自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

C6成日同同事出去飲酒,玩車,次次我問佢幾點返,佢話大概幾點幾點,我ok la.你玩啦,總之你同我講左幾點返就得。佢玩通宵我都ok.當比佢減壓。而我,湊住小朋友,難得約朋友出街食飯,搞店晒個女既野出門口,叫佢今晚陪女,我大概12點返啦。到11點左右係咁打黎問我係邊催我返去,又cut我線心諗咩態度。3年黎第一次出夜街好似犯罪咁!又叫我搭的士搭到冇左$250!今晚!我比女激死加上同佢尋晚嘈交快情唔好。個女叫我沖奶,我叫佢搵爸爸,爸爸話唔沖,去叫你媽媽沖,我話咁唔好飲囉!佢就發癲,沖入黎鬧我咩都唔洗做又唔去沖奶
我:咁你沖下洗唔洗死啊!(佢從來唔肯沖奶)
佢:都已經唔洗做野嫁啦你!
我:咁我寧願去返工啦,你黎湊啦!
佢:好!你聽日即刻同我去搵野做!新屋又唔搞,過幾日搬啦!
我:我搞到先得嫁今日落雨,咩做個女出街啊?
佢:咁你尋日唔搞?
我:尋日我約左朋友啊!搞條毛啊!新屋我唔x住啦!你搞飽佢啦!
佢:好,咁你而家即刻走,執晒你d野走!
我:⋯⋯⋯
對尼條xxx真係好失望。冇人幫我湊所以自己湊女,講到我大食懶係屋企嘆世界咁,ftm都知湊小朋友幾咁困身,24小時全年無休,唉!唔係第一次叫我執野走,為左個女我可以忍辱負重到幾時。阿老爺奶奶可以係隔離睇戲唔幫口,我知,人地老豆老母永遠都企係自己仔果邊嫁,佢可以係佢家人面前咁鬧我,我都感到死心⋯我之後關左房門係入面喊,而佢當若冇其事同佢媽有講有笑⋯係得個女叫我媽媽唔好喊,幫我抹眼淚。

leung2888    發表於 17-4-26 09:10

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆樓主:

聽到都心痛, 你老公又係過份, 做全職媽咪好辛苦㗎, 有時約下朋友出去玩放鬆下都不為過. 唔好喊
大家好, 我是脾脾蟲  

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

覺得佢第一次鬧,已經走左
鬧鬧吓,你都唔走嘅,咪繼續鬧囉
到對話最後鬧到咁你都仲入房咁傻嘅

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

大人嘅事唔好影響小朋友呀,小朋友最無辜,任何事都好,都要諗咗小朋友先。
你都識講,佢哋喺出面有講有笑,得個女會叫你唔好喊幫你抹眼淚。。。。,唔好俾怒火掩蓋一切

zjz    發表於 17-4-26 10:06

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

陰公。。。唔好嬲啦

子爵府

熱血勳章

桃花源 發表於 17-4-26 00:01
C6成日同同事出去飲酒,玩車,次次我問佢幾點返,佢話大概幾點幾點,我ok la.你玩啦,總之你同我講左幾點返 ...

先冷靜下來。。當時大家都火遮眼。。過兩日睇下情況先再決定下一步啦。。

侯爵府

C6成日同同事出去飲酒,玩車,次次我問佢幾點返,佢話大概幾點幾點,我ok la.你玩啦,總之你同我講左幾點返 ...

D男人以為搵幾個$大哂,唔好喊

子爵府

睇嚟只會不斷重複發生

大宅

Miss.Hui 發表於 17-4-26 00:06
覺得佢第一次鬧,已經走左
鬧鬧吓,你都唔走嘅,咪繼續鬧囉
到對話最後鬧到咁你都仲入房咁傻嘅

我當時真係準備執野走,但當我諗起出面落緊雨,拎大袋野抱住女走,辛苦到佢。所以我有諗住聽朝執野走,但我知我行到尼步就可能冇彎轉,我唔想個女係單親家庭長大啊⋯我成日諗住忍下就冇事⋯

大宅

nainaitze 發表於 17-4-26 00:09
大人嘅事唔好影響小朋友呀,小朋友最無辜,任何事都好,都要諗咗小朋友先。
你都識講,佢哋喺出面有講有笑 ...

