自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

貓薄荷123 發表於 17-3-13 00:35
我都煩緊,但無論打針定食藥都有副作用,叫老公去紥又唔制

我都有叫我c6去,但佢都1516,又未敢出到聲話唔去。

相反,我媽媽就有日講起,叫我去扎,話始終係為自己好我已經3個小朋友,唔會再生。

而且我c6,係一個人搵錢養幾個,萬一有乜事,風險,手術後有問題,日後會怪我,同埋變相到時候係我辛苦。要自己一個人養起頭家。

話我c6算係個顧家之人,平時已經日做夜做,為頭家。已經挨到身體唔多好,再做一個小手術未必係好事

仲話佢身邊好多男性朋友都做咗,而家老咗,先50左右,已經成日腰酸背痛,唔好話夫妻同房,想出去滾都有心無力,仲要前列腺有問題

之後搞到我都1516,唔知自己扎定c6扎,但前提肯定都會打針食藥先。因為真係唔會再生了。

利申:我媽媽係愛我的,但屬正常人一個,幫理不幫親。

所以,我聽咗佢講法,我都思考咗好耐
BB你來咗啦?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

Mrs·Cheung 發表於 17-3-13 02:05

相反,我媽媽就有日講起,叫我去扎,話始終係為自己 ...

我唔會用手術既難易程度或後遺症而決定邊個去扎. 男人唔願意或怕去扎, 點解要仲想佢去扎? 迫佢扎冇意思, 你自己諗你本人想唔想扎仲好.

如果你仲後生, 真係要諗清楚, 當一扎冇得返轉頭, 萬一 (只係萬一) 有日你要改嫁, 你可能會改變主意呢? 我個意思係如果你仲後生, 留番條後路俾自己, 我朋友就係咁, 之前講到實牙實齿唔會再生, 四十幾歲離婚後無耐, 一識新男友即刻停藥陀b 結婚.

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

我生完第2個,同姑娘話紮,佢話30歲左右姐,小朋友又細,萬一有咩事....所以唔建議,萬怕我後悔佢咁講諗深一層又真,所以都係算
至於老公,佢話佢去,佢話我生左2個已經夠傷,再去紮怕仲傷,所以不如等佢黎,因為佢做工程唔大.....但我地都有諗姑娘講嘅野,最後都係等小朋友再大先算...

公爵府

waiyeee 發表於 17-3-12 21:27
我都問過,來緊政府生第二胎想順便做埋結紮。我今年29,醫生話基本上係唔會理你,太後生,但可以叫老公去做 ...

叫c6做

子爵府

chichihello 發表於 17-3-13 07:36
我生完第2個,同姑娘話紮,佢話30歲左右姐,小朋友又細,萬一有咩事....所以唔建議,萬怕我後悔佢咁講諗深 ...

唔係好明
關小朋友細咩事?

大宅

畀面勳章

妹妹貓咪 發表於 17-3-13 07:40
唔係好明
關小朋友細咩事?

佢意思係小朋友細,萬一小朋友有咩事,到時想再生都難...

珊瑚宮

妹妹貓咪 發表於 17-3-13 07:40
唔係好明
關小朋友細咩事?

我個姑娘講得好白,話怕有意外,一次過無曬3個小朋友,所以唔同我做手術

大宅

畀面勳章

phoebelamlam 發表於 17-3-13 07:43
我個姑娘講得好白,話怕有意外,一次過無曬3個小朋友,所以唔同我做手術
...

佢咁直接

珊瑚宮

chichihello 發表於 17-3-13 07:51
佢咁直接

係喎我記足14年,呢句野

子爵府

男女結紮,對身體有好處嗎?定只係同床時,唔需要食藥打針?

男爵府

只係好奇問下,如個男人唔肯去扎,做老婆既會唔會亂諗野呢?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我私家生,生第三個時剛30,半麻生仔情況下幫我做埋。

別墅

真心覺得D醫生姑娘好麻煩,做得就預左架啦,仲要驚呢樣嗰樣

珊瑚宮

TJ040 發表於 17-3-13 08:00
只係好奇問下,如個男人唔肯去扎,做老婆既會唔會亂諗野呢?

我無

珍珠宮

deafgtyl213 發表於 17-3-13 08:36
真心覺得D醫生姑娘好麻煩,做得就預左架啦,仲要驚呢樣嗰樣

咁我係屯門醫院非常好,我同隔離床都係第二胎開刀,開刀前醫生問做唔做埋結紥,我地/個都話做,佢乜都無講淨係話「咁叫埋老公黎簽名啦!」我地2個都係啱啱30

大宅

Mrs·Cheung 發表於 17-3-13 02:05

相反,我媽媽就有日講起,叫我去扎,話始終係為自己 ...

我都生咗兩個了,唔會再生夠數了,但開刀生個時無同醫生姑娘商量過結紥呢件事,唸住第日都係戴套避孕喇,但男人有時又蠱惑又自私,做個時趁我唔注意偷偷地丟咗個套,個個月月經仲遲到咗幾日,嚇到我死啊,好彩最後係無懷孕,至於打針食藥我怕有副作用同埋長遠對身體唔好,因為我有地貧身體又唔係大只個d喔,我老公以前有講過話佢佢紥,不過宜家又縮沙話怕紥咗做唔到

伯爵府

bosch 發表於 17-3-13 07:21
我唔會用手術既難易程度或後遺症而決定邊個去扎. 男人唔願意或怕去扎, 點解要仲想佢去扎? 迫佢扎冇意思, ...

係,因為我未夠30。

所以都1516,怕日後嘅事情,好難講得埋。

結紮呢啲,當然無得迫對方做。

不過,我係同c6講,我生咗幾個,痛咗幾次,係時候到你痛一次

所以,未有任何決定之前,都會考慮食藥或打針先不過份人懶同無記性,怕唔記得食藥
BB你來咗啦?

伯爵府

貓薄荷123 發表於 17-3-13 10:04
我都生咗兩個了,唔會再生夠數了,但開刀生個時無同醫生姑娘商量過結紥呢件事,唸住第日都係戴套避孕喇, ...

其實如果同理心去諗,無人想無啦啦,開刀搵嚟搞嘅。

所以,我都係勸c6,洗下腦,如果佢唔肯,唔通真係迫得到?

做女人,都係要好好保障自己。真係唔想再生,再有意外。打針食藥上環都要試下

唔通真係30未夠,就唔做
BB你來咗啦?

珍珠宮

MommyPanel勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

zone123 發表於 17-3-12 22:42
我老公米去左家計會做!
要兩公婆一齊面談,
要老婆簽名,要出示結婚証書,
請問去左家計會做, 收幾錢?
因我c6都想做, 所以搵緊c+和家計會收咩價錢, 同埋在邊到做好d.....

其實我自己都想做埋結紮, 不過又係好似其他 jm 咁, d健康院姑娘又話我們仲後生, 小朋友仲細, 唔建議我們做(其實係唔幫我們做囉....唉).....

子爵府

回覆樓主:

我喺東區開刀生第二個時,當時我30歲,姑娘有問我做唔做結紮,我覺得都唔生咪話做,佢就叫老公黎簽名,老公唔制就泡湯了。

首頁

尾頁

跳至