自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

複式洋房

咁多位唔好意思,我潛左水,因為我呢段時間謝絕所有通訊,想自己一個好好思考,加上唔想再收到匿明者擠牙膏方式向我告密。

我明白婚姻不是兒嬉,但更相信是相向的,我不道知我老公在婚前對我所做的傷害能否原諒,起碼在呢一刻,我仍然感到失望及沮喪。
我心知同佢以後既日子唔會有祈望,唔會有信任,即使佢誓神劈願話改過,我仍會活得相當痛苦。

女人最怕嫁錯郎,不幸之中大幸係我地財政獨立,我有工作,我地無小朋友。

問過專業人士,結婚不足一年不能申請離婚,但可照入紙,因要時間排期,在特別情況下而又得到法庭批准,分居9個月便可提出離婚,我相信現在只有這一個選擇。

多謝各JM比我既留言同意見,bk係一個好好既地方,有好多好好既JM, 我睇得出每一個留言都好中肯。

我會自强不息,勇敢面對,祝福大家有美好家庭,美好人生。

我同老公結婚不足兩個月,發現老公婚前對我不忠。

近日收到匿名電話,内容提及我老公唔係好人,講我老公婚前同前女朋友多次秘密約會。我同老公未拍施時,佢話已同前女友分開左一年半,亦無任何接觸,分手原因係我老公投資失利,孭左三十幾萬債,前女友話睇唔到將來,同左第二個男人拍拖,由於我和老公都單身了一段時間,了解過便開始拍拖了然後結婚。

拍左兩個月左右,我在老公電話發現佢隱瞞我同前度約會見面,而且不只一次,我有同老公講我唔開心,老公應承我不會再接觸前度。

其後佢經常係對方社交媒體公開留言甚至有曖昧字句,我問老公為何又接觸,老公答我他不知道這算是接觸,叫我原諒。

直至老公生日,當日他有事要做,我便提早安排和他慶祝生日。

近日匿名者話我知我老公生日當晚是约了前女友慶祝,婚前還有多次和她秘密约會,本身我不相信,給果在忐忑不安下問了老公,他承認了,他說只是普通食飯同想知對方近況,我問他為何選擇生日正日,他說之前兩年也是和她渡過,隱暪是怕我唔開心。

我好失望,一次又一次被騙,他現在想我原諒佢,我應否開始分居!

大宅

分居啦
連生日都寧願見個ex唔留俾你
他眼中根本沒有你
長痛不如短痛啦

男爵府

lamleong 發表於 17-2-3 22:48
我同老公結婚不足兩個月,發現老公婚前對我不忠。

近日收到匿名電話,内容提及我老公唔係好人,講我老公婚 ...

你老公一而再、再而三咁搵呢個前女友,唔似想斷

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:新婚不愉快 求開解

叫佢揀定離手,小心避孕。

你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

回覆樓主:

話時話
可唔可以用通姦去辦理婚姻無效呢?
趁著結婚日子尚短
未經本人同意,請勿轉載內容!

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主:

佢似一直都想一腳踏兩船、左擁右抱,個女既知你同佢既關係,個男既擺明當你白癡,呃完一次又一次,你仲留?襯未有小朋友快斷攬,搵過個錫你既吧喇!

大宅

新歡雖好,舊愛難忘!
你老公把持5到!敵人在前,怎可輕言放棄!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

eggpudding 發表於 17-2-3 22:53
話時話
可唔可以用通姦去辦理婚姻無效呢?
趁著結婚日子尚短

咁短時間可以?

公爵府

juv10hk 發表於 17-2-3 22:50
分居啦
連生日都寧願見個ex唔留俾你
他眼中根本沒有你

仲要差人三十幾萬個男人好廢

子爵府

妳同妳老公拍咗幾耐拖先結婚?佢婚前已經隱瞞妳去接觸ex,點解當時唔諗清楚先嫁?
不過妳老公又一問就招供,好似完全唔怕妳咁,佢係咪睇死妳唔會離開佢?

珍珠宮

回覆樓主:

分手後偶有見面,有曖昧留言,生日又同第二個女人過....有咁多次隱瞞....其實樓主你都心裡有數個老公係咪仲可以相信落去。

侯爵府

好媽媽勳章

樓主似水泡

水晶宮

個男人爭人錢,仲要身痕,早走早着,根本搵唔到同佢捱嘅理由,佢唔值!!

子爵府

好媽媽勳章

趁未有小朋友,若你不再信任他,就分開吧

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

只係見面?定仲有下文?
如只見面我可接受,但要佢承諾不再聯絡

講清楚才決定下一步
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

男爵府

2018復活節勳章

你自己都覺得有問題同唔開心,仲有咩理由留係佢身邊。如果你今次原諒佢同佢喺番埋一齊,下次咪又再上bk問點算好分唔分好。
自己諗清楚啦!

大宅

你先生根本放唔低前度,佢一問就認,隨時可能佢自己都想離婚

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

想下值得留下的原因。

peggypeggy820    發表於 17-2-4 09:54

珍珠宮

回覆樓主:

止蝕離場啦

首頁
12345...11

尾頁

跳至