我就係諗住個女,如果唔係我一早走左

大宅

KATELYY 發表於 17-4-26 00:10
先冷靜下來。。當時大家都火遮眼。。過兩日睇下情況先再決定下一步啦。。
...

唔明佢嬲咩,佢而家又走出去飲酒,但就發脾氣好話我出夜街

伯爵府

熱血勳章

桃花源 發表於 17-4-26 00:15
我當時真係準備執野走,但當我諗起出面落緊雨,拎大袋野抱住女走,辛苦到佢。所以我有諗住聽朝執野走,但 ...

一個男人鬧慣左你,已經無哂做老婆嘅價值
只係呀女個呀媽

我老豆都係咁嘅人,勁憎佢好多年
到最後唔只鬧架啦
唔順佢意就...
反枱、掉野、躲入房就拍門、用刀劈度門

呀女睇住呀爸鬧你,睇住你躲起來喊,會開心嗎?
思考一下

珍珠宮

桃花源 發表於 17-4-26 00:18
唔明佢嬲咩,佢而家又走出去飲酒,但就發脾氣好話我出夜街

成日飲酒,第二日仲有精神返工咩?

你C6好自私及未玩夠。有些男人玩到咁上下30尾會定性,我個死佬係咁,也有些成世都唔定性,4 50都仲玩。

老公人品係點?平時錫唔錫你?你自己最清楚。

而家火遮眼,冷靜先再看點解決。

水晶宮

回覆樓主:

如果要走,你先有後路,要走就預左離婚,冇咩大不了,頂多辛苦d

佢要你回家因為佢搞唔定個女,同埋,你要做好心理準備,唔好靠老公湊b,當佢唔存在的,你就會好過點

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

唔好喊 唔好嚇親個女
男人就係咁,以為搵錢大哂,俾我第一次已經走左小朋友大家都有份,返唔返工都應該一齊湊,而返工定做ftm 係大家有共識,唔應該發脾氣時拎出黎攻擊人
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

公爵府

回覆樓主:

咁其實你有無諗過搵工,然後請工人湊? 咁樣你老公會唔會無咁大經濟壓力,大家關係會有改善?

定係其實佢都係搵嘢發你老脾?

如果後者,真係好難救,你地平時都成日咁嘈? 如果已經無咩愛,你可能要考慮下分開

如果只係你搵工就可以解決問題,你就不如考慮下

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Miss.Hui 發表於 17-4-26 00:25
一個男人鬧慣左你,已經無哂做老婆嘅價值
只係呀女個呀媽

同意個男人鬧慣左,將來都好難會好,比我走左喇
總有離別的時候

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

係咪要攪搬屋既野,所以大家都有壓力,說話語氣重左?
走咩呢?大個了,唔啱咪講到啱囉,唔需要一唸就唸走,佢叫你走就要走?走得咁易佢就想!咪鬼理佢,大覺訓先,訓醒再傾。
另,唔好係女面前嘈,會傷害了女兒的弱小心靈。佢會誤以為自己做錯事父母才嘈。有咩不滿都好,兩夫妻慢慢傾。

wcpcelia    發表於 17-4-26 08:57

男爵府

nightingale 發表於 17-4-26 00:37
咁其實你有無諗過搵工,然後請工人湊? 咁樣你老公會唔會無咁大經濟壓力,大家關係會有改善?

定係其實佢都 ...
agree

子爵府

回覆樓主:

最無辜係個小朋友
想飲奶爸媽都唔願沖,兩個都講到出口,仲要話唔好飲
又係佢面前嗌交,個阿爸仲叫阿媽走
單親比生活喺一個父母感情唔好嘅家庭差咩?

係我就真係走,但唔會帶個女走

首頁

尾頁

跳至