論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

做野都okay,不過來左半年開始走樣,賣餸打斧頭

大宅

打斧頭已經唔ok la...佢放假食煙由佢啦 但係我屋企範圍同工作時間唔可以食煙!

大宅

歌莉泡泡 發表於 17-3-13 11:29
打斧頭已經唔ok la...佢放假食煙由佢啦 但係我屋企範圍同工作時間唔可以食煙!
...

佢工作時間應該冇食,不過放假返屋企就有煙味.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Mnopq1 發表於 17-3-13 17:47

你屋企聞到煙味, 即係工人偷食煙啦。 食開煙, 好難戒, 只有越食越多。

如揍baby, 你諗你啦。

男爵府

為BB健康,一定不可以接受,二手煙和三手煙也會致癌,吸煙者的衣服是會沾到焦油等有害物質。就算冇小朋友,工人食煙都不能接受,除非你們全家也是吸煙者。

翡翠宮

Mnopq1 發表於 17-3-13 17:47

如果佢既朋友群有人食,對住一日一定全身都薰到陣煙味

男爵府

ajfamily 發表於 17-3-13 18:07
為BB健康,一定不可以接受,二手煙和三手煙也會致癌,吸煙者的衣服是會沾到焦油等有害物質。就算冇小朋友, ...

對。
樓主聞到即係身上有煙微粒。 bb係會吸入, 所以絕不能姑息。

洋房

工作時間唔可以食煙!!

大宅

seenfu 發表於 17-3-13 22:45
對。
樓主聞到即係身上有煙微粒。 bb係會吸入, 所以絕不能姑息。

D 工人未來之前乜都得,來左耐左現形兼做野懶散

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

上個工人在我家食煙, 即炒
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

alicialee1210 發表於 17-3-18 02:38
上個工人在我家食煙, 即炒

D公主真難服侍

大宅

我會炒左佢~何況你屋企有BB架喎⋯⋯

首頁

尾頁

跳至