0-6個月

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

請問有無飲緊呢隻奶媽媽可以分享下
我女前排大便有血入左醫院,面個啲粒粒亦都發到好嚴重,之後身仲有啲疹咁,醫生話佢係對牛奶敏感
咁醫生建議即刻轉奶粉 本身我想試能恩個啲,但醫生話個啲無乜用,佢地醫院推薦用百佳力,咁我都聽醫生建議轉左呢隻 但我女飲左呢隻之後去唔到便便,出院時我都有同醫生講過bb轉左呢隻之後去唔到,佢就話因為bb吸收哂所以無得痾 但呢幾日我b谷到夜晚都瞓唔好 好辛苦成個人好炆,聽日都再無便便就帶佢睇醫生
想問大家有無呢個情況出現呀

大宅

回覆樓主

我有朋友個b出疹 試hipp 係羊奶粉
佢食左無再出疹 你搵下資料岩唔岩你 比較下

大宅

HKL.3 發表於 17-6-6 00:52
請問有無飲緊呢隻奶媽媽可以分享下
我女前排大便有血入左醫院,面個啲粒粒亦都發到好嚴重,之後身仲有啲疹 ...

我囡囡6-7個月果陣濕疹好嚴重去左睇醫生,醫生建議食百佳力,因為佢係高度水解蛋白會比較難食
開頭果個星期呀b都唔多肯食,仲成日反胃嘔番出黎,後期習慣左就肯食,便便一開始差少少,後黎都正常番哂
宜家岩岩一歲仲食緊,濕疹好番好多,便便都係一日一次,唔錯呀

子爵府

回覆樓主

我仔又係因為嚴重濕疹, 4-5個月大時轉飲百佳力
一開始唔太肯飲, 我自己試過又真係幾難飲
但慢慢佢習慣左又會飲得好啲
便便就keep住無問題, 日日都有, 有時2-3次添
宜家9個月大都仲係飲緊百佳力
不過佢好細食, 每餐都係120-150ml左右

首頁

尾頁

跳至