自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

熱血勳章

覺唔覺呢幾年啲新式街市新潮咗好多?樂富,青衣市場,啟業,將軍澳茵怡花園等,不論是否領展街市,都裝修到又濶又乾淨,有街市專業sales叫咪做show,不過我覺得整體物價也貴過傳統街市。

你地嗰區有新式街市嗎

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

新式好, 乾淨企理, 行都行得舒服

公爵府

回覆樓主:

乾淨舒服系好事,有啲街市舊到真系唔想行入去,老實講,依家乜都貴,人工又加咁多,菜貴少少都正常,想平,唯有等收工前買

good_pig    發表於 17-6-3 14:29

用戶要求終止服務

畀面勳章 BK Milk勳章

未有新式街市之前我只會去超市買餸
新式街市唔近我屋企, 不過有時都會特登渣車過去買
最緊要闊落又乾淨, 又有冷氣

望咩呀望

珍珠宮

15週年勳章

的確行得舒服左, 條路闊落左, 但少左選擇

子爵府

行過呢d新式街市,發覺好少選擇,反而多左食店(街市內),我寧願去舊式街市

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

natzuki 發表於 17-6-3 13:51
覺唔覺呢幾年啲新式街市新潮咗好多?樂富,青衣市場,啟業,將軍澳茵怡花園等,不論是否領展街市,都裝修到 ...
賣的野..............貴左好...................多

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

大埔及大元街市有冷氣添

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

覺唔覺呢幾年啲新式街市新潮咗好多?樂富,青衣市場,啟業,將軍澳茵怡花園等,不論是否領展街市,都裝修到 ...

有間公司專做呢D...

係貴D..不過真係企理好多

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

新式街市行得舒服啲 有冷氣 尤其而家天氣咁熱

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都鍾意乾淨,地下唔濕呢D。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

侯爵府

如果係樂富我會鍾意行,因為地方算大多選擇,
但茵怡嗰個地方細,無選擇,咁我就會揀番舊街市。

大宅

好乾淨

珍珠宮

也貴了好多呢

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我朋友話,而家街市有Facebook 專頁架

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

樂富果個好行,有檔超多飛機海鮮……

子爵府

我鍾意去新街市,舊街市通常都吾會行入去,寧願幫襯街市出面既舖頭,頂吾順舊街市又濕又暗

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我呢邊有蝴蝶街市,新裝修後又大又光猛乾淨又多選擇又平,唔駛特登去新墟街市,有d東西比新墟仲要平

同區仲有良景街市同友愛街市,良景街市價格都不算貴,以前我老爺會去新墟街市買海鮮,而家佢轉咗去良景買,佢話仲靚同多選擇,又無咁迫

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

無行過新式街市,係咪肥媽食平D有時會行嗰D?
如果係都唔錯,我好怕行舊街市。

伯爵府

熱血勳章

Lihoma 發表於 17-6-3 15:23
無行過新式街市,係咪肥媽食平D有時會行嗰D?
如果係都唔錯,我好怕行舊街市。 ...

係,肥媽成日買嘢嗰啲係新街市,我最初以為只是樂富有,但原來越開越多

首頁

尾頁

跳至