潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

應該買Gp定picotin好?大家比D意見。同埋知唔知道容唔容易買?

水晶宮

回覆 toromeow 的帖子

GP!no regret at all!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Pincotin
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Pincotin

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

Picotin

侯爵府

toromeow 發表於 17-1-20 08:48
應該買Gp定picotin好?大家比D意見。同埋知唔知道容唔容易買?

有邊個買邊個,即係walk in 見到啱色啱size就買,因為可能你最後都會買埋另外嗰個
lmy

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

Picotin

子爵府

回覆樓主:

p 輕啲,但冇 gp 咁好用
but gp 真係好重。

水晶宮

GP 我喜歡用30 Canvas, Picotin 就用22, 我覺得已經好夠用。

男爵府

GP30

男爵府

cherry媽咪 發表於 17-1-20 09:27
有邊個買邊個,即係walk in 見到啱色啱size就買,因為可能你最後都會買埋另外嗰個
...

Totally agree

男爵府

...

你返工要帶文件嗎?有就要GP36

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

picotin

子爵府

第一個H本來想買Evelyne 因為嗰陣時冇貨所以買咗GP 36!因為之前試過覺得30唔可以上膊要handheld 返工唔啱用!第二個P26就因為當時冇22所以就買咗26!第三個先買咗Evelyne pm!

子爵府

2023年兔年勳章

買晒所有H袋之後,你會知道點都要有個GP 30

大宅

我入毒門後順次序買左GP30 (A5 red) , mini Halzan (7F blue paon), Evelyn 29 (Q1 Rose confetti), 頭兩個喺香港H shop 買, 個E 仔喺大板H 買, GP30 唔係唔好, 只係我要湊小朋友, 上唔到膊好唔方便, mini Halzan 靚但要好小心用, 最like 用E 仔, 好輕而且靚色, 容量好大, 我成條大被肩塞落去都得, 如果去Starbucks 坐, 因為個袋薄就咁zip 住放個位旁便可(唔駛放大脾), 剛剛配左條90 X 90 單邊上膊, 更加鍾意
反而個GP30 , 個色真係好靚, 但真係用唔著, 趁仲有價賣左了, 或者有機會遲d 去歐洲再買過手挽袋
而H...暫時未有target 了(應該話再想買既心水款好貴)

大宅

solar123 發表於 17-1-21 02:18

我入毒門後順次序買左GP30 (A5 red) , mini Halzan (7F bl ...

E仔色真係好靚! Thanks for pics

子爵府

2018母親節勳章

回覆 solar123 的帖子

Evelyn

大宅

...

我就係咁啦 遇著啱色啱size,根本無法抗拒~只係遇到邊個先

大宅

Lindy 30 Etain Evercolor

首頁

尾頁

跳至