自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Timelessyan111 發表於 17-4-11 23:53
肥足咁多年,從沒拍過拖,
每日出街都好敏感,總覺得比人眼望望!!

快d減啦

象牙宮

Timelessyan111 發表於 17-4-11 23:53
肥足咁多年,從沒拍過拖, 每日出街都好敏感,總覺得比人眼望望!!

肥到抑鬱...... 抑鬱會令人更發胖。
1. 運動.... 對減肥有用。
2. 運動....抑鬱有用。
減肥, 運動...永遠都不能半途而廢的。

找1-2樣運動, 發拙出興趣, 再參與活動中, 擴大生活圈...交友。拍拖。
另加多學習, 令自己提升。人才會更自信。

先菅理好"半途而廢"。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

cqwert 發表於 17-4-12 01:12
回覆 Timelessyan111 的帖子
係街見幾多好肥都嫁咗,唔好咁灰,不過我明白你感受,我之前係一年内肥咗十幾 ...

一年内肥咗十幾磅, 5個月減咗十五磅?

1. BMI 是不超標?
2. 平時沒有運動?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

回覆 333s 的帖子

減了十五磅是我標準身材,我一星期有二日散步三個鐘,我好怕做運動,無做運動,我比肥嗰時食少好多,晚餐唔食飯只食少少餸,食菜,生果,我無返工,一星期有二天十六小時唔食野,之前有jm推介十六小時唔食野減肥有效,我不知會不會影響健康,但我覺得有效

子爵府

唔好講拍拖 健康都緊要

你唔跑都行下
慢慢加快步速
再跑少少 慢慢加長時間

我最初跑一百米已經跑唔郁
喘到不得了

慢慢我最勁可以跑七公里

不過後尾又冇跑

呢排跑返
大約4.5公里上下

加油呀!

同埋唔好食咁多致肥食物

象牙宮

cqwert 發表於 17-4-15 21:57
回覆 333s 的帖子
減了十五磅是我標準身材,我一星期有二日散步三個鐘,我好怕做運動,無做運動,我比肥嗰 ...

我目標是 10lbs -10kgs
運動N年, 減不了。估計是肌肉不足, 帶氧運動不夠量。
須增加肌肉為目標。

無法飢餓, 血糖低, 暈。
BMI 超標
体重 超重
脂肪 過高
內脏脂肪高
肌肉不足

**快步行半小時以上才可減脂肪。

理性討論交流者。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

如果你活得開心,肥得開心,我係唔會叫你減肥,因為肥都可以活得好好。
如果你肥得唔開心,我會同你講句,快D減肥,你冇時間抑鬱,你快D去減。

珊瑚宮

BK Milk勳章

其實好多jm都講得你好啱,你諗嘢好負面,自怨自艾無用,改變下自己既性格

我都係肥妹,無人追果時都唔會好似你咁自怨自艾,肥真係無問題,無錯架,但都要將自己執得乾乾淨淨,整齊整潔,唔好烏烏wetwet咁樣(我係男人都唔揀),俾人感覺行出黎有自信⋯⋯⋯係呀,肥得黎有自信

我26歲自遇上c6,佢都講過,唔知點解會揀我,又肥又唔靚,就係因為性格好心地好,對老爺奶奶又好,所以先揀我,到今日我地已經一齊13年

所以⋯⋯⋯你要加油,如果連你自己都睇低你自己,就無人會睇你架啦

伯爵府

回覆樓主:

我最近都肥到抑鬱,今日開始减肥,減肥最重要有決心

首頁

尾頁

跳至