跳至

首頁

尾頁

男爵府

係啦,好耐無見喇,大家近來點呀?

男爵府

HELLO 欣欣媽媽!!你係咪要大合照相呀?你pm你個email address 比我啦!十堂幼潛話咁快上完,不過我都唔係好記得全部bb的名..

rlandr,
我地 HKisland mami 搞 gathering 效率真係好慢~哈哈,去住 831 gathering 先啦~
原帖由 bb_2007 於 09-1-24 22:57 發表
各位, 我都係港島區媽媽呀..
chan.c.nine & pooh_tigger, 我是幼潛欣欣媽咪呀...

男爵府

bb_2007,
我尋晚sent 左張幼潛大合照比你呀,我冇影欣欣攞証書張相呀..
你就好啦,係fulltime mother, 我2月中就放完產假要番工啦..

我2月7日都得閒,不過14, 15就唔得啦,因為我要搬屋啦,超忙呀..

男爵府

多謝 rosannamama 比我地去嘉亨灣玩 !! 我upload左d 相呀~
http://www.facebook.com/album.ph ... 1942560&l=76490

另外,我報左名先:
日期:3月1日
地點:暫定鯉景灣室內運動場一樓playroom
時間:2-4pm, then tea time

1) cheukyu822
2) pooh_tigger
3) rosannamama
4) rosannamama's friend - Jennifer and her son- Ethan
5)chan.c.nine

男爵府

我個仔都就快做 歲半 test 啦! 佢到依家都未係好識講野..真係怕佢會fail個 test..

potty 我好早就比仔仔用啦,佢以前好乖肯坐底去大大,通常都定時定侯朝早去,宜家就好衰,除非佢真係好急,如果唔係就唔肯坐定定,要乙水,比玩具佢玩..

cheukyu mama,
其實舊式"啖罐"同新式potty都一樣,唔好擔心,cheukyu 試多幾次就ok..

男爵府

嘩!比你知道左我兩邊走tim... 3/1 re-schedule 左啦~

你真係唔得呀??如果唔得,或者3/8 啦,我今個weekend搬屋,之後得閒d我睇下我搬個度個clubhouse 點book, 係我度搞gathering 啦!不過有dmami可能嫌遠左d..

男爵府

終於執完屋啦!不過仲未得閒去check clubhouse..

3月1曰我 ok 喎!

男爵府

呢排d菌好勁,大家小心小心..
sorry,仲未有時間check clubhouse (我懶 ), 我呢個WEEKEND 會去CHECK 架啦~

男爵府

Hey, 各位mami,
sorry 呀,我打去clubhouse問左今個sunday 冇位,我地約定去西灣河鯉灣 playroom 啦!\

日期/時間:3月15日 2-4pm
地點: 鯉景灣室內運動場一樓playroom
(西灣河鯉景道52號 - 港島東體育館)
detail: http://www.lcsd.gov.hk/b5/ls_fac_playroom.php

男爵府

日期: 4月25日 (星期六)
時間: 3pm
地點: 香港公園 兒童遊樂場

倬瑜
文籍
子衡(marcus)
清愉
顥駿
思哲 (唔可以太晏,因為要去bbq)
湤洛
駿賢
紫喬
諾諾

*Contingency Plan:
如果落雨,我地係Pacific Place 地下 starbuck 集合,再決定去邊啦~

男爵府

星期六落勁大雨,我地0既戶外活動 cancel左 !!
見冇乜野做,之後我就搵左住0係屋企附近0既 清愉,卓愉媽媽,仲有清愉媽媽0既朋友 黎我屋企玩左一陣~~ 好開心呀!!

連續兩個星期weekend 都落雨,真係冇癮啦!! 成日想帶大細b去赤柱玩....

男爵府

清愉媽媽,
赤柱真係幾好玩,不過假日人多d..
我想去library借書比諾諾睇,不過我驚佢會整爛本書,到時都唔知點賠:evil: !

rlandrl,
唔好嬲呀~ 我見天氣咁差,所以只係叫住o係附近o既mami囉!
同埋呢,個日得諾諾同琛琛兩個男仔,有3個靚女陪,你個仔黎咪"分舌哂"?!哈哈!!:D
講笑講笑,下次叫埋你 ~~~~

pooh_tigger,
等左成20分鐘都無車 ?? 你搭邊架車呀?可能落雨d車行慢d..

nataliekyn,
諗起個日匆匆忙忙咁收左你線,因為個仔訓訓下冇啦啦喊要氹番佢,真係唔好意思~~
你同文籍好番未呀?

