自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

香港男多女少,到阿女大咗,真係要向外發展,無論工作還是男友。

珍珠宮

dior0214 發表於 17-3-20 19:13
當我小人之心其實樓主係唔係兜個大圈用嫁得出嘅姿態去貶低身邊d未嫁既女性朋友
...
好怕部份已婚人士(女士居多)以勝利者姿態去睇未婚女士

禁止訪問

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

seasky21 發表於 17-3-20 16:26
有時唔係好明一啲人,你搞好自己咪算囉,人地既人生都要你去緊張。有無咁得閒吖。 ...

係!如果我係剩女over 30,比朋友咁叫我多啲識異性,我會覺得佢好煩!好有可能遠離呢個朋友

有無諗過想識未必識到

是是但但    發表於 17-3-21 13:00

伯爵府

依D算唔算叫做“皇帝唔急太監急”?難聽講句,厚多士

侯爵府

唔係每個人嘅人生都要一樣,點解要為嫁而嫁?求其搵個人嫁好過嫁唔出?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

aliensss2008 發表於 17-3-20 17:26
急有鬼用咩

唔通日日高呼「我要男人」咩

每朝準時六點,向東面大叫三聲「我要男人」,堅持7749日,白馬王子就會出現

大宅

回覆樓主:

如果個主角調返轉係男人又點睇? 男親戚50左右工程師優皮一族,有樓又有銀,從來無打算結婚,可能見兄弟全部已婚有細路,為娶而娶,娶左個只想使錢,唔想賺錢既中年婦,之後仲生左個小朋友,又按埋層樓,老婆又要買名牌,去旅行,仲要買埋車,一計之後,原本美好退休計劃泡湯,個小朋友中學都未畢業就退休,宜家成日話退休要去做保安員,所以唔係凈係女人嫁錯人慘,男人娶錯一樣咁慘

男爵府

stkyo 發表於 17-3-20 21:12
係!如果我係剩女over 30,比朋友咁叫我多啲識異性,我會覺得佢好煩!好有可能遠離呢個朋友

有無諗過想識 ...

如果真係同樓主分析,我就覺得唔好用自己把尺去度人,人生唔一定有結婚有伴有仔女就為知好,結左婚一定開心就唔會有人離婚啦,生仔女一定好就唔會有咁人終日家嘈屋閉,人生活得精彩係視乎心態,唔係視乎你擁有幾多。

禁止訪問

象牙宮

seasky21 發表於 17-3-20 21:23
如果真係同樓主分析,我就覺得唔好用自己把尺去度人,人生唔一定有結婚有伴有仔女就為知好,結左婚一定開 ...

啱!每個人想法唔同!好似有啲夫婦結婚唔打算生,又好叫人哋生,話咁樣家庭先叫完滿咩?

得一個小朋友唔通又叫人生多個,好話有個伴咩?

樓主個想法無問題,問題係佢將佢嘅想法套落人哋度

侯爵府

seasky21 發表於 17-3-20 21:23
如果真係同樓主分析,我就覺得唔好用自己把尺去度人,人生唔一定有結婚有伴有仔女就為知好,結左婚一定開 ...

禁止訪問

子爵府

dior0214 發表於 17-3-20 19:13
當我小人之心其實樓主係唔係兜個大圈用嫁得出嘅姿態去貶低身邊d未嫁既女性朋友
...
樓主都唔係第一次開呢類膠post,可能現實係剛好相反,某人婚姻觸嶕,但又無能力離婚,所以唱衰單身人士,順便自我催眠

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

QY08040408 發表於 17-3-20 21:12
依D算唔算叫做“皇帝唔急太監急”?難聽講句,厚多士
仲要係好厚好厚既多士!!!!

珍珠宮

stkyo 發表於 17-3-20 21:16
每朝準時六點,向東面大叫三聲「我要男人」,堅持7749日,白馬王子就會出現
...
係就係有男人出現, 不過會係青山D職員lor

是是但但    發表於 17-3-21 13:01

大宅

回覆樓主:

其實時代唔同,人嘅價值觀都唔一樣,生系呢個年代嘅女性起碼唔會有咁多社會壓力,如果真系享受單身嘅人。,搵唔搵到另一半都冇所謂。不過我就比較傳統,記得有一次半夜我要入急症室,都系c6陪住,就算好朋友系呢啲時候都唔好意思call人地,始終遠水難求近火。

男爵府

關你乜事啫?

人越大反而更覺得唔需要一個伴侶

侯爵府

回覆樓主:

唔好多事
8-)

子爵府

畀面勳章

騎牛搵馬是正確人生態度

首頁
45678...12