論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我朋友屋企有3個囡囡, 最大讀中三, 最細讀 K1. 話說有日大囡同佢講工人姐姐影左 d 只著住 bra bra 同 under 既相, 朋友見佢出左去買餸就叫大囡攞俾佢睇, 點知相簿入面仲有其他只用毛巾遮住重要部位既谷胸相. 朋友話試過一次工人去沖涼, 點知唔見左最細既囡, 當時佢同大囡二囡都係屋企, 原來細囡跟左個工人入廁所, 之後工人解釋因為細囡要入去睇.

經過呢兩件事, 朋友覺得呢個工人好有問題, 驚佢會影響到三個囡, 而家想問下大家, 如果咁既情況想炒個工人的話, 可唔可以唔駛補一個月俾佢 (佢黎左唔夠三個月) ?

複式洋房

梗係要補錢啦, 之前有幾個樓住個女被工人影左裸照都係要補錢送佢走, 對我地係極之唔工平, 連工人偷錢我地都要補錢送佢走, 唉!

珍珠宮

佢呢D行為唔會成咩罪行...炒就一定要賠....

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

無法…係要炒…但要補一个月

無話可説…「不知廉恥」乃是某些文俗既特色。

大宅

原帖由 Agnetako 於 09-1-8 01:21 PM 發表
我朋友屋企有3個囡囡, 最大讀中三, 最細讀 K3. 話說有日大囡同佢講工人姐姐影左 d 只著住 bra bra 同 under 既相, 朋友見佢出左去買餸就叫大囡攞俾佢睇, 點知相簿入面仲有其他只用毛巾遮住重要部位既谷胸相. 朋友話 ...

我有個fd个工人手提內有4仔........
唔知係咪喺夜欄人靜時要黎"安慰"吓自己呢?
諗起佢隻手就想 !

大宅

一定要炒!!
我前工人唔理我仔(5歲)係廁所, 照入去小便仲要唔關門, 比我撞正, 當日先生都係屋企, 實在難以想像點解會有d咁既人

大宅

唔該晒咁多位 ! 我朋友都預左要補俾佢, 不過佢黎左先個半月, 係俾得唔順氣啫

別墅

既然知道佢心術不正,為左小朋友著想,補錢“驅邪”都無法。

大宅

朋友打左去勞工處問, 個位小姐話有一點叫 "行為錯誤" 係可以唔駛補既. 如果炒時唔補俾工人, 工人去勞工處告佢時就睇下個官點判, 都唔係冇機羸架.

首頁

尾頁

跳至