係無佢符

大宅

katybbb 發表於 17-1-10 19:26
謝謝各位,咁我先研究吓點包片,包的好似乎都有好多學問只係睇佢幾時便便有D難度 ...
我都覺好難睇, 有時留意到, 有時就要聞到味先知

公爵府

開心吸收勳章

我個囝都係,對住我噴屎,已經用緊綠 p, 多起上嚟就爆屎

珍珠宮

你用邊隻牌子?

子爵府

你應該用尿片墊
你成日係床換 真係好危險
首先買隻厚D靚D料嘅枱墊 鋪床上
再加上 minimoto 或 California Bear 嘅換片墊
我個人係買硬嗰隻

咁嘅陣容 應該可以防衛張床辱同床單

禁止訪問

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

大宅

我都建議樓主可以換下牌子,試吓用pampers,同埋睇下個size大細,我仔仔由出世到而家,一直用pampers,到而家兩歲都未試過爆片

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

如果包唔實係會爆既, 同埋NB D 屎好稀都會爆, 你試下pampers 佢個貼有彈性會貼身d 希望無咁易爆la

別墅

樓主,初生bb d poop 好稀 可會易爆啲,
最緊要係包得實,大脾位要貼啲, 我仔用開白p, 感覺好好 冇爆c...

大宅

開心吸收勳章

引用:Quote:katybbb+發表於+17-1-9+18:28+bb經常

原帖由 koreanpama 於 17-01-24 發表
樓主,初生bb d poop 好稀 可會易爆啲,
最緊要係包得實,大脾位要貼啲, 我仔用開白p, 感覺好好 冇爆c... ...
若果poo poo稀的話,huggies都唔錯嫁, 阿b食人奶d poo poo稀都吸得好好, 同埋佢個腰位有袋可以兜住

大宅

認識瑞士牛牛第二回

用開p牌好少會爆屎,媽媽可以考慮轉p牌

首頁

尾頁

跳至