親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問一下大家,該酒店的北翼和南翼,那一翼是新裝修? 那個位置景觀較好?
食方面,除了酒店外,附近有沒有地方食嘢?
Thx All!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

早2年去過住南翼, 有d傢私好舊, 職員話南翼有20-30年歷史, 剛裝修完, 北翼比南翼新10年, 約10-20年歷史

沿路行去碼頭已有唔少餐廳, 碼頭附近亦有恵康

大宅

Lqueenie 發表於 17-5-12 11:46
早2年去過住南翼, 有d傢私好舊, 職員話南翼有20-30年歷史, 剛裝修完, 北翼比南翼新10年, 約10-20年歷史

沿 ...

明白,謝謝你!
如果訂房就選北翼好D,
原來附近有食肆同超過市,咁我地未必在酒店食了!
但酒店的食物0k嗎?

男爵府

有冇現場實境post上嚟睇吓。

大宅

siuka_mama 發表於 17-5-12 12:30

我未去過呀!

男爵府

本地酒店有機會要試吓。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:Lqueenie+發表於+17-5-12+11:46+早2

原帖由 LOVELY-BABE 於 17-05-12 發表
明白,謝謝你!
如果訂房就選北翼好D,
我地只食過早餐,房包埋,非常普通,非常簡單

珍珠宮

回覆:銀礦灣酒店住宿和飲食

我特登揀潮退的日子去,門口沙灘仲可以掘蜆

珍珠宮

引用:有冇現場實境post上嚟睇吓。

原帖由 siuka_mama 於 17-05-12 發表
南翼房

珍珠宮

引用:Quote:Lqueenie+發表於+17-5-12+11:46+早2

明白,謝謝你!
如果訂房就選北翼好D,
舊式電視

男爵府

環境幾整潔喎!

大宅

Lqueenie 發表於 17-5-12 13:49
舊式電視

部電視
多謝分享

珍珠宮

引用:Quote:Lqueenie+發表於+17-5-12+13:49+舊式

部電視
多謝分享
佢d傢私好奇怪,我住間房明顯係舊傢私,但家人住隔離就係新傢私,唔知佢呢2年有冇upgrade 下

大宅

Lqueenie 發表於 17-5-12 14:25
佢d傢私好奇怪,我住間房明顯係舊傢私,但家人住隔離就係新傢私,唔知佢呢2年有冇upgrade 下

...

咁奇怪

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

只去過食下午茶(團購)
只可以說是很普通的一餐
吾係難食既.. 但吾會有興趣再去

大宅

LOVELY-BABE 發表於 17-5-12 11:38
請問一下大家,該酒店的北翼和南翼,那一翼是新裝修? 那個位置景觀較好?
食方面,除了酒店外,附近有沒有 ...

基本上當渡假屋住一晩,差過2星酒店
千萬晤好➕dinner 同breakfast.
自己出去大排擋食好過,之前上網check comments 已經有心理準備,不過無唸過差成咁(emoji)

大宅

Jaymon 發表於 17-5-16 13:44
基本上當渡假屋住一晩,差過2星酒店
千萬晤好➕dinner 同breakfast.
自己出去大排擋食好過,之前上網check c ...

好驚呀!
即係根本冇必要特別入去住一晚,玩一天夜晚才好過!
請問除了酒店,那裡還有沒有地方值得玩?

大宅

LOVELY-BABE 發表於 17-5-17 09:55
好驚呀!
即係根本冇必要特別入去住一晚,玩一天夜晚才好過!
請問除了酒店,那裡還有沒有地方值 ...

其實真係無咩嘢特別,行下,玩下沙灘,踩單車.
當親子活動住一晩

大宅

Jaymon 發表於 17-5-17 12:13
其實真係無咩嘢特別,行下,玩下沙灘,踩單車.
當親子活動住一晩

Thx

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

上年10月住過2日1夜,我book左海景房,係南翼,未新裝修,不過大堂同走廊都算新淨,房都乾淨。因為樓層低,向海景果邊又近行人路,所以好易比人望到,日間最好拉窗簾,晨早打開景觀一流~
我地checkin後係泳池游水,人唔多,同埋外國人同本地人為主,玩完就直接行落沙灘,泳衣都唔洗換。
晚上我地去左近碼頭冬菇亭的大排檔食海鮮,價錢都合理,味道同份量同價錢相宜。
晚飯完就去焗桑拿。
第2日早上係酒店食早餐,種類唔多,不過都食得飽,游多轉水就checkout。酒店隔離有個遊樂場,比細路放左陣電就揸車落大澳食午餐同行下街。
週末去玩下hea下都唔錯,有渡假feel~

首頁

尾頁

跳至