卓愉媽媽,
mother's day 會同我阿媽去挪亞方舟食自助餐呀,不過唔係正日,因為好多人~

下一次gathering 去赤柱都好,不過我五月的gathering schedule 好 full 呀!5月會去兩個party,因為細仔琛琛半歲啦!!真係開心,宜家細仔易揍好多啦,自己一個人坐又唔喊,夜晚仲可以訓足十個鍾 :D

有blog 睇: 雨天の小聚會 x strawberry

男爵府

natalie,
你仲病緊呀??小心保重身體呀,宜家少少感冒都驚呀.. 豬流感咁勁!!

你地買左口罩未呀?? 有冇幫bb買呀? 我訂左大人同小童口罩,不過我估諾諾仔一定唔會肯帶lor~

男爵府

尋人尋人!!

尋人尋人!!
之前我地有個鯉景灣室內運動場 playroom gathering, 我同其中一個媽咪走0既時候傾計,佢女女都係將會讀康傑架,係咪sasa138 呀??
請問有冇收到康傑0既信??

男爵府

8/8 15/8
sun_rise ok may not be ok
cheukyu822 ok ok
rosannamama ok ok
nataliekyn ok ok
fifi8844 ok ok
chan.c.nine OK OK

男爵府

我做搞手冇問題..不過 ....唔好意思..原來我 8月8日下午有野做, party 如果太晏開始我唔得呀..

如果係 8/8 你地想幾時? sun_rise,你試下 8/15 o 唔ok ??

sun_rise,
杏花村木船幾得意喎~ 我成日去杏花村都唔覺既...
如果 400 兩個鍾,每個家庭都係 $40-$50, 再加埋蛋糕,飲品同小食.. 我諗都係 $100以內 一個fAMILY.. 都 OK 平!

cheukyu 媽,
銅鑼灣樓上cafe 係邊間呀??

仲有另一個平D既選擇 .. 我屋企CLUBHOUSE, 我冇記錯好似係 $100 以內一個鍾 .. 我要 CHECK下..

大家比D意見,我呢幾日都唔會REPLY 啦,因為我依家係機場...下星期三先番...

男爵府

sun_rise, i'm not sure if I can book. I have to check when I'm back to HK. Pershap we can fix a date first and then I can check the function room availability next week.

男爵府

sorry, 我 8/8 唔得呀..
可唔可以改一改日子? 8/15 ??

我問左藍灣會所,大function room $100一個鏗,不過要一個月前book, 8月頭既星期六,日都已經有人book左啦..即係我可以book 8/22, 23, 29,30

男爵府

咁不如就:
B. 樓上cafe - Small Photo Cafe本店
- $2800 for 25人份量食物+25杯飲品

日期/時間 ??

男爵府

各位,
我乜都冇幫手架..我只係design 張咭,同問我表姑姐(佢做玩具廠) 攞d 玩具番黎俾大家做禮物only .. 其實d禮物都幾"騎呢"下,希望大家唔好介意!!

其他所有野都係卓俞媽媽安排架!! 多謝卓俞媽媽!!

卓俞媽媽,
我地一家四口玩得好開心呀!!多謝你既細心安排!

唉!諾諾尋日唔知做乜一訓醒晏就覺就開始大喊,之後全日直到夜晚都少少事就喊喊喊... 好難搞!

rosanamama,
尋日諾諾同marcus爭玩具時好粗魯,唔好意思呀..佢平時無咁惡架!!

最後我想講..
大家既小朋友都會係9月開學啦,我知大家到時都會好忙...(e.g 星期六日會另外再安排d課程野比小朋友上),到時可能大家都唔會再有時間搞hk island mami gathering 啦..
希望大家得閒都上下黎post 幾句,講下小朋友既近況,進展咁... 我真係好開心識到你地架,我冇諗過生完仔之後會多左咁多朋友,呢個係意外既收獲! 雖然唔係成日見到你地既仔仔女女,但係有時都會上facebook 睇到佢地既近照,由佢地識坐,到識爬,到依家識行識走仲要番學tim.. 真係睇住佢地大架!
總之, 大家keep in touch LA!

首頁

尾頁

跳至