美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Elenalan 發表於 17-8-23 22:14
補濕

你覺得敷新鮮蘆薈膠的曬後舒緩效果會否更好 ? 我看了一些相關產品,感覺色素很多。

水晶宮

asweetmom 發表於 17-8-24 01:21
你覺得敷新鮮蘆薈膠的曬後舒緩效果會否更好 ? 我看了一些相關產品,感覺色素很多。
...

我未試過敷新鮮蘆薈,蘆薈gel我有用,雪凍敷,舒緩降紅好work。Derma Medream勝在平,獨立包裝方便,甘油等補濕滋潤成份高,可以舒緩+補濕,laser後敷唔錯。但我平時唔會用,我稍嫌佢笠,又要過水。我用埋手上果盒只會用aloe vera gel+ sheet mask。

珍珠宮

asweetmom 發表於 17-8-20 23:50
打傘、戴帽子一定有用,然後便是補搽時間。大女兒嫌戴帽子土,她全身搽Za spf50,差不多隔一小時就補搽, ...

專科防曬劑份量比Za少,就算補搽時間同次數一樣都肯定係Za防曬效果好D。

珍珠宮

greentea000 發表於 17-8-25 23:34
專科防曬劑份量比Za少,就算補搽時間同次數一樣都肯定係Za防曬效果好D。
...

少很多嗎?

珍珠宮

asweetmom 發表於 17-8-26 07:01
少很多嗎?

Za 24%或者25%,專科20.x%

珍珠宮

greentea000 發表於 17-8-26 08:00
Za 24%或者25%,專科20.x%

相差挺多的,怪不得防曬效果有明顯分別。

禁止訪問

珍珠宮

isebellelau 發表於 17-9-7 10:19
bio-xxxenxx系列我自己覺得幾好用, 尢其係bio water噴霧同埋極致活顏玫瑰, 我已經係老顧客 ...

我本來打算排隊試的,但太多人推介我了,又感覺像廣告,不試了。

別墅

Hi... 一直都有追post但無留過言

好耐好耐之差你們推薦過的alpha hydrox 入門版A酸官網已經停產左,而定得留TB有少量貨(唔知真定假)。

我對過成份,灰色呢支幾本一樣,請問大家知道係咪新版包裝已而,效果一樣?還是一直都有係度?

珍珠宮

kkbx 發表於 17-10-18 18:45
Hi... 一直都有追post但無留過言

好耐好耐之差你們推薦過的alpha hydrox 入門版A酸官網已經停產左,而定得 ...

應該全部改成灰色包裝了,暑假有同事去美國旅行,在walmart買到灰色。其實不必冒假貨風險,iherb也有不錯的retinol入門產品。

男爵府

Elenalan 發表於 17-7-12 07:56
支TNS已用哂,所以試新野

Hello Elenalan .I m turning 40 as well and my face is not firm (always round and chubby but now even worse) I don't have any freckles and hydration issue (combination skin with oily tZone ) . skin tone is fair . Do u recommend Tns serum for firming ? Or other products u recommend ? I have been using Revive for 4 yrs. triedcle de Peau beaute, LP , whoo秘貼,雪花秀yellow line and time treasure line but all are too rich for me . Thanks a lot for your help

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 17-10-21 22:45
快半年啦喎!

所以

珍珠宮

回覆樓主:

也好,總結一下。
這半年用了: 4支olay淡斑精華、3支yellow cream、1支avene d pigment、1支neostrata bionic serum。每一支都有貢獻(不同作用),我自己覺得斑淡了3、4成,我妹覺得5成。
接下來會主力用果酸產品,已回購neostrata bionic serum。

IloveJJ    發表於 17-10-23 20:55

珍珠宮

回覆樓主:

eye mask大家又用乜?

珍珠宮

迷人pinklady 發表於 17-10-24 23:14
eye mask大家又用乜?

我沒有恒常用eye mask,eye cream 已經不便宜,有餘力首先考慮eye serum。

珍珠宮

asweetmom 發表於 17-10-24 23:51
我沒有恒常用eye mask,eye cream 已經不便宜,有餘力首先考慮eye serum。

我都無用eye mask

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

greentea000 發表於 17-5-18 22:06
呢支平價好物 HK$34.9 @ citysuper

我搽物理防曬霜手本來就比較乾,加埋搽retinol就更明顯乾。 ...
呢排唔見有Kamill handcream, 有JM知道邊度有嗎?冬天時萬0屈臣都有, 但而家都冇, 今日去又一城logon 都冇

首頁

尾頁

跳至