自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章

李豆豆 發表於 17-4-11 21:21
我同老公都冇咩傾,佢又好少講公司野,我依家公司又冇咩講,最多都係講下仔d野,或者新聞、電視
...

仲有就係講bk睇到既野,但佢真係冇乜野會同我講囉

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

carmen1904 發表於 17-4-11 20:41
我同老公傾阿仔同學媽咪後生,又話我"咁又點呢!"
聽到好友難過嘅消息,歎氣又話我唉聲嘆氣。
我真心覺得係 ...
平時同老公關係點呀?平時係咪咁溝通架?

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

乜都同c6傾,因為我相信佢係呢個世界上唯一一個唔會爆我秘密嘅人

珍珠宮

我真心覺得係 ...

你老公乜都窒住晒, 我估傾乜話題都會窒你
咁佢有無主動同你傾?

子爵府

alphabetagamma 發表於 17-4-11 21:01
我同老公好多野傾。但好少講負能量野。
例如你話後生,我會同老公講自己想keep下,做下facial咁。
你話歎氣 ...

好多時講幾隻字已話我
歎氣真經典,我只係歎氣,咩都未講已我

子爵府

laiyee6121 發表於 17-4-11 21:01
樓主老公都好d會回應你一句,我老公直頭唔應我,冇閒話傾,唯有上Bk傾la
...

我覺得咁樣嘅關係唔多健康,所以我老公咁嘅態度真係火

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

咩都講,無聊嘢都講

子爵府

ilikethis2005 發表於 17-4-11 21:09
阿仔既野,返工無聊野⋯

我好鍾意講野,我老公就比較少野講⋯所以好多時都係我講,佢聽。

肯聽都好好啦

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我真心覺得係 ...

男人真係冇乜興趣, 傾其他女人係咪後生囉...

如果佢好有興趣, 你又覺得佢睇其他女人

侯爵府

1. 信仰
2. 時事 (我主修政治副修經濟, 老公ENGINE佬一名, 好鍾意聽我分析, 可以由英國脫歐講到英國人身份認同問題)
3. 佢公司嘅事
4. 個女嘅事, 包括學業, 成長...
5. 其他家人, 親朋好友嘅事

子爵府

tester5 發表於 17-4-11 21:26
平時同老公關係點呀?平時係咪咁溝通架?

佢鍾意時自己講自己嘢
但我有時想講下無聊嘢(我好少講我工作上嘅嘢),佢就唔多騷我

子爵府

sasa@uk 發表於 17-4-11 22:21
你老公乜都窒住晒, 我估傾乜話題都會窒你
咁佢有無主動同你傾?

你形容得好,佢成日都窒住哂
佢講佢啱

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咩都傾呀

大宅

回覆樓主:

以前乜都傾, 宜家多數傾佢細佬d衰野

水晶宮

講下阿仔d 野,今日發生咩事,佢就講佢返工發生咩事,同埋傾下打機,波,跑馬咁

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

我真心覺得係 ...

我試過啦~

傍晚左右,我見無聊無野講,同佢講8卦新聞。

隻c6話“無聊!”,然後繼續打機

我嬲到爆,即刻碟埋心水,決定以後唔同佢講野,即時用背隻得住佢,黑埋口面到訓埋教,佢眼裡都只有遊戲既刀光劍影。

自此,我地都無講過非必要對對話,每晚各自玩手機,無咩野講。但係我晌遊戲度識左一班人,日傾夜傾,傾唔停。

好彩我有果班朋友,先唔會覺得苦悶,反而抱住“睇下你幾時先知死”既心態。

咁岩其中一個朋友打扮幾有taste, 又咁岩我果期要上台攞獎,所以走去染到近乎金髮,所以果幾個月我為配合金毛造型,每日化行妝,著靚衫扮雀。

之後差唔多隔左成年咁制,佢終於覺得唔妥 以為我識到男人蜜運中

佢古怪左一排,終於直接問我,果下我覺得好好笑,半年對佢黑口黑面唔睬,都要再加幾個月扮雀,先覺得唔妥

我失望到對男人無晒興趣同憧憬,佢先至識驚。

佢問我,“我對你唔好咩? ”

我心裡面冷笑,然後搬返成年之前發生既野出黎講:“成年之前,我同你講下八卦新聞,你話我無聊丫麻,我咪以後唔講野law~ 成年之前,我知你實唔記得架喇,你鬧人鬧得咁爽,係唔係都大聲鬧,好happy 丫麻,鬧完自己開心晒啦!”

自此之後,佢改善左好多。

原本以為佢幾日識悔改,我無計劃過要唔睬佢一年,點知佢又唔覺唔覺,我又硬頸到死,堅持要佢自己覺醒。

不過諗返轉頭,萬一唔好彩,有0靚妹咁都跟得落,俾人乘虛而入,都真係好唔抵。
我是一隻喵

大宅

除必要事,好少傾計,因為傾咩佢都冇特別反應,試過有啲好笑嘢想同佢傾,次次講唔夠三句條友就會叫我講快啲,因為佢想做其他嘢,整整下已經唔想再同佢傾,佢一日唔講嘢都唔覺得有問題,因為佢由細到大都係活於自己的空間,唔鍾意同人講嘢,希望個仔唔好似佢

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

carmen1904 發表於 17-4-11 23:10
佢鍾意時自己講自己嘢
但我有時想講下無聊嘢(我好少講我工作上嘅嘢),佢就唔多騷我
...
即係本身關係好好,完全無問題?只係先生唔喜歡講無聊野?咁都好少事,可能佢份人比較正經~

但若你講咩佢都唔妥,句句都唔比講,平時關係又普普。
就可能佢對你有d不滿,唔知點出聲,所以唯有用唔理你來發洩了。
你要多留意下。

公爵府

回覆樓主:

咩都可以傾。

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至