親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

熱血勳章

請問知唔知Ctrip係啲咩公司?我想訂酒店,有冇JM用ctrip有冇啲不愉快經歷?因為我未用過呢個app,先謝謝!

大宅

回覆樓主:

ctrip d好奇怪,平機票入到去就話賣哂,價錢不停升,試左好多次都係咁

大宅

熱血勳章

妙妙媽 發表於 17-3-3 19:48
ctrip d好奇怪,平機票入到去就話賣哂,價錢不停升,試左好多次都係咁

咁最後有冇成功卜到?

大宅

chanbaobb 發表於 17-3-3 19:36
請問知唔知Ctrip係啲咩公司?我想訂酒店,有冇JM用ctrip有冇啲不愉快經歷?因為我未用過呢個app,先謝謝!
...

最近book東京酒店,兩日之後才回覆冇房。兩日內,其他公司d房價升咗好,激死!

大宅

熱血勳章

JessieMing 發表於 17-3-3 20:03
最近book東京酒店,兩日之後才回覆冇房。兩日內,其他公司d房價升咗好,激死!
...

我想卜嗰間酒店做緊特價,你咁講我有啲驚tim...

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

訂機票,幾次都無問題,價錢比官網平,酒店我只訂過大陸同香港嘅,一樣無問題!日本酒店我無用佢訂,因為選項較麻煩,好多時只show 單人價錢,又未包稅,睇落仲貴
I 大蚊豬   

大宅

回覆樓主:

ctrip我訂過澳門酒店, 未試過海外, 但見佢價錢抵, 但又怕

大宅

chanbaobb 發表於 17-3-3 20:41
我想卜嗰間酒店做緊特價,你咁講我有啲驚tim...

揾多幾間,Book d免費取消,應該冇問題!

公爵府

...

我有裝呢個apps, 不過我比較過佢選擇唔夠多 ,你試下用booking.co吖,我book幾次都冇事

大宅

熱血勳章

回覆樓主:

謝謝各jm回覆

大宅

...

其實我都想經 ctrip book 酒店,但唔知有無問題!

永安同ctrip book 是否同一間公司?

謝!

大宅

chanbaobb 發表於 17-3-3 19:58
咁最後有冇成功卜到?

book唔到啦,由二千幾一路跳到三千幾仲係話賣哂...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

sharonso2 發表於 17-3-4 00:18
其實我都想經 ctrip book 酒店,但唔知有無問題!

永安同ctrip book 是否同一間公司?
ctrip 即係攜程, 中英文版既分別, 佢地買左永on. (有錯請指正)

我經 ctrip 訂迪士尼好酒箂塢酒店, 我book 第二日即去既. book 完我打去迪士尼冇我既資料, 同ctrip 又話send 左資料過去, 上網睇話到入住果朝 ctrip 至send 資料去酒店, 問朋友都話冇問題. 第二日我地去酒店check-in, 好彩順利冇問題.

就算 ctrip 同攜程都係同一公司, 價錢同優惠都有唔同.

大宅

bosch 發表於 17-3-4 06:34
ctrip 即係攜程, 中英文版既分別, 佢地買左永on. (有錯請指正)

我經 ctrip 訂迪士尼好酒箂塢酒店, 我book ...

謝謝你!
因為 ctrip 有優惠code, 如果ok我就想 book 暑假酒店。

水晶宮

妙妙媽 發表於 17-3-3 19:48

我係ctrip 訂過酒店, 機票, 高鐵票都無問題。

但最近試訂香港溫哥華機票(上年都訂過無問題, 不過係訂CX), 係HK Airline。 但試左幾次都不停話售罄及升價。 我終於頂唔順, 走去HK Airlines 官網睇。原來官網都只係預售去今年10月28日(我想訂既係明年)。所以, 解釋到ctrip會出現我定既航班售罄原因。
天空之城, 快樂之地

大宅

PCCW2319 發表於 17-3-4 15:49
我係ctrip 訂過酒店, 機票, 高鐵票都無問題。

但最近試訂香港溫哥華機票(上年都訂過無問題, 不過係訂CX), ...

咁佢唔應該比啲假象出黎喎

水晶宮

妙妙媽 發表於 17-3-4 23:19
咁佢唔應該比啲假象出黎喎

同意。但有時都可能係剛剛賣哂,特別係你買幾張(假設係5張), 填填下/填哂乘客資料就顯示賣哂。 因為當你填哂資料時, 只乘下4張票。
天空之城, 快樂之地

大宅

PCCW2319 發表於 17-3-4 23:27
同意。但有時都可能係剛剛賣哂,特別係你買幾張(假設係5張), 填填下/填哂乘客資料就顯示賣哂。 因為當你填 ...

我有另外叫朋友問agent, 根本就未放售,我覺得啲價係假架,只係跳到某一個位(已經好貴)先會買到囉....

水晶宮

妙妙媽 發表於 17-3-5 11:16
我有另外叫朋友問agent, 根本就未放售,我覺得啲價係假架,只係跳到某一個位(已經好貴)先會買到囉....
...

係呀!所以試左幾次唔得。 我上官網又無出售。最後我再打電話去官網既 customer services問清楚, 都係話未出售, 預售日期就係我係官網睇到既日期。
天空之城, 快樂之地

大宅

我用過ctrip 訂酒店,app 比網站會平d,而我看中的酒店在不同訂酒店的網站比較過也是最平。不過試過經ctrip訂的特平房間(5星級),我打去酒店問話無我的訂房資料,經了解後,原來ctrip那些特平房,要較長processing time ,要大約住宿前一個月酒店才會處理和出酒店的confirmation code。

首頁

尾頁

跳至