親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

gromityaya 發表於 17-5-12 11:45
你可以search "dubai parks and resorts"四個parks分別係legoland, legoland waterpark, motiongate 同boll ...

謝謝你

大宅

Lqueenie 發表於 17-4-5 18:04
有, 早2星期幫阿媽搵左一架7人車, 杜拜出發, 即日來回阿布札比, 十個鐘約$1500,其實可以再少少
...

請問可以比杜拜包車資料我嗎?謝謝

別墅

畀面勳章

1213 發表於 17-3-14 15:37
之前 save 底的 book mark, fyi ~

very nice! thank you

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

岩岩杜拜返
上兩次都係夏天去,今次冬天,舒服多了
原來12月2日係國慶,今年46週年,好多大商場好多店做46%off,買到破產

如果有意計劃行程不妨留意呢個大減價時機

大宅

Charlotte_mom 發表於 17-12-3 07:23
岩岩杜拜返
原來12月2日係國慶,今年64週年,好多大商場好多 ...

我月中又過去,那個商場最底呀?謝謝

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

DearDaniel 發表於 17-12-3 13:19
我月中又過去,那個商場最底呀?謝謝

唔知到時減完未呢?
朝聖當然去Dubai Mall啦

俾部分貨品你睇
Quicksilver、Aeropostale、Fred Perry、Tommy全部半價 (我真係有眼不識泰山,原來Aeropostale係出名牌子,我買返黎好彩我個女勁鐘意,我後悔無買多d)

王國長老

回覆樓主

今次除左杜拜,仲去左Abu Dhabi,主要為樂園同大清真寺
Abu Dhabi離杜拜個幾鐘車程
住嘅係連住樂園嘅Lapita Hotel,係Marriott嘅。酒店一出就係樂園嘅French Village,主要係餐廳食肆,靚!酒店同French village都靚,食物都得。http://www.marriott.com/hotels/travel/dxbak-lapita-dubai-parks-and-resorts-autograph-collection/

樂園唔多講,https://www.dubaiparksandresorts.com/en 有Legoland(流流地睇野多),motiongate (有smurf,史力加,hunger games等,有睇有玩),Riverland, Bollywood Park
如果只係大人可玩一日,連細路可以玩多一日

酒店附近(行十分鐘shuttle2分鐘)有outlet,ok啦!唔算勁多,但杜拜有樣野好,d shop開到好夜岩晒我d夜鬼。平起黎嘅例如toda loafer只係$1400港紙,我要好大定力至擺得低!coach 大手袋(薄身皮)$3000左右。平到喊咩又唔係,但比香港平,可以行下

大清真寺領隊話要先預約(佢話咋),如果有興趣出發前最好先問問,仲有,由頭笠到腳係一定。

王國長老

回覆樓主

唔記得仲有 Ferrari World。個樂園本身唔大,係為左個全球最快過山車(真係勁,240km/h唔係講笑,由開車到回程全車靜晒
樂園在Yas Island,本身有大商場同水上樂園。都夠玩一日

由Lapita去Yas Island都要45分鐘,問過的士約hk$500

大宅

Charlotte_mom 發表於 17-12-3 14:02

唔知到時減完未呢?

謝謝;希望仲有優惠喇,要預留半日行下Dubai Mall 。Abu Dhabi 清真寺可以穿連帽包頸深色外套和長衭就可以進入了,不需要借清真寺衫呀,我們上次都成功進入.

珍珠宮

親子王國15週年勳章

如果只留兩日,大家有冇地方推介?謝謝

大宅

jjkoo 發表於 17-12-18 17:14
如果只留兩日,大家有冇地方推介?謝謝

2日行程,一日行Dubai mall 連看fountain show,另一日包車落Abu Dhabi 大清真寺和法拉利世界乜都夠

珍珠宮

親子王國15週年勳章

DearDaniel 發表於 17-12-18 18:32
2日行程,一日行Dubai mall 連看fountain show,另一日包車落Abu Dhabi 大清真寺和法拉利世界乜都夠

...

唔知兩個女仔包車驚唔驚呢

大宅

jjkoo 發表於 17-12-19 12:35
唔知兩個女仔包車驚唔驚呢

我們之前包車是當地朋友介紹也沒有什麼問題,若擔心就市內觀光,這段時間的洒店佈置得好靚

王國長老

DearDaniel 發表於 17-12-19 20:29
我們之前包車是當地朋友介紹也沒有什麼問題,若擔心就市內觀光,這段時間的洒店佈置得好靚
...
有地鐵都好方便, 例如我地住機場附近, 去DUBAI MALL, 問過一程的士約HK$100, 但行幾分鐘有地鐵站, 搭過去都好方便(唔記得幾錢, 好似幾蚊杜拜錢一個人)

大宅

Charlotte_mom 發表於 17-12-19 21:30
有地鐵都好方便, 例如我地住機場附近, 去DUBAI MALL, 問過一程的士約HK$100, 但行幾分鐘有地鐵站, 搭過去都 ...

我地坐過輕鉄一次,但是由Dubai mall行去好遠的,小朋友行到死下死下。其實當地的士感覺不太貴,可以接受。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Lqueenie 發表於 17-4-5 18:04
有, 早2星期幫阿媽搵左一架7人車, 杜拜出發, 即日來回阿布札比, 十個鐘約$1500,其實可以再少少
...

你好,我想要包車資料,可pm我嗎?
明天會更好~~

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 17-12-3 07:23
岩岩杜拜返
原來12月2日係國慶,今年46週年,好多大商場好多 ...

依。。。我二月中新年去,到時減完未呢?衫鞋大約幾多港紙?全部係Dubai mall買?
明天會更好~~

王國長老

回覆樓主:

2018杜拜購物節去到一月咋,二月唔知

我係國慶promote,46週年46% off,好多直接半價

例如件牛仔褸,299dhs半價左即大約299港紙(1 dhs=2.1港紙)
對鞋175dhs即約350港紙

不過唔係個個牌子都抵。例如jo malone無減,同香港同價(我以為英國貨會平d)。又例如英國牌子鞋dune ,我selfridges網購開減價約3、4百港紙,果邊折左3、4百dhs,即刻唔駛睇

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 17-12-20 23:50
2018杜拜購物節去到一月咋,二月唔知

我係國慶promote,46週年46% off,好多直接半價

唔該你,去到一月尾
明天會更好~~

子爵府

Charlotte_mom 發表於 17-12-3 15:14
今次除左杜拜,仲去左Abu Dhabi,主要為樂園同大清真寺
Abu Dhabi離杜拜個幾鐘車程
住嘅係連住樂園嘅Lapita ...

請問你去左幾多日?
住邊間酒店?
凈杜拜?

首頁

尾頁

跳至