自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

2單新聞
之前果單未有結果

呢單
係假既但真報警
http://www.singpao.com.hk/index.php?fi=news1&id=20515

http://www.####.com/155895/24parent/%E8%AD%A6%E6%83%95%E5%AD%90%E5%A5%B3%E5%8B%BF%E9%9A%A8%E9%99%8C%E7%94%9F%E4%BA%BA-%E8%99%9B%E5%A0%B1%E6%9C%89%E6%8B%90%E5%AD%90%E5%A9%86-%E9%9D%9E%E5%B8%B8%E7%88%B6%E8%A6%AA%E8%A2%AB%E6%8D%95/
主流新聞係似無報導

唔知乜事要報假案.....

珍珠宮

tomatoMM 發表於 17-2-10 14:24
呢單

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20170201/19914636
唔似同一單喎. 一單一月尾, 另一單8/2.

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:tomatoMM+發表於+17-2-10+14:24+呢單

原帖由 tkkmama 於 17-02-10 發表
唔似同一單喎. 一單一月尾, 另一單8/2.
31號報案

8號拉左報案男人

珍珠宮

tomatoMM 發表於 17-2-10 14:32
31號報案

8號拉左報案男人

無證據(一個47歲, 一個38歲)講係同一個報案男人喎???你識佢?

[而去年11月一名男子涉嫌在9日內,以個人電話致電「999」報案中心,虛報達10宗案件,包括火警、爆炸、連環謀殺及持械行劫等,涉事地點均為同一幢觀塘物華街的康寧大廈,及後男子被警方拘捕。 ] 補充資料乍喎..

伯爵府

回覆樓主:

可能真的一場誤會,在街有些婆婆喜歡逗小朋友玩,但遇著對陌生人警惕心強的家長,會容易有衝突。
只能說,社會咩人都有,友善与警惕之間取得平衡不容易。

珍珠宮

畀面勳章

tkkmama 發表於 17-2-10 14:34
無證據(一個47歲, 一個38歲)講係同一個報案男人喎???你識佢?
你啱同樣6歲鳯德我記錯左
依家改返

但我好唔明點解要作拐子婆出黎報警

珍珠宮

畀面勳章

babyf 發表於 17-2-10 14:38
可能真的一場誤會,在街有些婆婆喜歡逗小朋友玩,但遇著對陌生人警惕心強的家長,會容易有衝突。
只能說, ...
呢單直情係無懝人出現

wcpcelia    發表於 17-2-11 20:45

首頁

尾頁

跳至