在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

幫朋友問,見佢做到好灰...好唔開心,因工作瘦左成十機二十磅...

請問有無人試過揾AGENT幫手找工作?
如有可以介紹下嗎?
感謝

男爵府

LuckBaby20 發表於 17-6-2 18:05
幫朋友問,見佢做到好灰...好唔開心,因工作瘦左成十機二十磅...

請問有無人試過揾AGENT幫手找 ...

jobsdb 好多係agent登的,睇啱邊份便apply,或魚翁撒網喺果度攞agent info 直接contact agent

別墅

Handsomewoman 發表於 17-6-2 21:45
jobsdb 好多係agent登的,睇啱邊份便apply,或魚翁撒網喺果度攞agent info 直接contact agent
...

Thanks

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個人經驗覺得通常有特別技能thru agent先多機會
例如你識多一門語言,或者有啲專業證書,好似IT,會計等等,又或者你喺某一行做咗好多年
否則如果只係做文員咁其實同你自己jobsdb搵冇分別,因為agent都其實有好多candidates喺手,冇乜特別嘅話好難輪到介紹你比客

瑪瑙宮

jobsdb

別墅

magiso 發表於 17-6-5 09:10
我個人經驗覺得通常有特別技能thru agent先多機會
例如你識多一門語言,或者有啲專業證書,好似IT,會計等 ...
哦~~明白,我又唔太知佢有無咩證書?
但就做左珠寶出口好多年,直接跟老闆指示做事(不是秘書)

首頁

尾頁

跳至