懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我用左兩年幾先自然懷孕, 真係好漫長, 唔係要就一定有架!

複式洋房

一年,仲係做完手術果個月,唸住休息下無甘快之下bingo的,所以relax真係好緊要!不過要做到真係唔容易!

民房

1st one : 2 months
2nd one : 7 months (longer because work pressure and M period not accurate in few months)

It is a gift from God. Some friends take 2 to 3 yrs.

Higher chance to have it: Relax, M period accurate. You can consult all mums in "Want BB" forum.

伯爵府

1st: 9 mths
2nd: 1 year

複式洋房

笫一胎:1個月
笫二胎:又係1個月

男爵府

3months
我同我個friend咁啱一齊計劃生bb,我個bb 3 months喇,我個friend都仲未有!奇怪
所以邊有得預算

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

第1個: 結婚1個月已有(大B已經2歲幾啦)
第2個:我話要就要. 一擊即中...正 現在28WEEKS幾..

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我要4mth, 又係一relax,唔諗太多就bingo.
其實真係好難講, 因為我睇書話就算所有野計好曬, 都只係會得30%機會, 所以真係天意.

子爵府

1年零9個月, 所以我地真係好珍惜上天給我地的一切架.

男爵府

我第一胎想有就bingo啦, 到哩胎 (第二胎)
就等左成年先得呀!

原文章由 hihisasa 於 08-12-19 11:22 發表
1年零9個月, 所以我地真係好珍惜上天給我地的一切架.

3.91kgs - 出世

子爵府

2個都係一次搞掂,邊日搞掂都知 我覺得真係好好彩啊
未經本人許可, 不得轉載

男爵府

3年, 剛好等到瑪麗醫院做iui 那個月就得咗. 不過9星期後確認小產, 傷心到暈. 接受咗之後, 努力調養身子, 待3次週期過後, 試一個月就有咗一個健康的囡囡, 所以我會義無反顧地專注佢的健康及身心發展.

丫! 點知c6不知怎的被神感動還是被阿女好照顧感動到? 好日唔行埋, 咁啱佢注動那次冇帶袋就中咗. 那時阿女才15個月, 下星期入院生了. 9成仔. 諗都無諗過我會有4口之家呢! 神對我家真好.

飲食習慣都大影響的, 自阿女出世後我真係好注意飲食, 我覺得身為女人係家庭剛位上要係食療方面下些功夫, 一家健康在我手.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

我計晒排卵戒埋口,用咗八個月,第六個月擔心到約仁安不育科,估晤到July book到Nov先有得睇,第八個月(Oct)其實已經放棄咗,點知Bingo,原來真係要順奇自然,姑娘Nov confirm我約見董醫生(生育輔助)時,我話剛有咗,而家都係睇仁安,但變咗睇余醫生la~~

[ 本文章最後由 keroro113 於 08-12-19 20:20 編輯 ]

子爵府

我都係
原文章由 Lulu皇后 於 08-12-19 14:44 發表
2個都係一次搞掂,邊日搞掂都知 我覺得真係好好彩啊

大宅

1st baby-more than 7 months .. v tried so hard
but anyway thanks god !!

大宅

我試左2個月。
第一個月﹕check體溫、計排卵、可以太著意,所以唔中。
第二個月﹕咩都冇check,只係勤力啲,一星期do三次,好好彩中左!!

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

1年, 希望陀得穩穩陣陣啦

子爵府

開始無避o個個月就有左~以為最快都要兩,三個月o既時間,估唔到第一個月就有~

大宅

我就停左藥7個月後才懷孕,依家係11wks!

大宅

一個月即中......六合彩都冇咁易~~

首頁

尾頁

跳至