親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人坐過卡塔爾航空去英國曼徹斯特機場? 呢間航空公司好唔好架? 佢係咪會途經中東國家? 唔知危唔危險呢?

禁止訪問

大宅

CircleFace 發表於 17-4-15 01:19
有無人坐過卡塔爾航空去英國曼徹斯特機場? 呢間航空公司好唔好架? 佢係咪會途經中東國家? 唔知危唔危險呢? ...

卡塔爾航空好多人都話好。坐787新機。。多哈機場又新又大又多嘢行仲靚過杜拜機場。。。原本我都想搭去伯明翰。。。但喺過咗優惠期。只好揀阿聯酋

子爵府

好好,坐過好多次了。

珍珠宮

好,只係飛行時間除等待外,耐1/3,辛苦d

大宅

有無人坐過卡塔爾航空去英國曼徹斯特機場? 呢間航空公司好唔好架? 佢係咪會途經中東國家? 唔知危唔危險呢? ...

對小朋友好好,好多小禮物送

空姐很幫忙

座位比國泰要寛

wcpcelia    發表於 17-4-25 15:27

大宅

Helllokitty 發表於 17-4-16 16:37
好好,坐過好多次了。
我想買果程機係由HKG到多哈再轉機由多哈去希斯路, 中間得50分鐘停, 如香港果程delay, 咁咪接駁唔到, 咁佢地會唔會安排下一班多哈去希斯路比我架?

大宅

2018復活節勳章

CircleFace 發表於 17-4-19 22:47
我想買果程機係由HKG到多哈再轉機由多哈去希斯路, 中間得50分鐘停, 如香港果程delay, 咁咪接駁唔到, 咁佢地 ...

我舊年7月搭去希斯路又係得50分鐘轉機,無delay, 但多哈個機場真係幾大,要行快幾步,時間剛剛好趕到final call

大宅

2018復活節勳章

我想買果程機係由HKG到多哈再轉機由多哈去希斯路, 中間得50分鐘停, 如香港果程delay, 咁咪接駁唔到, 咁佢地 ...

我諗就算真係趕唔切,佢地都會安排下一班機,但唔知要等幾耐

禁止訪問

子爵府

我坐過幾次在多哈轉機都未試過 delay, 正常情況下 delay 機會好低。不過你得 50分鐘真的好趕,多哈機場好大。我試過落左機再坐成十幾二十分鐘巴士才到 terminal ,你最好選前些位置,早點落機。

大宅

多謝晒大家意見, 咁我都係再搵吓停耐少少的航班先

水晶宮

冇坐過去英國,只坐佢去過中東,都係經多哈轉機。我自己就好滿意,應該係我坐過最好嘅一間。唔會比其他公司特別危險。

伯爵府

昨日亞仔有個同學放完EASTER番英國開學,坐EMIRATES中間預一小時轉機,結果架機DELAY趕不到,因為去BIRMINGHAM可能航班不多,航空公司安排他到荷蘭再轉機去BIRMINGHAM,結果因快得慢遲了半日才去到英國,而且還要擔驚受怕亞仔唔知攪唔攪得掂.所以轉機都是預個半到兩個鐘比較穩陣,特別是好似多哈這些大的國際機場.

大宅

jcctiu 發表於 17-4-23 14:18
昨日亞仔有個同學放完EASTER番英國開學,坐EMIRATES中間預一小時轉機,結果架機DELAY趕不到,因為去BIRMINGHAM ...

我都喺經杜拜轉機去伯明翰。。最少都有2個半鐘轉機都趕唔切嗎?喺咪因為落機後要轉接駁巴士呀!

伯爵府

haululu 發表於 17-4-23 17:11
我都喺經杜拜轉機去伯明翰。。最少都有2個半鐘轉機都趕唔切嗎?喺咪因為落機後要轉接駁巴士呀!
...
小朋友媽咪話那班機只是得一個鐘時間轉機.

大宅

jcctiu 發表於 17-4-23 17:20
小朋友媽咪話那班機只是得一個鐘時間轉機.

喺呀~因為我下個月都喺杜拜轉飛伯明翰。我都驚緊delay點算。因為搭唔到就要至少等8個鐘。thx

男爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

haululu 發表於 17-4-23 17:33
喺呀~因為我下個月都喺杜拜轉飛伯明翰。我都驚緊delay點算。因為搭唔到就要至少等8個鐘。thx
...

我一年搭兩三次Emirates飛Birmingham,通常都有2.5小時以上轉機時間,正常應該夠時間準時去閘口,同埋我試過最長都係delay半個鐘,所以唔洗太擔心

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

去到唔熟地頭,d人又末必好似香港咁乜都快,預起碼兩個鐘轉機穩陣d。

聽過太少轉機時間,可能人轉到機但係行李趕唔切, 即係去到冇左件行李。唔知發生機會大唔大...

大宅

caramom 發表於 17-4-23 18:04
我一年搭兩三次Emirates飛Birmingham,通常都有2.5小時以上轉機時間,正常應該夠時間準時去閘口,同埋我試 ...

舊年第一次搭阿聯酋仲要得我同個仔飛都好順利。。希望今年一樣啦! thx

首頁

尾頁

跳至