網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

求指引

大宅

Bling11 發表於 17-3-22 15:11
求指引
可以用集運,新年前我買左張梳化床,都係用集運送落黎,仲可以加埋其他野一齊運,平好多~

複式洋房

Sally16 發表於 17-3-22 15:41
可以用集運,新年前我買左張梳化床,都係用集運送落黎,仲可以加埋其他野一齊運,平好多~ ...

運梳化,共多少$呢?用邊間呢?

男爵府

回覆樓主:

直運一件都幾百唔抵,搵大貨集運仲好,不過貨到樓下,如要上樓就加錢

大宅

nono999 發表於 17-3-22 16:52
運梳化,共多少$呢?用邊間呢?
我用鑫航,首重13,續重3,超過21kg免首重,體積重量計費,即係如果體積大過實重就按體積計費

http://www.bbgo-ex.com/Reg.aspx?Name=SALLY LEUNG

複式洋房

Sally16 發表於 17-3-22 17:10
我用鑫航,首重13,續重3,超過21kg免首重,體積重量計費,即係如果體積大過實重就按體積計費

好的,謝謝!

大宅

Sally16 發表於 17-3-22 15:41
可以用集運,新年前我買左張梳化床,都係用集運送落黎,仲可以加埋其他野一齊運,平好多~ ...
其他貨一起放會平, 是因為計體積嗎?

大宅

jje 發表於 17-3-22 21:42
其他貨一起放會平, 是因為計體積嗎?
唔係,因為橫掂都送貨,送住宅要另加25人仔住宅派送費,咁夾埋一齊咪可以慳左囉~

大宅

如果送一個鞋櫃太若 幾錢

https://img.alicdn.com/imgextra/ ... XXXXX-647256403.jpg

象牙宮

求指引

直運... 嘗試下。比較下。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

畀面勳章

求指引

剛剛淘左1餐台4椅,我用增益集運送上樓,56kg x$4+$20(住宅附加費)共244人仔,因為平時返工無人收貨,所以佢比送貨私機電話我約時間,星期六送,唔知算唔算算平,但服務好好
......

子爵府

ying_ma 發表於 17-3-26 20:48
剛剛淘左1餐台4椅,我用增益集運送上樓,56kg x$4+$20(住宅附加費)共244人仔,因為平時返工無人收貨,所 ...

嘩,好平呀!我今次用咗神州,因見呢度都多JM用,下次試下增益先

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ying_ma 發表於 17-3-26 20:48
剛剛淘左1餐台4椅,我用增益集運送上樓,56kg x$4+$20(住宅附加費)共244人仔,因為平時返工無人收貨,所 ...

請問有冇link? thx

男爵府

畀面勳章

happymama11 發表於 17-3-26 21:06
請問有冇link? thx

其實我都唔知算唔算平,但佢話如果多過50kg就有專車送貨,個私機好好人,我問佢可唔可以星期六先送佢話無問題,就算平時夜d送都得,可以就我時間收貨,又有禮貌,我見價錢都合理,所以決定用佢,有包裝尺寸及重量,可以叫佢大約報價先

增益集运广东惠州到香港专线 到住宅 http://detail.tmall.com/item.htm?ut_sk=1.VWrhGkCeaIkDAB2Clze8INLG_12500477_1490537038.Copy.detail&id=42287726270 http://detail.tmall.com/item.htm?ut_sk=1.VWrhGkCeaIkDAB2Clze8INLG_12500477_1490537394.Copy.detail&id=42287726270
......

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ying_ma 發表於 17-3-26 22:10
其實我都唔知算唔算平,但佢話如果多過50kg就有專車送貨,個私機好好人,我問佢可唔可以星期六先送佢話無 ...

thank you! 好詳細~

首頁

尾頁

跳至