自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

有個朋友之前frd 過下,但最近佢日日都搵我傾計,又成日打電話黎。whatsapp 我都唔想復,莫講話電話!真係覺得超煩,好大壓力。

但我仲有一個朋友,幾乎都係日日whatsapp 傾兩句,又無咩野wor ,得閒都打電話吹水。

點解會甘呢,我又可以點做,成日想約我出去玩出街食飯,我好驚!

珍珠宮

mwmyway 發表於 17-5-3 15:02
有個朋友之前frd 過下,但最近佢日日都搵我傾計,又成日打電話黎。whatsapp 我都唔想復,莫講話電話!真係 ...

Me too la, 晩晩講是非,我就忙到不得了好煩!

侯爵府

sarali 發表於 17-5-3 15:06
Me too la, 晩晩講是非,我就忙到不得了好煩!

甘你點,我又唔想絕交。其實我都態度好明顯,復左兩句唔會再復,但佢仲鍥而不捨,真係覺得逼到我不能呼吸!
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有個朋友之前frd 過下,但最近佢日日都搵我傾計,又成日打電話黎。whatsapp 我都唔想復,莫講話電話!真係 ...

其實佢地有乜野講呢?

侯爵府

good_pig 發表於 17-5-3 15:18
其實佢地有乜野講呢?

咩內容都有,問我最近做緊咩,宜家做緊咩,幾時得閒同佢出去玩,幾時得閒出黎食飯之類。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mwmyway 發表於 17-5-3 15:21
咩內容都有,問我最近做緊咩,宜家做緊咩,幾時得閒同佢出去玩,幾時得閒出黎食飯之類。
...

我自己本身就好怕煲粥...我估佢地要搵返煲粥果d人..一係上bk吹水算啦

珍珠宮

明白你感受
我有時候都會覺得勁煩
明明好忙,仲要應酬人
仲要內容又冇乜營養,好浪費時間

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

good_pig 發表於 17-5-3 15:23
我自己本身就好怕煲粥...我估佢地要搵返煲粥果d人..一係上bk吹水算啦

我唔敢介紹佢玩bk ,費事佢問我會員名就死。

good_pig    發表於 17-5-3 15:40

侯爵府

0526 發表於 17-5-3 15:33
有whatsapp好好多, 真係得閒坐定定先覆佢。

哎!今日最後whatsapp 果句我無復!佢竟然話要打電話比我,叫我記得接電話!我望住個電話響但唔聽,真係好有罪惡感!點解要逼到我甘!

其實whatsapp 都頭痛嫁,就算得閒都唔係要日日應酬你嫁嘛。

寶石宮

mwmyway 發表於 17-5-3 15:38
哎!今日最後whatsapp 果句我無復!佢竟然話要打電話比我,叫我記得接電話!我望住個電話響但唔聽,真係好 ...

hea 下佢..佢冇引就走

水晶宮

mwmyway 發表於 17-5-3 15:09
甘你點,我又唔想絕交。其實我都態度好明顯,復左兩句唔會再復,但佢仲鍥而不捨,真係覺得逼到我不能呼吸 ...

咁連兩句都唔覆,只留一句:呢排好忙,得閒先搵你。之後順理成章一句都唔覆我試過 都幾有效 又冇絕交

侯爵府

good_pig 發表於 17-5-3 15:41
hea 下佢..佢冇引就走

Hea 左好長一段時間,佢真係死纏爛打,朋友都需要空間!

good_pig    發表於 17-5-3 16:04

侯爵府

BBgaga 發表於 17-5-3 15:43
咁連兩句都唔覆,只留一句:呢排好忙,得閒先搵你。之後順理成章一句都唔覆我試過 都幾有效 又冇絕 ...

甘都要你朋友識do ,我呢個朋友第二日會問你忙完未你答佢仲好忙,佢第三日會問你幾時放假出黎食飯傾下計

公爵府

回覆樓主:

直接同佢講呢排好忙,遲啲得閒啲先約你

子爵府

親子王國15週年勳章

我都有一個舊同事,佢本身長期病患,冇返工,同家人關係唔好,呻黎呻去三幅被,又唔主動改善同家人關係。本來聽下佢呻都冇所謂,間唔時請佢食野當比佢透下氣。但最近佢成日搵我,想我幫佢做d野,我已講明做唔到,佢重要呃我,諗埋屎橋想我幫佢。咁最近佢搵我,我就隔好耐先覆,甚至話忙,遲d先講。

good_pig    發表於 17-5-3 16:05

大宅

我有朋友都係咁,只因為佢真係太得閒
佢係事無大小都要話我知,細到出粒暗瘡都要what's app
我回佢方法全部公仔樣,
佢就唔會有下文再講
試下得唔得

侯爵府

Jessie688 發表於 17-5-3 15:51
我都有一個舊同事,佢本身長期病患,冇返工,同家人關係唔好,呻黎呻去三幅被,又唔主動改善同家人關係。本 ...

你呢個朋友呃你甘大件事,可以好有理由地絕交wor!
我呢個朋友暫時無絕交理由,只係唔岩傾

侯爵府

小金鳥 發表於 17-5-3 15:55
我有朋友都係咁,只因為佢真係太得閒
佢係事無大小都要話我知,細到出粒暗瘡都要what's app
我回佢方法全 ...

我連公仔都唔復嫁啦,無用,第二日一樣搵你。又不能每次每句都唔復,不過我真係復左兩句就唔復

伯爵府

回覆樓主:

whatsapp唔需要次次覆,又或只打表情符號,佢講講吓冇隱就唔再講

打電話來傾兩句就話唔得閒,遲啲再傾過啦!

首頁

尾頁

跳至