親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

快和呀女兩人自遊行去英國, 探完朋友後, 我地有4日會在倫敦市住
酒店位於Paddington Station 附近
Day 1 跟團去巨石群及Bath, Golden Tour / Premium Tour / Omega Travel 邊間好?

Day 2 去 Windsor Castle (1020 Kings Cross 出發; 回程 1556)
預逗留 Windsor 約4個小時, 會否太少呢?
回到 London 行下
- Portobello Road Market
- The Notting Hill Bookshop

Day 3 10::00 去到 Great British Museum
Lunch at SOHO 區
參觀
- BuckinghamPalace
- WestminsterAbbey
- 坐 Thames RiverCruise
- Tower ofLondon

- - BrickLane Flea Market

行程會否太密

Day 4 10:00 - 1400 ZSL LondonZoo 時間夠嗎?
Lunch 後去 KensingtonPalace

有時間再去四周行吓
回酒店Pack 行李 1700 出發去機場 搭21:55機回港

以我的行程, 好唔好買 London Pass, Oyster Card etc? Any Suggestion.
有經驗的各位,請比D意見我喇

男爵府

.....

禁止訪問

大宅

KoKoJin 發表於 17-5-3 17:56
只參加過 Premium Tour, 領隊盡責稱職, 講解亦幾好, 朋友因為迷路, 在景點遲到, 上左 Premium 另一部車返市 ...
Premium Tour 係咪全英文領隊架?

禁止訪問

伯爵府

CircleFace 發表於 17-5-3 16:19
快和呀女兩人自遊行去英國, 探完朋友後, 我地有4日會在倫敦市住
Day 1 ...
你買咗london pass就唔可以hea遊,因為要好辛苦跑好多景點才可以回本.

大宅

KoKoJin 發表於 17-5-3 18:34
我諗係掛 (?)

但同領隊及幾個司機、站頭工作人員講過野, 佢地的英文都好易聽, 車上的講解亦不是用深奧的文 ...
就係囉, 都唔知買唔買好....
攪到我 day 3 行程勁趕咁

伯爵府

CircleFace 發表於 17-5-3 21:57
就係囉, 都唔知買唔買好....
攪到我 day 3 行程勁趕咁

你的行程買PASS慳唔到錢,因為除了WINDSOR CASTLE外,其他都有2 FOR 1的優惠,PASS慳到的錢要和半價之後的費用作一比較才有意思.況且DAY 3根本就無可能這麼多地方.另外那些MARKET你星期幾去?好多都未必日日開或者會好早收檔,你CHECK清楚時間才去啦.

WINDSOR CASTLE至少要行兩個零鐘,另外車站旁的MARKET也值得行一行,加埋來回兩個鐘車程,你預五個鐘就差不多.

男爵府

開心吸收勳章

CircleFace 發表於 17-5-3 16:19
Day 1 ...
Day 2 去完windsor castle 之後再去portobello road market, 可能會太晏, 未必有O野睇.

大宅

jcctiu 發表於 17-5-3 23:30
你的行程買PASS慳唔到錢,因為除了WINDSOR CASTLE外,其他都有2 FOR 1的優惠,PASS慳到的錢要和半價之後的費 ...
你的意見好好呀, 原來去WINDSOR CASTLE要用咁多時間架!好彩你話我知

可否教我2for1 係點架, 我上網睇唔明呢!

大宅

BabyRonXo 發表於 17-5-4 09:48
Day 2 去完windsor castle 之後再去portobello road market, 可能會太晏, 未必有O野睇.
其實Portobello Road Market 有咩睇架? 值得去嗎?

複式洋房

唔叻英文? Join local tour 聽得辛苦就唔好join la. 好易出事

大宅

CircleFace 發表於 17-5-4 17:23
其實Portobello Road Market 有咩睇架? 值得去嗎?

强烈建議要去,雖然理論上除咗星期日每日都有檔口開,不過最好星期六去,因為全部都會開檔,熱鬧啲,多嘢睇啲

大宅

Portobello road market 跟 borough market 係咪差不多架,我想去borough market ,直得花時間去兩個嗎?

男爵府

開心吸收勳章

CircleFace 發表於 17-5-4 17:23
都值得去O架, 有好多唔同種類O既O野睇, 有飾物, 家品, 二手書

男爵府

開心吸收勳章

Wnnieng 發表於 17-5-4 23:50
Portobello road market 跟 borough market 係咪差不多架,我想去borough market ,直得花時間去兩個嗎? ...
Borough market 係街市, 主要係食物

大宅

Portobello road market 跟 borough market 係咪差不多架,我想去borough market ,直得花時間去兩個嗎? ...

差不多?差好遠就真,其實你有無上網 check 下

大宅

BabyRonXo 發表於 17-5-5 10:07
Borough market 係街市, 主要係食物
似乎Portobello road market啱我口味多d....

大宅

開心吸收勳章

吾值得,個人認為Portabella 冇野行,有時間去camden 好過

大宅

多謝各位意見, 我把行程改如下了

Day 1 跟Golden Tour團去巨石群及Bath

Day 2 去 Windsor Castle
預逗留 Windsor 5~6個小時
在Windsor附近小鎮行下

Day 3
買 Travel Card get 2 For 1 Offer
去Greenwich
參觀天文台, 附近Flea Market行吓
坐Thames River Cruise 去 Tower of London, WestminsterAbbey
Dinner at SOHO 區

Day 4
10:00 去到 Great British Museum 10:00 - 1400
Lunch at Portobello Road Market
- The Notting Hill Bookshop
有時間再去四周行吓
回酒店Pack 行李 1700 出發去機場 搭21:55機回港

首頁

尾頁

跳至