自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我講先!
我做賣飛嘅,我想你地知道,成個票網幾百個節目,唔好行到埋黎就講節目名,除非個節目係熱賣節目
最起碼都講到地點或者日期比我地搵⋯⋯
仲有,全港又電腦又電話又app又counter,搶唔到你心水請唔好問候我地
邊度近廁所邊度近出口,我地唔會知架
做朋友嘅千祈唔好問有無得幫你優先買飛,我地唔係主辦單位,你搶飛嘅時間我都開緊工,試問點幫你?
我地都唔係銀行,唔會成日有足夠錢唱或者找贖,唔好話點解冇錢找,每日開工得咁多就咁多,找左比上個客咪唔夠散紙找比你囉
最後,問完買完講句唔該,唔係好嘥力氣姐?我地係有收人工包埋提供service,但係有句唔該都做得順氣啲呀,而唔係比你白眼黑面os「你只係個賣飛仔咋」

侯爵府

2018復活節勳章

kishibabe 發表於 17-4-26 13:08
我講先!
我做賣飛嘅,我想你地知道,成個票網幾百個節目,唔好行到埋黎就講節目名,除非個節目係熱賣節目: ...

1 唔好以為比錢就大Q晒,係度巴巴閉閉

2 唔好成日問候我阿媽, 祖宗18代, 佢地無得罪你

3 唔好成日係度講性器官

4 唔好成日同我講話用咗好多年, 無我就無你

5 我家陣係出糧比你個個

太多太多, 唉~ 其實, 只要尊重就可以了

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

淘寶 發表於 17-4-26 13:12

1 唔好以為比錢就大Q晒,係度巴巴閉閉

agree

水晶宮

回覆 kishibabe 的帖子

我小時候做過服務性行業, 只想講一句, 有品& 尊重別人吧!

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

我講先!
我做賣飛嘅,我想你地知道,成個票網幾百個節目,唔好行到埋黎就講節目名,除非個節目係熱賣節目: ...

我覺得先講節目名係好正常,邊個座位近走廊廁所,的確無需要答佢,一句唔知都得,但有心既,可以多行一步,相信比人問得多,自已唔多唔少都有點經驗,如果知,話比佢聽都唔係大問題

禁止訪問

子爵府

我講先!

你喺cs做文化嗰邊?

伯爵府

成日話我D野貴, 問有冇得平D? 咁做乜仲要幫襯我

用戶要求終止服務

唔該唔好教我點教你個仔

伯爵府

畀面勳章

明碼實價,唔好問可唔可以便宜啲?邊度邊度買唔需要咁貴,咁你可以去幫襯佢買。
之後又話唔值...我都係打工,公司mark 價,公司都要賺錢,我都要出糧㗎!

明明隔離掛住件display 係都要攪逐件逐件搞散堆衫,之後又要摺!

隻手周圍摸,之後又要抺。

自己垃圾自己拿走。

成個人 i 去廚窗,手臂啲油印曬去玻璃

請照顧同行小孩,這裡不是遊樂場。

不過我都明白顧客永遠是對的,份糧係包摺衫清潔抺地,鬼叫我窮咩

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

oceandeepsea 發表於 17-4-26 13:22
我覺得先講節目名係好正常,邊個座位近走廊廁所,的確無需要答佢,一句唔知都得,但有心既,可以多行一步 ...

的確如此,專業既人會嘗試去搵答案。至於為何要行多步幫個客,就各人要自己搵答案喇。

我就發覺行多步為自己帶黎太多好處,為自己開多道門。唔知幾時,系人地幫返自己比機會自己因為當你幫人時,你既樣子系最好睇既。

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mmmo 發表於 17-4-26 16:26
明碼實價,唔好問可唔可以便宜啲?邊度邊度買唔需要咁貴,咁你可以去幫襯佢買。
之後又話唔值...我都係打工 ...

不好因為窮而去返工,咁既狀態只會越做越窮。用我去改善、改寫、改變我既每一日同將來。咁你將會更加富有 祝工作愉快。

大宅

回覆樓主:

我想講

“有錢唔係大哂架!”

“唔該我做緊嘢,同客講緊嘢,你……你呢個阿姐唔該唔好係到搭咀呀”

“老細出糧比我最多只係包受佢嘅氣,但係無話包受埋你嘅氣!”

子爵府

畀面勳章

人地賣得平 你可以去佢度買
唔係同我講人地賣緊幾錢
然後叫我做呢個價比你

真係好有問題 仲衰過講價

珍珠宮

唔該唔好問我點解冇位,冇位,即係full 咗,即係賣哂,你買得,人地都買得,賣哂就賣哂,無需驚訝

唔該唔好問我候補有冇位,會唔會候補得到,有位,就唔洗候補啦,明唔明咩叫候補呀?

幼稚    發表於 17-4-26 19:36

大宅

回覆樓主:

禮貌,專重,同理心好重要,唔好少少事唔岩心水就哎投訴,要搵經理,邊有咁多經理得閒理你架,唔好睇得劉華廣告多就以為自己大很晒,唔該

伯爵府

我做 marketing 對固定一批客 + 不斷出現既新客,想講既係我無咩值得你地咁掛心我,放左工就煩少我陣 pls
優悠在澳洲

男爵府

買就買, 唔買就過主, 唔該唔好R平D得唔得?
得我就比左你啦, 你懶死唔走同我講邊度邊度都唔洗咁貴, 叫我問下公司平D得唔得, 唔好咁啦

伯爵府

差不多做成每單生意都會心裡面講 : 唔好响專業面前扮精明消費者啦...傻仔

珍珠宮

回覆樓主:

我地做支援內部職員,唔該比d 耐性等下lift ,等lift 等唔夠30秒,就打黎用唔咸唔淡既廣東話鬧人,阿嬸部lift係比緊急既職員用先,而且我高級過你,痴線。

首頁

尾頁

跳至