想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Cycle28/29日,好準時嘅,d12 do咗一次後有念珠菌所以冇再do。M遲咗幾日check到bingo, 當時有少少懷孕反應,少少作悶、輕微胸脹、心跳加速,沒有M痛腰痛,過咗幾日d感覺越來越少,個人越來越輕鬆,連把脈(自己把,不過我唔係中醫)都覺得脈膊弱咗好多,帶住大女去玩一d都唔覺攰,總之就係冇晒懷孕感覺,到5周5左右我直頭同老公講覺得細路妹已經走咗。
跟住我哋就約6周見醫生,感覺果然冇錯,只見到胎囊,裡面係乜都冇,冇營養囊,因為我只係d12 do咗一次,而且經期又準,所以我哋都覺得應該唔會係遲排卵。
當時都好失望,但因為我有大女前已小產咗3次(最後check到個問題係我嘅染色體平衡對調),知道自己小產機會高,所以都好快接受到。我哋係基督徒,當時就不斷祈禱,希望上帝會聽禱告,但亦都同上帝講如果呢個係佢嘅安排,我哋都會順服,have faith but prepare for the worst.
神奇嘅事就喺6周6左右出現,有返少少作悶嘅感覺,過多幾日感覺越來越強烈,經常覺得好肚餓但又好飽頂住個喉嚨,個胸開始有少少墜,脈搏又開始強烈返,心跳亦快咗同大力咗,而且摸到三角位有粒鵪春蛋變大到差不多雞蛋咁大(我陀第一胎時11周已經有肚實,今次就簡唔中會摸到個胎硬咗),心裡面就覺得好有希望。
到今日8周再去睇醫生,真係見到bb,Size7wk5, 心跳每分鐘168下。解釋唔到點解6周會乜都見唔到,我上胎6周2已見到bb同度埋到心跳,如果係遲排卵的話,老公d精子都應該真係好有耐力(因為只有d12做過),可以等咁耐 (但我想話老公嘅精子報告係好差嘅,量少,型態只有1%)除咗係神蹟,我都諗唔到仲有咩可能

各位jm,唔好放棄,我染色體有問題,老公精子亦唔健康,但我都陀緊第二胎,大家加油,下一個就輪到你!

大宅

Lee師奶 發表於 17-1-17 05:19
Cycle28/29日,好準時嘅,d12 do咗一次後有念珠菌所以冇再do。M遲咗幾日check到bingo, 當時有少少懷孕反應 ...

感謝你的支持,恭喜(emoji)。

大宅

Cycle28/29日,好準時嘅,d12 do咗一次後有念珠菌所以冇再do。M遲咗幾日check到bingo, 當時有少少懷孕反應 ...

恭喜!接你奇蹟般的好孕!

大宅

感謝主

大宅

恭喜樓主!希望自己今年都可以快d生到bb !

大宅

Congratulations! 祝你平安健康, bb愈來愈強壯!

大宅

回覆樓主:

感恩!沾好孕

別墅

好鼓舞!恭喜你們!

複式洋房

恭喜!

大宅

好在你無放棄走去人工流產,會比機會bb等。我2年前ivf 6定7周都未有心跳,個醫生已經叫我人流。但我選擇等,不過最後都冇再生長。

大宅

恭喜樓主 祝你同寶寶 平安 健康

複式洋房

回覆樓主:

生命真係好奇妙,衷心祝福妳同BB!

大宅

瞓得好勳章

回覆 Lee師奶 的帖子

恭喜晒,我呢個bb都係神蹟,醫生話我不育,點知唔夠一星期就有左,家陣29週了,雖然中左糖尿,又比醫生話佢size大,胎水多,但我也馮信心繼續安胎,求天父比佢平安出世,我仲有9星期就足月等生,你都加油,天父必保守。只要信天父的大能,bb一定無事的。各位jm加油,我不育都得,仲係自然懷孕,仲係仔仔來,祈禱啦,天父一定聽禱告,我個仔都係祈禱返來,雖然未知要不要開刀生,但天父真的聽禱告,加油呀,我都等左4年先有到。唔好放棄呀

大宅

恭喜!鄧你開心

男爵府

恭喜!祝好孕

大宅

回覆樓主:

Congrats

大宅

方張師奶 發表於 17-1-17 07:19
感謝你的支持,恭喜(emoji)。

多謝

大宅

rodona333 發表於 17-1-17 08:40
恭喜!接你奇蹟般的好孕!

多謝!加油!

大宅

duojingjing 發表於 17-1-17 11:05
恭喜樓主!希望自己今年都可以快d生到bb !

多謝!一定得(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

mugwai 發表於 17-1-17 11:09
Congratulations! 祝你平安健康, bb愈來愈強壯!

多謝多謝!冇錯,最緊要健康!

首頁

尾頁

跳至