自由講場

跳至

首頁
12345...53

尾頁

大宅

今日返工夜晚7點幾左右去TOLIET(鵝頸橋公廁),去去下,突然有人好大力拍門,話留左個電話喺入面,我話等陣先,我去緊TOLIET, 佢繼續好大力拍門,我再話等陣先,之後已經接近拆門咁濟,出到去,我話痴線架,呢度香港嚟架,可唔可以有D 禮貌,我唔介意你報警搜身,之後佢搵左個人講我偷電話,我冇理佢,繼續洗手,之後洗完手諗住走,佢擋住個門口,大叫我打人,我冇理,我話"走開,你可以報警,咪郁手"之後佢郁手,打左我幾把,扯住頭髮將我條頸扭去另一面,再㩒底我,用一隻腳踩住我一隻腳,因為頸扭住,我出唔到聲,我唯一出左幾次聲係"報警""點解咁多人睇住佢打我,可以唔過黎幫手",佢不停講"你肯定成日偷人電話""你肯定成日打人",每次我出聲,就用膝撞撃我左邊肋骨,到10-15分鐘左右(有人講點解可以成十幾分鐘先到)警察嚟到,落口供,有一個香港女人(証人?)喺佢身邊。之後去醫院驗傷,佢被我抓損塊面,而我!冇表面傷痕!佢拉低我件衫果陣,我記得有反抗,但係唔係我抓,我唔肯定。
之後用"打鬥""拘捕"我去到差館,等左好耐,見第一個警察,佢話"對方有表面傷痕而你冇,你考慮簽守行為一年,可以下次簽保再答覆"。
到打指摸,有一個CID 話"呢個世界而家好發達架,呢幾日應該有好多片睇,我唔知你放左幾多人落嚟啦,總之因為你地都有郁手,所以你地係打鬥",我話"你話我放左幾多人落嚟係咩意思?",CID話"你自己諗下我講嘅係咩意思",我話"返返下工去TOLIET 比人打,你唔幫冇所謂,但唔係咁囉",CID 話"我有唔X幫你咩,咁你而家坐喺度做乜X嘢"之後不停用粗口閙,我忍唔住喊,我喊,唔係因為我驚、我懦弱,係因為我覺得好委屈!!一個返返下工嘅人比人咁打冇人幫、比警察屈,呢個係咩地方!
就因為對方係一個四、五十歲左右嘅阿婆!
一個大我身型一倍,手瓜可以㩒低一個人,再用膝撞嘅四、五十歲嘅大陸人阿婆! (續)

大宅

回覆樓主:

所以我變左犯人? 所以我偷左人電話? 所以我比人打到咁都冇人肯行過嚟幫手? 所以我比個CID 講我唔知放左幾多人落嚟都要接受???

呢度係香港!!!

如果有人拍到片,可唔可以聯絡我,還我一個公道,一個香港應該有嘅治安!!!

跪求!!!

時間:2017-2-5,夜晚7:20左右,鵝頸橋公廁門口

大宅

男爵府

去厠所點會漏到電話係厠格入面?

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

唔知點幫你,只有幫你推,希望有人還你清白。

伯爵府

幫推,有冇記者幫下手

大宅

補充資料:灣仔警署

伯爵府

附近有冇機會有cctv影到?

babymama07    發表於 17-2-6 15:25
FJmom    發表於 17-2-6 11:58

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

見第一個警察,佢話"對方有表面傷痕而你冇,你考慮簽守行為一年,可以下次簽保再答覆"。

口供冇落?直接叫你守行為?

守行為係警察有權去做?唔係法庭做?

我唔識架...

不過就咁睇 覺得好不可思議

大宅

jzzz1102 發表於 17-2-6 04:33
附近有冇機會有cctv影到?

我問過警察對面地產舖有CCTV,佢地話"我地識調查,何況佢CCTV 向右邊"

大宅

MrsBlueBlue 發表於 17-2-6 04:36
見第一個警察,佢話"對方有表面傷痕而你冇,你考慮簽守行為一年,可以下次簽保再答覆"。

口供冇落?直接 ...

去到警署、搜身、keep 佢地覺得危險嘅嘢,放我去一間好凍隔離房、叫我下次考慮簽守行為,打指摸,粗口,完全冇落口供。荒謬絕倫!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔識,幫推
愛 我 就 別 傷 害 我

子爵府

好同情樓主你, 無妄之災,
沉日你真係黑到爆.

FJmom    發表於 17-2-6 12:05
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

子爵府

幫推

大宅

呢d情況應該揚開佢,send去蘋果,揾議員,等大眾評理

男爵府

有無口供紙睇下?

男爵府

christy12 發表於 17-2-6 04:41
去到警署、搜身、keep 佢地覺得危險嘅嘢,放我去一間好凍隔離房、叫我下次考慮簽守行為,打指摸,粗口,完 ...
下?冇可能咁程序喎,乜香港而家係咁既咩?

伯爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

幫推

首頁
12345...53

尾頁

跳至