自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

減齡達人勳章

我之前有係呢度講過個新上司和新下屬夾埋來想整走我;個下屬不聽我指令,甚至駡我,都係個司教或允許的,但她的行為有一D高層都知,呢個新上司自知保不到佢隻馬,最後佢都resign。點知新下屬上任,我都無好日子過,原因我個下屬係個上司選,我無得say no,個上司應該同呢個女子暗地裏講左好多野,佢一反工己比面色我睇,教佢做野黑口黑面,叫佢take note,佢也唔take,點知做一次就問人一次,只是講左句有D野係好易忘記,叫佢take note,佢發皮氣重打我小報告;我深知個上司用盡辦法,攪晒D小動作,目的是想我自動消失,我而家好無助,我有同之前的上司哭訴我現今處境,以為她會幫我,但真的人走茶涼;現今個上司同我做appraisal 竟以個下屬問題歸咎於是我問題,難道我真的要如她所願,自己消失,希望各位JM,給我賜教,非常感謝。

別墅

busimami 發表於 17-5-23 15:00
我之前有係呢度講過個新上司和新下屬夾埋來想整走我;個下屬不聽我指令,甚至駡我,都係個新上司教或允許的 ...

搵到就走

唔好因為呢d 嘢搞到自己身體同心理出事

大宅

我之前有係呢度講過個新上司和新下屬夾埋來想整走我;個下屬不聽我指令,甚至駡我,都係個新上司教或允許的 ...

搵定後路喇,此地不留人,自有留人處

或者出到去搵到荀工,先覺得自己好傻,點解唔一早就走

珍珠宮

其實糾纏咁耐
你情緒又大受困擾
不如唔好為啖氣
都係轉工走吧

返工唔開心又受氣
真係好慘
話唔定你之後有份好工,後悔咁遲走

珍珠宮

唔好同佢鬥

搵定工, 話唔定新工仲高人工又做得開心

複式洋房

其實你上司係乜嘢理由要迫走你?

大宅

俾人針對,要迫走妳...... 真係無計可施

如果無乜特別顧忌,倒不如以其人之道還自其人之身,反正唔係妳死就我亡,就同上司玩大佢,睇下邊個衰得快D!

水晶宮

比我就算走 都唔會貿貿然咁走......

珍珠宮

咁有咩值得你留戀呢?

大宅

比我就唔會走
都冇必要唔開心
最好就出內部EMAIL c.c. department head  叫個細做野
有D咩你叫佢出EMAIL同你講
有D咩事你都有black and white證明

男爵府

2018復活節勳章

最憎玩辦公室政治果啲人,大家番工搵錢已經辛苦啦,分分鐘打爛埋人一家大細飯碗。希望鍾意玩呢家嘢嘅人,唔好攪埋啲咁低能嘅嘢。

macpig    發表於 17-5-26 21:41

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

異星人 發表於 17-5-23 15:28
其實你上司係乜嘢理由要迫走你?
係囉, 咩原因?

男爵府

唉,搵到就走啦,我之前都有呢D問題,但我舊上司仲嚴重,開會叫個細既去開,開完返黎話我聽,但D野係我跟開架!日日六點半正企係門口睇邊個員工準時走,好變態

男爵府

其實我唔會比面個細,乜都公告天下,睇下點,最多攪炒

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

回覆樓主:

廢事煩,揾工走

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢唔 take note, 就你 take
之後經email send返俾佢, cc 埋俾老細
証明你有教過

佢唔識, 再教, take note 話係第二次講
再唔識, 第三次講

唔好當佢係下屬
當佢係客
能力低既客
天朗氣清

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kikibebe 發表於 17-5-23 15:52
最憎玩辦公室政治果啲人,大家番工搵錢已經辛苦啦,分分鐘打爛埋人一家大細飯碗。希望鍾意玩呢家嘢嘅人,唔 ...

好認同你講

大宅

回覆樓主:

反正預咗走,我會恨恨的鬧個下屬,出email今日我教咗你咩野。惡過佢地就唔會得寸進尺。

水晶宮

回覆 busimami 的帖子

走...放開所有.....

首頁

尾頁

跳至