自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我係上年年頭已買定金扼俾細佬同叔仔第時結婚。而家細佬結婚了,但我1516中。原因係。

我結婚時佢同女朋友黎飲,禮冇禮物冇。個時我覺得正常。
之後生小朋友,滿月,百日宴,之後一歲,二歲生日,佢同女朋友都出席,但都係冇禮冇禮物。出世到而家冇送過任何東西俾我小朋友。
同佢出去食飯,如果佢俾錢,就係咁追我俾一半,如果我俾就當冇件事。

佢人工好過我好多,近十萬收入。但就成日話要儲錢買樓咩都唔想出。但就話買了十幾萬訂婚介子俾女朋友。

我看在眼內從冇出聲。不過我有想過唔送金,做2千人情算。

但係咪好衰。

伯爵府

北寄貝 發表於 17-1-26 09:08
唔衰,人點對你,你點對人。但就要過到阿媽果關。

係,我媽應該會嬲。如果冇金

伯爵府

3Qlove 發表於 17-1-26 09:11
你講到佢有能力都咁...真心嬲!收番起留比自己小朋友....送比細佬咪比個無心女朋友著數左? ...其他呢?真 ...

真係0禮物,有次一家人食完飯,我地話同小朋友睇玩具,我媽隨口話了句你買份玩具送俾bb啦。之後我細佬行行下消失於人羣中

KiuShaBB    發表於 17-1-26 18:28
Sand8148    發表於 17-1-26 17:32

伯爵府

同如果我媽知我買了金俾叔仔,應該更唔鍾意。

伯爵府

bertcat123 發表於 17-1-26 09:17
咁你叔仔有無送禮俾你先? 如果有咪照樣同阿媽講, 禮尚往來好正常, 否則俾人話無家教 ...

我叔仔都冇送禮,但我地同6299食飯,佢都會同我老公一人俾一次錢,同佢冇學歷,得萬頭人工。

伯爵府

superkingdom 發表於 17-1-26 10:18
甘你小朋友生日,百日宴時,你無同佢講笑講,細佬帶两梳蕉黎甘客氣,下年唔好拉,等佢聽下咩,佢除左唔識 ...

咁我又冇出過聲。又唔係貪份禮,只係覺得有點冇引。
成30歲人,我冇謂講啦。

首頁

尾頁

跳至