跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb唔知呢排做乜‥明明都算戒左夜奶架啦‥
佢每晚十一點食完奶後訓‥通常都六點幾七點開始衣衣呀呀‥
但最近佢兩點幾就開始扭‥有時仲要大喊添‥
以前佢扭我抱下佢拍下佢俾個奶咀佢食就得‥
而家乜都唔得‥有時收左聲‥唔夠十分鐘又再大叫過‥
總之成晚都訓得唔好啦‥究竟佢搞乜鬼丫?
[

別墅

原文章由 cmabby 於 08-12-19 10:59 發表
而家乜都唔得‥有時收左 ...

會唔會出牙仔呀?肚仔會唔唔舒服呀?

別墅

會唔會係肚仔餓? 有人話bb越嚟越大,淨飲奶已經滿足唔到佢,所以佢会半夜餓醒.咁样就代表佢係時候要開始食糊糊嘞!

大宅

嗚嗚....問題尚未解決!
我而家最尾果餐都俾多左奶佢飲架喇‥仲係用埋米水添‥但佢一D都改善過‥
我返健康院時有問過姑娘‥佢話如果肚風會喊好耐喎‥
我發覺佢大喊我一抱佢都會收聲一陣‥咁我諗都算係扭抱掛‥但係就算抱住訓都久唔喊下‥‥救救我。。。。。

[

複式洋房

佢會唔會係凍ar??因為我個仔仔有一日都係半夜係咁喊 , 後來發現佢好似凍, 之後蓋多d "脾" 之後可以由9:00pm 到next day 8:00am .

別墅

My son has this problem too....the last milk is at 12mid-nite, then he will wake up n cry at 3 or 4pm...sometimes cries very seriously. I observe and notice that it happen everytime when we bring him out to place where lot of people e.g. Jusco, Mall. Guess he is not used to crowdy place so had a bad dreams at nite.

原帖由 cmabby 於 08-12-19 10:59 發表

複式洋房

Same as your bb.
My son is also 戒左夜奶(本來)! But in the past 2 week, some time will wake up at three and cry for milk. Properly feeling cool and also easy to get hungry. 咁涷大人都食多啲啦!

原帖由 cmabby 於 08-12-19 10:59 發表

大宅

我個仔次次出完街都係咁, 次次都要抱住瞓, 仲要瞓半個鐘就會好似好驚咁彈一彈醒, 然後喊. 起碼要抱4個鐘先掂. d人話到8-9個月會好d woh.

大宅

噢‥原來咁多媽媽都遇到呢個問題!
係囉‥本來佢都係戒左夜奶架啦‥都唔知做乜會返返轉頭!
我有摸過佢‥我條仔比較怕熱‥所以應該唔係凍o既問題囉‥
哇‥‥由9pm訓到8am‥‥‥好羨慕啊‥
[

首頁

尾頁

跳至