論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

印印剛來了兩個月, 表現OK. 但因經濟問題, 可能要炒她.
唉! 但Agent跟我說, 印印會好慘, 因要還Agnency Fees. 叫我忍多半年待她還清款項.

我可以怎樣?

大宅

原文章由 Conzone 於 08-12-15 16:34 發表
印印剛來了兩個月, 表現OK. 但因經濟問題, 可能要炒她.
唉! 但Agent跟我說, 印印會好慘, 因要還Agnency Fees. 叫我忍多半年待她還清款項.

我可以怎樣? ...

嘩, 佢還晒 agent fee 先話唔要佢, 佢咪重慘, agent 呃你 ar, 你炒左佢, agent 冇得收 agent fee

大宅

原文章由 Conzone 於 高齡產婦 16:34 發表

我可以怎樣? ...

你唔好信個agency 呀, 佢地冇得收agency fee 咋...................唔好既就要抄

複式洋房

如果你用經濟理由炒佢而佢又唔係太差,你可以寫封信比入境處証明,咁佢可以揾到新太太後唔洗迫返印尼等新visa,然後繼續還埋d尾數,不過可能要比多2-3個月。

複式洋房

回覆 #1 BVmama 的文章

如果佢可以在港直接找到新Mom, 就雙嬴啦!
Agent 都喺信唔過!

男爵府

好媽媽勳章

搵到新僱主嘅話,工人要捱多2個月,即total 9 個月還$

大宅

D agent 'ho sui'

首頁

尾頁

跳至