自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

珍珠宮

一個月先可以見兒子一次, 約左好耐, 昨天本來PLAN好晒同小朋友去食個生日飯, 再回家見下公公婆婆, 食個晚飯, 當有兒子陪我提早做生日( 父母到而家都忘了我生日) 我本來打算晚上有兒陪食飯, 就當做左生日架.....回知我帶同兒子一入家門, 我爸就破口大罵我, 話忍左我好耐, 說: 就是等你兒子在我先來鬧你......

他罵的說話: 呢個家唔係你架, 呢間公屋戶主是我個仔, 你嫁左人架啦( 我已離婚, 才搬回外家) 唔應該回娘家住, 衫多到放滿衣櫃, 好多野整到周圍都有你D野, 而家放多個化妝箱在家, 個箱黑色, 黑箱黑箱唔老黎既, 係放在家咒我.....

你估我好恨要你比既錢....我唔X 要你既錢, 我地都生活到架

你買比我既家具電器你估我好恨要, 係你硬係要買來送我地既

搬回家住, 令到個哥要讓自己間房比你, 你自己D野又多而家又重要放多個代妝箱在家我忍X夠你

ps : 我點解會買個化妝箱回來, 就是我唔想成日用廁所既地方放我太多物品, 留在廁所化妝, 會影響家人, 所以我才把所有我的保養品, 化妝品放在箱內, 那我去那個位置用都唔阻人, 但是他們說我放一個黑箱在廳不吉利, 我真的唔識講, 野蠻人點解會咁文塞, 我PICTURE 唔到黑色化妝箱會影響到他們, 那麼好介意的, 別出街, 因為在街上好多黑色車, 也有真的黑箱車, 也有白車在路上行, 會影響到他的運情吧
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

唔知點安慰你, 可以搬出去住嗎..試下搵d 議員睇下有冇公屋單位.

大宅

小詠 發表於 17-3-20 17:02
一個月先可以見兒子一次, 約左好耐, 昨天本來PLAN好晒同小朋友去食個生日飯, 再回家見下公公婆婆, 食個晚飯 ...

搬出去租劏房可以嗎?既然你爸爸咁憎你,點解仲要留係度,分開住感情會好啲

961123    發表於 17-3-21 16:18

侯爵府

我記得你, 希望你振作, 睇吓搵唔搵到屋搬吧

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

唉....可搬去劏房嗎?

伯爵府

回覆樓主:

陰公豬
未離婚前你同外家嘅關係係點?

珍珠宮

係時候搬出去了。

公爵府

既然係咁, 不如自己搬開啦, 有時父母的野, 無咩緣份都強求唔到. 見少d可能關係會好d. 家用比唔到都無辦法, 留番來交租......

另一方面自己在再申請單人公屋, 慢慢等下先...........

夾硬大家生活下去, 只有全部人唔開心.

盡快儲夠錢, 夠比上期按金就搬啦.

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

Bloomberg 發表於 17-3-20 17:21
陰公豬
未離婚前你同外家嘅關係係點?
未離婚前佢地好鍚我架, 後來我真的想離婚, 同佢地講我父母係話搬回家吧, 我地好擔心你架, 回家住一世都得架, 唔駛驚, 有爸媽係度......

點知, 佢地有講話出錢幫我打官司爭回前夫的一半身家喎, 佢好熱心周圍問, 話可以爭到一半都好幾百萬

點知我後來決定唔想浪費爸爸的錢, 所以無接受, 及簽晒離婚文件, 唔分對方錢啦, 因想留下多d錢比兒子會更好, 點知爸媽仲有同住的哥, 就開始當我透明, 唔多采我, 我每日回家佢地都黑面, 無交流

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

回覆樓主:

租劏房
多雜物又阻到他們
空間不足易磨擦
識些離婚朋友
不回娘家自租地方
話住不埋免煩
回娘家寄居的
同住難
和父母兄嫂面阻阻

珍珠宮

白毛毛 發表於 17-3-20 17:22
係時候搬出去了。
係罵都等我兒子走, 昨晚我兒子入房唔敢聽我地嘈既野, 也決定提早叫爸爸接走, 佢個爸仲罵我, 令到小朋友受驚, 又說我好x煩, 影響到對仔
所有遇見,皆有因果

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

如果自己一個人,我情願住劏房.既然佢都話唔恨你比既錢,不如將

D錢用黎搬出去住好過.你自己又唔開心,佢又覺得你阻住佢.

珍珠宮

有無排公屋?
如果仲要靠娘家, 一定要忍住
加油, 單親路唔易行,

伯爵府

無能力搬?

大宅

嘩, 如果娘家咁恐怖, 咁唔尊重人, 我寧願住好平的房(e.g. cheap套房), 也絕不會回這個完全無溫暖既家!

ic34    發表於 17-3-21 12:30

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔知點安慰妳, 真心講, 可以的話, 搵地方搬啦, 呢個家, 好難再住落去,
仲有要同仔仔傾下, 可能佢會好唔開心, 加油呀

子爵府

唸辦法自己搬開住吧
已經住唔到落去了
咁樣係小朋友面前鬧又真係會嚇親小朋友

老人家迷信,可能真係好唔滿意個黑色箱
唉,唔知點講好,儘快搬開吧

男爵府

畀面勳章

搬開住,以後1蚊都唔駛比佢地

ic34    發表於 17-3-21 12:30
APIGMA    發表於 17-3-20 20:21
珠媽    發表於 17-3-20 19:25

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

首頁
12345...13

尾頁

跳至