想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

遲ec 叫驗小便, 成數有幾高呢?

請大家給一點意見.

Thanks a lot!!!

大宅

我不嬲經期不準,睇開遲興毅教授調理身體,九月開始加埋針灸減肥,遲教授知我想搞好身體生bb,結果加多兩針針埋卵巢。針左一至兩次,十月尾見"親戚"仲未嚟探我,就諗住搵遲教授搵開啲調經藥,遲教授把脈後笑笑口同我講 ,你要安胎藥係咪呀﹖之後見我搵西醫confirm再找他…開安胎藥。

結果,5個多星期就知道自己bingo左。

大宅

牛年勳章

sillyhp,
恭喜妳呀! 祝妳生個健康肥白bb!!
我經期都係好唔準, 可以三個月一次. 遲ec 幫我把完脈就笑笑口叫我驗小便, 聽完之後都唔敢當信. 因為我27/12 用曼仔驗完係白雪雪. 之後佢就叫我 72小時後如未來就可以驗, 我真係好緊張呀!
請問妳睇左遲ec 幾耐呢? 我睇左兩個月咋!!

大宅

我睇左一年半,開頭一年多是調理身體的。結果好好,面色明顯改善,身體又健康左好多!

加油,俾心機!

原帖由 qcbb 於 09-1-6 13:59 發表
sillyhp,
恭喜妳呀! 祝妳生個健康肥白bb!!
我經期都係好唔準, 可以三個月一次. 遲ec 幫我把完脈就笑笑口叫我驗小便, 聽完之後都唔敢當信. 因為我27/12 用曼仔驗完係白雪雪. 之後佢就叫我 72小時後如未來就可 ...

大宅

牛年勳章

Hi sillyhp,
因為只睇左兩個月, 都好似無咩特別. 所以都無抱有期望. 更何況我無咩懷孕既徵兆或感覺!!

大宅

我今日都book左遲ec, 新症要等到2月先至有得睇呀!

大宅

牛年勳章

waowaowao,
係呀, 每個月好快就滿. 而每次book 期就係每個月開始第一個工作天. 所以每次要月頭記得打電話. 記住雖然約左個時間, 但都要早點去等. 我每次都最少等四十五分鐘呀

大宅

好媽媽勳章

qcbb: 你有喜訊未呀? 想"鄧"你高興下,記得上尼通知我地喎~

大宅

牛年勳章

ik2006,
我都好希望有"喜", 如有我一定會通知呢度一齊作戰既sis. 但我好擔心結果令我失望, 所以唔敢驗呀!
因為我27/12 才用曼仔驗過係白雪雪的. 係呢, 妳係咪睇遲ec 的?

大宅

好媽媽勳章

我覺得曼仔會遲過clearblue幾日先check到架,我有一次同一日用曼仔同clearblue去check,曼仔無但clearblue有,後尾要過3-5日再check,曼仔先check到呀。果次因為自己心急,有次一check到有就去揾個婦科睇(睇開的),果次只係見到胎long,未有心跳,佢居然問我"係咪真係有架,你自己有無搞錯呀?!"咁,所以我之後都無再幫襯呢個女醫生。
另外,我唔係睇遲ec的,我睇開的左銅鑼灣。
原帖由 qcbb 於 09-1-7 16:26 發表
ik2006,
我都好希望有"喜", 如有我一定會通知呢度一齊作戰既sis. 但我好擔心結果令我失望, 所以唔敢驗呀!
因為我27/12 才用曼仔驗過係白雪雪的. 係呢, 妳係咪睇遲ec 的? ...

大宅

牛年勳章

ik2006,
我見呢度好多sis都講曼仔無clearblue 好,所以我諗住買clearblue 驗.不過我咩懷孕徵兆或感覺都無,所以...... 因為我兩年前試過bingo, 但小x左.不過果次個胸會好痛,今次都無,只係脹!!
妳上次中左既時候有咩感覺呢?

大宅

好媽媽勳章

qcbb: 印象中身體上無咩特別感覺喔,我上2次係因為遲左,咪check下囉,一check就中左,都係用clearblue,不過好淡線,唔知係咪hcg唔夠多呢?! 不過我朋友(佢已經有一個女),佢就講我行路既姿勢似係有左囉(可能經驗啩~),佢睇得出果時,我都未check到有,後尾過左2日,我先check到有。佢話條腰(盆骨)果個位會板得好直喎,我拕到6weeks之後,先發現自己行路既姿勢真係板得條腰既位幾直。你可以留意下

原帖由 qcbb 於 09-1-7 21:42 發表
ik2006,
我見呢度好多sis都講曼仔無clearblue 好,所以我諗住買clearblue 驗.不過我咩懷孕徵兆或感覺都無,所以...... 因為我兩年前試過bingo, 但小x左.不過果次個胸會好痛,今次都無,只係脹!!
妳上次中左既時候有咩感 ...

大宅

牛年勳章

ik2006,
因為我經期唔準, 所以無得計. 上一次m已經係10月既事喇! 無論點我都會係呢個weekend驗, 得同唔得都有個"知"字嘛!

多謝妳既分享!

大宅

牛年勳章

心情好緊張, 又唔可以同人講. 今日買左clearblue, 聽日一早驗, 希望自己可以成為牛媽媽啦!!! 雖然到而家呢刻都無懷孕既感覺........

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 qcbb 於 09-1-9 18:14 發表
心情好緊張, 又唔可以同人講. 今日買左clearblue, 聽日一早驗, 希望自己可以成為牛媽媽啦!!! 雖然到而家呢刻都無懷孕既感覺........

qcbb, 希望你聽日有好消息比大家

大宅

牛年勳章

chingchuchu,
多謝妳喔!我都好希望有好消息帶比各sis.

大宅

好媽媽勳章

qcbb:
我都係睇遲ec, 08年11月尾開始睇第一次,都睇左佢已經第4次喇! 每次都食成十劑葯, 但經期都係唔係好準, 但係今次7/1去睇佢, 咁啱又第29日都未來M, 佢又係叫我72小時唔來就驗下小便啦! 但我今日啱啱覺得好似有小小啡咁! 應該今次我都係冇機會喇!
希望你有好消息啦!

大宅

牛年勳章

早晨,各位SIS,
, 個結果都係令人失望,只好繼續努力!!

大宅

牛年勳章

CWY1222,
妳好,我失望左了.希望妳中啦!
遲ec都係5/1 叫我驗,當時佢話一半一半機.Anyway,
結果都出左,下次再努力.不過下次唔知等到幾時.我上一次m係10月.到而家都無有跡象要來,真係煩!!!

原帖由 CWY1222 於 09-1-10 00:20 發表
qcbb:
我都係睇遲ec, 08年11月尾開始睇第一次,都睇左佢已經第4次喇! 每次都食成十劑葯, 但經期都係唔係好準, 但係今次7/1去睇佢, 咁啱又第29日都未來M, 佢又係叫我72小時唔來就驗下小便啦! 但我今日啱啱覺得好似有小 ...

大宅

好媽媽勳章

qcbb: 我都失望了,一齊努力吧。今個月開始,我會積極d,量埋體温,原來一直以來都計左排卵日,激死我喇....
原主祝福及眷顧這裡所有等bingo的sister!

原帖由 qcbb 於 09-1-10 09:23 發表
早晨,各位SIS,
, 個結果都係令人失望,只好繼續努力!!

首頁

尾頁

跳至