親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

在香港已經用緊uber, 用信用卡俾錢. 到咗曼谷後,如何選擇現金?是否用返同一個apps , 再註冊另一個account, 用泰國電話登記?

水晶宮

impmx 發表於 17-2-27 19:14
在香港已經用緊uber, 用信用卡俾錢. 到咗曼谷後,如何選擇現金?是否用返同一個apps , 再註冊另一個account ...
我就一路都係用credit card...但啱啱去完bangkok, 喺個app度見到可以"新增付款型式", 妳到時試吓啦 !!

大宅

pbpk03845784 發表於 17-2-28 10:40
我就一路都係用credit card...但啱啱去完bangkok, 喺個app度見到可以"新增付款型式", 妳到時試吓啦 !!
...

Thx

大宅

按REQUEST之前, 按落SHOW CREDIT CARD NUMBER個位, 會出CASH同CREDIT CARD俾你揀的

大宅

happytummy 發表於 17-2-28 16:38
按REQUEST之前, 按落SHOW CREDIT CARD NUMBER個位, 會出CASH同CREDIT CARD俾你揀的

是否不需要用泰國電話號碼另開新account, 用返香港嗰個就得?佢哋點call 我哋?

大宅

impmx 發表於 17-2-28 22:52
是否不需要用泰國電話號碼另開新account, 用返香港嗰個就得?佢哋點call 我哋?
...

不用開新account, 我搭咗好多次,司機都無call過我

大宅

happytummy 發表於 17-2-28 16:38

我將會月尾去,而家用個app查到價錢,係咪選現金就得?電話號碼要重設嗎?
因為已做飛線。
謝謝你

大宅

manfung79 發表於 17-3-19 14:21
我將會月尾去,而家用個app查到價錢,係咪選現金就得?電話號碼要重設嗎?
因為已做飛線。
謝謝你

係呀,選「現金」就可以,我去到換咗泰國張電話卡,但無轉uber入面個電話號碼

首頁

尾頁

跳至