親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我帶住呀女,第一次自家出門, 今次由香港去倫敦, 要在多哈轉機, 停1小時45分鍾.
有無人有經驗呀? 我怕唔識搵, 可否詳細教吓我呢? 唔該! 唔該!

禁止訪問

大宅

KoKoJin 發表於 17-5-6 12:24
乜咁大整蠱呀, 第一次外遊就來個中東轉機 ?

價錢差好遠 ?
吓,咩好難架咩? 比你呢句攪到好驚添"乜咁大整蠱呀, 第一次外遊就來個中東轉機 ?"

禁止訪問

男爵府

CircleFace 發表於 17-5-6 11:36
我帶住呀女,第一次自家出門, 今次由香港去倫敦, 要在多哈轉機, 停1小時45分鍾.
有無人有經驗呀? 我怕唔識搵 ...

留定兩手準備, 只怕到時人趕到, 行李趕不到

琥珀宮

CircleFace 發表於 17-5-6 11:36
有無人有經驗呀? 我怕唔識搵 ...

最緊要睇番多哈落機上機是否同一機場terminal ,如果相同,就應該好簡單,唔同就最好睇機場網頁搵定唔同terminal 既交通安排!

轉機空檔唔夠兩小時,唔算充裕,若到達有delay ,就早d準備落機行快步

大宅

--得得B-- 發表於 17-5-6 15:00
留定兩手準備, 只怕到時人趕到, 行李趕不到
我問過QATAR 佢地話轉機唔駛攞行李喎!

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

幾年前去過多哈轉機去歐洲,機場好細,依住指示牌應唔難搵,放心啦

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我上次復活節大阪返香港喺台北轉機,等50分鍾轉機時間,大阪去台灣嗰程天氣惡劣,遇好強氣流,架機遲咗到,去到台灣過多次安撿,都上第二班機了,不過就算咁短時間轉機,寄行李都無事喎,如果短轉機時間,寄行李時航空公司會掛多個牌,等搬行李嗰d人知呢件野急走,唔好放咁入

大宅

Qatar is no bad actually

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

多哈落機, 跟住行去transit(9成9啲人都係轉機啦), 望吓你下程個閘口, 佢分a,b,c,d,e。。。區, 行去就得架啦。
試過又係兩個鐘内轉機, 香港果程delay 1個鐘(要等埋大陸架機啲乘客同行李), 飛到多哈係準時(機票show既時間)

伯爵府

多哈轉機好簡單,落機就上巴士,不斷播片教你邊到落車,總之去transit terminal (九成人係去果度),之後過多次安檢就去番登機證上個閘口等登機

如果delay 趕唔切,qatar 會有安排下一班機,不過qatar 去doha 好少delay, 佢轉機客好多,時間預得好鬆

首頁

尾頁

跳至