親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

6月 兩公婆加老爺奶奶 想安排7日6夜
預計搭CX 零晨機入東京 下午5點零機由大阪返香港
奶奶想去睇富士山 同埋想浸溫泉
因為預6點零到東京 想由機場一程較長車程車去郊區 當在車上休息 係咪可以去箱根 或者富士山 諗住住一晚溫泉飯店加一泊二食
箱根有無旅合有私人風呂 或者男女混合 如果只有淨男/淨女 我又唔太想光脫脫望住奶奶 你眼望我眼 之後返東京市區行下加住一晚 第三日搭JR返大阪
因為我兩公婆主要都係去大阪 對東京唔太熟 怕帶老人家周圍搵路 佢地會太辛苦

舊年係阪入阪出 零晨機去晚機返 奶奶老爺話ok的 所以今年都係零晨機去晚機返 同埋上次零晨機到 係轉車去咗白濱 佢地可以在車上休息 所以今次都係想俾佢地車上再休息

大宅

我舊年去箱根住塔之澤一之湯新館,有私人風呂,包一泊兩食,好正呀。所以下個月去東京我又再book返呢間酒店住(emoji)

wcpcelia    發表於 17-2-20 14:14

伯爵府

Lanny 發表於 17-2-20 13:55
我舊年去箱根住塔之澤一之湯新館,有私人風呂,包一泊兩食,好正呀。所以下個月去東京我又再book返呢間酒店 ...

些些你

大宅

fitfit@fatfat 發表於 17-2-20 14:09
些些你

唔洗客氣:mother:。

伯爵府

fitfit@fatfat 發表於 17-2-20 13:17
奶奶想去睇富士山 同 ...

箱根小涌園有個可以著泳衣的溫泉樂園,如果有箱根或箱根富士PASS,入場只需2200YEN.

http://www.hakone-kowakien.tw/yunessun.aspx

伯爵府

jcctiu 發表於 17-2-20 18:05
箱根小涌園有個可以著泳衣的溫泉樂園,如果有箱根或箱根富士PASS,入場只需2200YEN.

http://www.hakone-kow ...

Ok 些些你 我俾老公研究 我呢d只做前期工作 去邊到梗係留俾老公同奶奶講

伯爵府

fitfit@fatfat 發表於 17-2-20 13:17
奶奶想去睇富士山 同 ...

成田機場去箱根有兩個方法給你參考:

1. 成田機場(JR NEX, 買4000YEN特價來回票) -> 1:30 新宿 (小田急, 買富士箱根週遊卷新宿版 8000YEN) -> 1:30 小田原 / 箱根湯本

2. 成田機場(JR NEX, 買4000YEN特價來回票) -> 1:30 橫濱 / 大船 (JR, 補大船至小田原670YEN) -> 0:56 小田原 (買富士箱根週遊卷小田原版 5650YEN, 另外之後河口湖返新宿/東京還要付1800YEN巴士費)

伯爵府

jcctiu 發表於 17-2-20 18:22
成田機場去箱根有兩個方法給你參考:

1. 成田機場(JR NEX, 買4000YEN特價來回票) -> 1:30 新宿 (小田急, ...

謝謝你的資料

伯爵府

虎到金來勳章

我舊年去箱根住塔之澤一之湯新館,有私人風呂,包一泊兩食,好正呀。所以下個月去東京我又再book返呢間酒店 ...

房入面果個係熱水d 水完全冇味應該不是溫泉水,反而出大浴場浸一入去已經嗅到好大陣味。
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

複式洋房

可以分享下一泊兩食多少$嗎?

大宅

Kinkimami 發表於 17-2-21 16:38
可以分享下一泊兩食多少$嗎?

我今年book係$2100(包稅)/1晚。

大宅

可考慮雪月花,有大眾湯又有三間露天私人風呂(貸切風呂)。你同老公浸一間又得,6299浸一間又得

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

jaz618 發表於 17-2-21 17:00
可考慮雪月花,有大眾湯又有三間露天私人風呂(貸切風呂)。你同老公浸一間又得,6299浸一間又得
...
請問你記得大概幾錢嗎?是不是一泊兩食?

大宅

birdy09 發表於 17-2-22 05:24
請問你記得大概幾錢嗎?是不是一泊兩食?
我4月都book咗雪月花,2大1小,42500日元,一泊2食,全部房間都係附露天風呂。

大宅

chloelovemum 發表於 17-2-22 08:28
我4月都book咗雪月花,2大1小,42500日元,一泊2食,全部房間都係附露天風呂。 ...

留意返房入面唔係溫泉水。所以我通常去嗰3間貸切風呂

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

chloelovemum 發表於 17-2-22 08:28
我4月都book咗雪月花,2大1小,42500日元,一泊2食,全部房間都係附露天風呂。 ...
謝謝

伯爵府

回覆 Lanny 的帖子

近湯本車站嗎?

伯爵府

回覆 hhmum 的帖子

我暑假去, 諗緊浸吾浸温泉, 咁熱

大宅

想請教行程, 這可行嗎?

Day 1: 新宿去箱本湯根----強羅夜下行李------早雲-----大涌谷-------桃源台
-----海 海盜船------回旅館
Day 2-強羅去御殿場-------河口湖
Day 3-河口湖回新宿

可以嗎?
如買三日箱根劵, 是否只是補買浪漫列車票, 其他都是包括了?

謝謝

大宅

annsochan 發表於 17-2-22 12:50
回覆 Lanny 的帖子

近湯本車站嗎?

係呢個站落車行大概十五分鐘就到

首頁

尾頁

跳至